Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Με ιέρειες οι γάμοι Κινέζων!

Αύριο η λαμπρή τελετή για 16 ζευγάρια στα Χανιά με φόντο το απέραντο γαλάζιο

Ακόμα και ιέρειες θα «επιστρατευτούν» για τους λαμπερούς γάμους των Κινέζων στα Χανιά και ο δήμος της πόλης βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια! Σήμερα το πρωί τα 16 ερωτευμένα ζευγάρια από τη Σανγκάη που θέλουν να ζήσουν τον μύθο τους στην Ελλάδα, οι συγγενείς τους και κινεζική αντιπροσωπία (επίσημοι, φωτογράφοι, μακιγιέζ και δημοσιογράφοι) έφτασαν στην όμορφη πόλη προκειμένου να προετοιμαστούν για τους εικονικούς γάμους με φόντο το απέραντο γαλάζιο, που θα γίνουν αύριο στις 3.30 μετά το μεσημέρι.
Η διακοσμήτρια Ελένη Μαυρογένη η οποία έχει αναλάβει τα πάντα γύρω από τον στολισμό του event αποκάλυψε στην «Espresso» όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη τελετή, που θα διαφημίσει τα Χανιά στη μακρινή Κίνα.

Κέρασμα και δώρα

«Μόλις φθάσουν θα τους μεταφέρουμε στο λιμάνι των Χανίων και τη Δημοτική Αγορά, όπου θα προσφερθεί κέρασμα και θα δοθούν δώρα από τους καταστηματάρχες της περιοχής. Η υπόλοιπη μέρα θα είναι ελεύθερη για αγορές, όπως εκείνοι ζήτησαν. Το βράδυ η Αντιπεριφέρεια Χανίων θα παραθέσει δείπνο στο ενετικό λιμάνι των Χανίων σε τουλάχιστον 65 άτομα και θα γίνει ανταλλαγή δώρων μεταξύ των επισήμων (από πλευράς Χανίων θα προσφερθεί εξαιρετικής ποιότητας βραβευμένο ελαιόλαδο). Την Παρασκευή στις 6.00 το πρωί -όπως ζήτησαν- θα ξεκινήσουν για φωτογράφιση στο ενετικό λιμάνι, σε παραλία της Αγίας Μαρίνας και έξω από τα ξενοδοχεία τους φορώντας από το πρωί το νυφικό και κρατώντας τις ανθοδέσμες. Γύρω στις 12.30 το μεσημέρι θα φάνε και έπειτα θα κατευθυνθούν στο φρούριο Κούλες, στον αρχαιολογικό χώρο Απτερα, όπου θα τελεστούν τα μυστήρια με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους».
Σύμφωνα με την κυρία Μαυρογένη (χειροποίητα είδη γάμου και διακόσμηση δεξιώσεων, www.elenimavrogeni.gr), για τους Κινέζους η θέα αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική και για τον λόγο αυτό οι έξι φωτογράφοι που θα υπάρχουν από πλευράς της Αντιπεριφέρειας Χανίων και του Δήμου Χανίων έχουν κάνει πρόβες ώστε το αποτέλεσμα να είναι το επιθυμητό: «Στο μυστήριο θα υπάρχουν έξι ιέρειες, όπως πάλι οι ίδιοι ζήτησαν, και μία πρωθιέρεια που θα προσφέρει τα δαχτυλίδια και γλυκό τοπικό κρασί. Θα φορούν φορέματα από γάζα τύπου αρχαιοελληνικών και στεφάνια ελιάς στο κεφάλι. Στον χώρο θα τους συνοδέψουν 50 Κρητικοί και Κρητικοπούλες ντυμένοι με κρητικές φορεσιές και θα υπάρχει συνοδεία λυράρηδων».
Μετά το τέλος του event θα πάρουν κάποια βεβαίωση για την τέλεση του γάμου (συμβολική, δεδομένου ότι τα ζευγάρια είναι ήδη παντρεμένα) και θα τους προσφέρει δώρα ο αντιπεριφερειάρχης Αποστόλης Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης. Πρόκειται για χειροποίητες καρφίτσες από αληθινά φύλλα ελιάς βουτηγμένα σε χρυσό 24 καρατίων.

Εύη Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...