Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Σε κατάσταση πολιορκίας τα νοσοκομεία της Αττικής! Διασωληνωμένοι σε απλές κλίνες

Σε κατάσταση πολιορκίας βρίσκονται το τελευταίο διάστημα τα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ το τρίτο κύμα της πανδημίας επελαύνει και γεμίζει τις Εντατικές.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το υπουργείο Υγείας προχώρησε χθες στην εκκένωση του Ερυθρού Σταυρού και στη μετατροπή του σε νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με κορονοϊό.

Ωστόσο, αυτή η κίνηση έγινε εντελώς ξαφνικά και εκτός σχεδιασμού, την ώρα που ο ιδιωτικός τομέας προστατεύεται. Ήδη, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν ξεκινήσει οι μεταφορές ασθενών άλλων παθήσεων.

Παράλληλα, η οριακή κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ΕΣΥ αποτυπώνεται τόσο στις κενές κλίνες Covid-19 όσο και στις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Μάλιστα, πολλοί είναι οι διασωληνωμένοι ασθενείς που παραμένουν εκτός των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και βρίσκονται σε λίστα αναμονής αναζητώντας μάταια κρεβάτι σε Εντατική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην έναρξη της χθεσινής εφημερίας οι ασθενείς αυτοί είχαν ξεπεράσει τους 50! Επίσης σε σύνολο 338 κλινών ΜΕΘ κενές ήταν μόλις δέκα (!), δύο στο ΚΑΤ και οκτώ στη «Σωτηρία»! Τα παραπάνω δεδομένα προμήνυαν ακόμα μία δύσκολη και επίπονη εφημερία στην Αττική, καθώς τα μεγάλα νοσοκομεία, όπως το «Γ. Γεννηματάς» και ο Ευαγγελισμός, βρίσκονται σε πληρότητα 100%.

«Πονοκέφαλο», όμως, προκαλούν και οι απλές νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό. Αυτή τη στιγμή στο λεκανοπέδιο υπάρχουν συνολικά 2.251 νοσηλευτικές κλίνες του ΕΣΥ και σ’ αυτές νοσηλεύονται 1.995 ασθενείς με Covid.

Το υπουργείο Υγείας ψάχνει απεγνωσμένα… σανίδα σωτηρίας στον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος διαθέτει μεγάλη επάρκεια σε κλίνες νοσηλείας.

Ήδη ορισμένοι ιδιώτες έχουν διαθέσει περισσότερες από 120 κλίνες ΜΕΘ για εκτός Covid ασθενείς, ενώ δύο νοσοκομεία των ομίλων Υγεία (Μαιευτήριο Λητώ) και Ιατρικού Κέντρου (Ι.Κ. Περιστερίου) διέθεσαν επιπλέον 145 κλίνες νοσηλείας για ασθενείς με κορονοϊό. Ωστόσο, οι ανάγκες διογκώνονται καθημερινά και πρέπει να μπουν στη μάχη επιπλέον γιατροί και νοσηλευτικά κέντρα του ιδιωτικού τομέα.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας απηύθυνε έκκληση στους ιδιώτες να ενταχθούν στο ΕΣΥ, με παροχή αυξημένων κινήτρων (2.000 ευρώ καθαρά), προκαλώντας αρκετές αντιδράσεις στους γιατρούς του δημόσιου τομέα, που εδώ και πάνω από έναν χρόνο δίνουν ηρωική και ανιδιοτελή μάχη.

Παράλληλα ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΓΝΕ) Παναγιώτης Παπανικολάου περιέγραψε μια δραματική εικόνα λέγοντας ότι «124 βαρέως πάσχοντες ασθενείς περιμένουν το τελευταίο εικοσιτετράωρο να εισαχθούν σε ΜΕΘ, 75 είναι ασθενείς COVID. Προφανέστατα έχουν τελειώσει οι ΜΕΘ». Συμπλήρωσε επίσης ότι πλέον, όταν αδειάσει κλίνη ΜΕΘ, πρυτανεύει η ηλικία των ασθενών, και ζήτησε να γίνει επίταξη όλων των ιδιωτικών κλινικών.

Τη δραματική κατάσταση στο Λαϊκό Νοσοκομείο περιέγραψε ο ειδικευόμενος παθολόγος Αιμίλιος Κακλαμάνης. «Δεν έχουμε γίνει Μπέργκαμο, αλλά προς τα εκεί οδεύουμε!» εκτίμησε σχετικά με την κατάσταση στο νοσοκομείο, προσθέτοντας ότι είναι «μαθηματικά που δεν βγαίνουν».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...