Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 16 Απριλίου

ΚΡΙΟΣΙσως να είναι η πρώτη φορά που θα δείτε...

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Τηλεκπαίδευση στα αντίσκηνα των Ρίχτερ! Ο γολγοθάς της 15χρονης Ειρήνης (video)

Κρύο, υγρασία, άθλιες συνθήκες και ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα συνθέτουν το σκηνικό για τους μαθητές που δοκιμάζονται καθημερινά τις τελευταίες 25 ημέρες στην Ελασσόνα, στην προσπάθειά τους να μη μείνουν πίσω στα μαθήματά τους, όπως η 15χρονη Ειρήνη που είναι αξιέπαινη για τη δύναμη που κρύβει στην ψυχή της.

Παρά τα δεινά που βίωσε όταν ο Εγκέλαδος χτύπησε τον τόπο της και παρά τις αμέτρητες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά, η ανήλικη μαθήτρια δεν το βάζει κάτω και παρακολουθεί μέσω τηλεκπαίδευσης τα μαθήματά της μέσα στην παγωνιά, φορώντας το μπουφάν και τη μάσκα της στη σκηνή που έγινε πλέον σπίτι για την ίδια και την οικογένειά της.

Ενα ράντσο έχει μετατραπεί σε θρανίο στο οποίο η Ειρήνη καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να μελετήσει. Χρησιμοποιώντας ένα κινητό τηλέφωνο, η 15χρονη κοπέλα δίνει καθημερινά τη δική της μάχη, μακριά από τη θαλπωρή και την άνεση του σπιτιού της, προσπαθώντας να παρακολουθήσει τα μαθήματά της τρίτης γυμνασίου στο πρόχειρο κατάλυμα όπου μένει από τότε που ο μεγάλος σεισμός ισοπέδωσε το σπίτι της στην Ελασσόνα. Και δεν είναι η μόνη από την περιοχή που περνά κάτι τόσο δύσκολο τον τελευταίο καιρό… H 15χρονη είναι μία από τους δεκάδες μαθητές των σεισμόπληκτων χωριών της Ελασσόνας, που εδώ και 25 ημέρες υπομένουν τα πάνδεινα.

Δύσκολες συνθήκες

«Κόβεται πολύ συχνά το ρεύμα, είναι πολύ δύσκολο να κάνεις εδώ μάθημα και έχει πολύ κρύο» λέει η μαθήτρια στην κάμερα του Open, ενώ η μητέρα της συμπληρώνει πως οι συνθήκες είναι τέτοιες που οι γονείς επιβαρύνονται οικονομικά, αφού είναι υποχρεωμένοι συστηματικά να βάζουν κάρτα στο κινητό τους, ώστε να έχουν τα παιδιά ίντερνετ για να μην πάρουν απουσίες.

Ο πρόεδρος του Μεσοχωρίου Γιάννης Ζαρζαλιάνος σχολίασε από την πλευρά του τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι κάτοικοι μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου, που έμελλε να τους αλλάξει τη ζωή.

«Είναι μεγάλη αμαρτία να μη χάσεις τη ζωή σου από τον σεισμό και να τη χάσεις στον μετασεισμό ή από πνευμονία!» λέει, φέρνοντας ως παράδειγμα ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Δομένικο, που το σπίτι τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος από τον καταστροφικό σεισμό. Τώρα έχουν βρει καταφύγιο στο πάρκινγκ συγγενών τους, το οποίο μετέτρεψαν σε πρόχειρο κατάλυμα, με νάιλον και κουβέρτες.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...