4 προσλήψεις στον Ερυθρό Σταυρό! Αποκαλύψεις-σοκ στο Open TV από την Σταυρούλα Γεωργάκη

Τραγικές οι ελλείψεις! Το προσωπικό δεν αντέχει άλλο!

Τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Ερυθρός Σταυρός μετά τη βεβιασμένη -και χωρίς καμιά απολύτως προειδοποίηση- κίνηση της κυβέρνησης να τον μετατρέψει σε νοσοκομείο αναφοράς για κορονοϊό περιέγραψε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης στο Open TV η εκπρόσωπος των εργαζομένων Σταυρούλα Γεωργάκη.

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι η έλλειψη προσωπικού, η οποία είναι τραγική. Είχαμε από πριν σοβαρές ελλείψεις, πόσο μάλλον τώρα που το νοσοκομείο μας έχει πολύ περισσότερες ανάγκες. Είμαστε 65% κάτω από αυτό που χρειάζεται για τις απαιτήσεις. Μέχρι σήμερα υπήρχε μία νοσηλεύτρια για 40 ασθενείς, ήταν αδύνατο να αντεπεξέλθει, ακόμα κι αν οι δυνατότητές της είναι μαγικές» ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια επισήμανε πως από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν γίνει μόνο τέσσερις προσλήψεις νοσοκόμων, λέει χαρακτηριστικά η Σταυρούλα Γεωργάκη και συνεχίζει:

«Οι προσλήψεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια είναι μηδενικές. Η Πολιτεία είχε χρόνο να προσλάβει προσωπικό, αλλά δεν το έκανε. Το αν οι τέσσερις προσλήψεις για ένα νοσοκομείο με 500 κλίνες επαρκούν, μπορείτε να το κρίνετε μόνοι σας. Πού είναι, λοιπόν, οι προσλήψεις που έλεγαν; Δεν έχουν ονοματεπώνυμο;» αναρωτήθηκε, τονίζοντας πως το υπάρχον προσωπικό είναι ήδη εξαντλημένο, καθώς τον τελευταίο χρόνο δεν έχει πάρει άδεια.

Σε ό,τι αφορά τη γνώση του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση περιστατικών κορονοϊού, η κυρία Γεωργάκη τόνισε πως τόσο η ίδια όσο και οι συνάδελφοί της ρίχτηκαν από πολύ νωρίς στη μάχη κατά της πανδημίας.

«Πάντα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τέτοιες επείγουσες καταστάσεις, διότι και την εμπειρία έχουμε και το φιλότιμο και την επαγγελματική ευσυνειδησία. Παρέχουμε πολύ υψηλής ποιότητας νοσηλεία και φροντίδα στους αρρώστους και είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Όμως πλέον είμαστε εξαντλημένοι».

Σημειώνεται ότι από το πρωί της Τετάρτης, οπότε έγινε γνωστή η μετατροπή του νοσοκομείου αποκλειστικά σε μονάδα νοσηλείας ασθενών Covid-19, άρχισε η αναγκαία εκκένωσή του. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε άλλα δημόσια νοσοκομεία, ωστόσο τα προγραμματισμένα χειρουργεία έμειναν στον «αέρα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ