Εξαδάκτυλος: Υπήρξαν αστοχίες, αλλά να δώσουμε όλοι το “παρών”»

Τόπο στην… οργή φαίνεται ότι δίνει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μετά την απόφαση για επίταξη 206 ιδιωτών γιατρών και τις αντιδράσεις του ΠΙΣ τις τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Εξαδάκτυλος άφησε αιχμές προς το υπουργείο Υγείας, τονίζοντας ότι «υπήρξαν αστοχίες, αλλά τώρα είναι η ώρα να δώσουμε όλοι το “παρών”».

«Θα είμαστε όλοι παρόντες, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να αναλύσουμε αν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει – ενδεχομένως να μπορούσαμε» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στην επίταξη των υπηρεσιών ιδιωτών γιατρών για την ενίσχυση του ΕΣΥ: «Υπήρξαν και κάποιοι χειρισμοί που δεν βοήθησαν καθόλου, αλλά αυτή είναι η ώρα για να δώσουμε όλοι το “παρών”».

Σε ερώτηση για το αν οδηγηθήκαμε σε αυτή την εξέλιξη λόγω της απροθυμίας των γιατρών ή της έλλειψης σχεδιασμού από την κυβέρνηση, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου απάντησε ότι δεν υπήρξε απροθυμία των γιατρών, αφήνοντας υπονοούμενα για το Μαξίμου.

«Υπάρχει μια παρεξήγηση. Οι γιατροί που καλούνται δεν βρίσκονται σε διακοπές, βρίσκονται σε ρόλους και κρατούν Θερμοπύλες, και έχουμε και θύματα ανάμεσά τους. Υπήρχαν αντικειμενικές δυσκολίες, που έναν χρόνο τώρα προσπαθούμε να αρθούν για να μη φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπήρξαν και αστοχίες το τελευταίο χρονικό διάστημα σοβαρές, αλλά δεν είναι η ώρα για αυτή τη συζήτηση. Το σωστό, αυτή τη στιγμή, είναι όλοι να δώσουμε τη μάχη, που είναι εθνική» απάντησε ο κ. Εξαδάκτυλος. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι, αν αρθούν αυτές οι αντικειμενικές δυσκολίες, τότε θα διευκολυνθεί η προσέλευση των ιδιωτών γιατρών χωρίς φύλλο πορείας.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ