Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μάς ξαφνιάζει ευχάριστα! Γραφείο με… Λένον και Lego

Η εικόνα που μέχρι στιγμής είχαμε για γραφεία δημάρχων, υπουργών και βουλευτών ανατρέπεται μονομιάς μόλις «σκανάρει» κανείς προσεκτικά το γραφείο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα στο Δημαρχιακό Μέγαρο επί της λεωφόρου Βασιλέως Γεωργίου, στη νύμφη του Θερμαϊκού.

Γιατί, αν μέχρι τώρα ξέραμε ότι τα περισσότερα γραφεία πολιτικών και αρχόντων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν άχρωμα και… άοσμα (άντε, στην καλύτερη, εκτός από τις κορνίζες με φωτογραφίες αγαπημένων τους προσώπων και τις εικόνες, να παρατηρούσαμε και κάποιο πίνακα ζωγραφικής), οι πινελιές που έχει βάλει στον χώρο όπου περνά τις περισσότερες ώρες ο άνθρωπος που τον Ιούνιο του 2019 εκλέχτηκε ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, με ποσοστό 67%, είναι βγαλμένες από τη μηχανή του χρόνου!

PNP 0691

Για τον γιο του πολιτικού μηχανικού Βασίλη Ζέρβα και της φιλολόγου Λιλίκας Ζέρβα – Ωρολογά το γραφείο όπου χτυπά νύχτα μέρα η καρδιά της Θεσσαλονίκης, όπου χτίζεται και σχεδιάζεται το μέλλον της, είναι ένας χώρος όπου η ψυχή και τα μάτια όποιου μπαίνει «παίζουν» με τις αναμνήσεις, κάνοντας τους πάντες να γυρνάνε στο χθες και να ξαναζούν έστω για λίγο τα χρόνια της παιδικής και της εφηβικής αθωότητας.

PNP 0735

H «Εspresso» διείσδυσε στο γραφείο του Κωνσταντίνου Ζέρβα και ομολογουμένως οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι εντυπωσιακές, αποτυπώνοντας με χαρακτηριστικό τρόπο την ψυχή του δημάρχου, ο οποίος ακόμα κουβαλά την αθωότητα των παιδικών και των εφηβικών του χρόνων.

PNP 0711

Ανάμεσα στα έργα τέχνης (από αυθεντικό πίνακα του Εγγονόπουλου μέχρι το πορτρέτο του Παύλου Μελά, που θυμίζει σε όλους τους αγώνες για το Μακεδονικό και την ιστορικότητα της γης του Μεγάλου Αλεξάνδρου έως τον περίφημο κόκκινο «Εκπτωτο άγγελο») όλα μοιάζουν σαν να έχουν ξεπηδήσει από ταινίες μιας άλλης εποχής.

PNP 0743

Σπάνια συλλογή

Από το τζουκ μποξ, το οποίο ομολογουμένως κλέβει την παράσταση, μέχρι τις μινιατούρες lego αυτοκινήτων και αμαξοστοιχιών, που λες και είναι έτοιμες να πατήσουν γκάζι στους δρόμους ή να τσουλίσουν με καμάρι στις ράγες τρένων, αντίστοιχα. Μάλιστα, στο τζουκ μποξ, το οποίο μοιάζει να έχει ξεπηδήσει από κάποιο… σφαιριστήριο των 70s, όπως πληροφορηθήκαμε, κάποια από τα δισκάκια των 45 στροφών είναι από τη συλλογή των γονιών του δημάρχου από τη δεκαετία του ’50 και του ’60 (με τις αυθεντικές εκτελέσεις, παρακαλώ), ενώ μερικά άλλα είναι από την προσωπική συλλογή του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

PNP 0751

Τα ακούσματα είναι για όλα τα μουσικά γούστα και αυτιά: Από το «Imagine» του Τζον Λένον μέχρι τον Ερικ Κλάπτον και τον «Επιπόλαιο» με τη φωνή του Γιάννη Καλατζή έως αξέχαστες επιτυχίες της Νάνας Μούσχουρη και της Χαρούλας Αλεξίου. Οσο για τη συλλογή με τις μινιατούρες; Το lockdown μάλλον είχε και τα… καλά του, μια και αυτό το πάθος του ο δήμαρχος το ανακάλυψε την περίοδο του πρώτου εγκλεισμού, φτιάχνοντας και συναρμολογώντας αυτοκίνητα και τρένα!

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...