Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ο Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του

Δικαίωση για την οικογένεια του Σήφη Βαλυράκη αποτελεί η αποκάλυψη ιατροδικαστή ότι ο εκλιπών πρώην υπουργός χτυπήθηκε στο πρόσωπο από άγνωστα αντικείμενα, φέρνοντας και πάλι στο προσκήνιο του δίχως τέλος θρίλερ το ενδεχόμενο συμπλοκής ή ακόμα και δολοφονικής ενέργειας, καθώς πρώτη φορά διαπιστώνεται η ύπαρξη κακώσεων από άλλα όργανα πλην της προπέλας του σκάφους του!

Σύμφωνα με την «Espresso» πολύκροτη υπόθεση πήρε νέα τροπή μετά το πόρισμα της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράς Σπηλιοπούλου, η οποία έκανε τη δική της έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, που τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους του την Κυριακή 24 Ιανουαρίου σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας. Το πόρισμα της ιατροδικαστή κάνει λόγο και για άλλα όργανα που προκάλεσαν κακώσεις στον άτυχο πολιτικό, χωρίς όμως να αποσαφηνίζει ποια ήταν αυτά.

Tο πόρισμα της ιατροδικαστικής διερεύνησης

1

Ενα σκίτσο από το πόρισμα της ιατροδικαστικής διερεύνησης δείχνει πως το θύμα είχε κακώσεις στη δεξιά πλευρά του προσώπου, κυρίως στο μέτωπο, που δεν προέρχονται από την προπέλα αλλά από αντικείμενο μικρότερου μεγέθους. Επίσης, καταγράφονται άλλα δύο τραύματα στην αριστερή παλάμη, στον αντίχειρα και τον δείκτη, που δείχνουν ότι ο Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του. Πιθανότατα προσπάθησε να απωθήσει κοφτερό αντικείμενο που ήρθε πάνω του ή ενδεχομένως κάποιος έστρεψε εναντίον του…
«Εκτός από τις κακώσεις εξ αριστερών, που είναι συμβατές με προπέλα, οι εκ δεξιών κακώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτήν και έχουν προέλθει από άλλα όργανα, τα οποία δεν περιέχονται ως στοιχεία της δικογραφίας» δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη, Γιάννης Παγορόπουλος.

Η νεκροτομή

Οπως διαπιστώνει με το πόρισμά της η ιατροδικαστής της οικογένειας, ο συνάδελφός της Νίκος Καλογριάς που είχε διενεργήσει τη νεκροτομή δεν είχε αναφέρει την ύπαρξη χτυπημάτων από αιχμηρά αντικείμενα, αλλά είχε επικεντρωθεί στα χτυπήματα από την προπέλα του φουσκωτού, που προκάλεσαν τον θάνατο. Όμως η κυρία Σπηλιοπούλου θέτει έναν εύλογο προβληματισμό στο πόρισμά της:

«Αν δεχτούμε ότι οι δύο από τις κακώσεις του προσώπου έχουν προκληθεί από προπέλα σκάφους, τότε απομένει να βρεθούν τα λοιπά όργανα με τα οποία έχουν προκληθεί οι λοιπές κακώσεις. Σε περίπτωση που προκύψουν ενδείξεις των οργάνων αυτών, θα γίνει συμπληρωματική έκθεση με τη σχετική αξιολόγηση». Το πόρισμα, που έχει ήδη κατατεθεί στο Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας, καταρρίπτει και το ενδεχόμενο παθολογικού προβλήματος. «Ο Ιωσήφ Βαλυράκης ήταν δεινός κολυμβητής. Η φυσική του κατάσταση ήταν πολύ καλή για άτομο αυτής της ηλικίας. Δεν ανευρέθη παθολογικό υπόστρωμα, κάτι καρδιαγγειακό για παράδειγμα, που θα μπορούσε να έχει συμμετοχή στην επέλευση του θανάτου» αναφέρει.

φουσκωτό

Στολή δύτη

Οι μέχρι πρότινος έρευνες είχαν επικεντρωθεί στο ενδεχόμενο να είχε χτυπηθεί από προπέλα άλλου σκάφους. Ομως αυτό δεν είχε επιβεβαιωθεί από το πόρισμα του τμήματος Φυσικών και Χημικών Εξετάσεων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, που εκδόθηκε στις αρχές Μαρτίου, καθώς στη στολή δύτη που φορούσε ο Σήφης Βαλυράκης δεν βρέθηκαν ίχνη επαφής με αλιευτικό σκάφος. Μετά τη διαπίστωση χτυπημάτων το σενάριο που πρέπει πλέον να εξεταστεί είναι να έγινε συμπλοκή και ο πρώην υπουργός να χτυπήθηκε πριν καταλήξει στη θάλασσα. «Αυτό που έχει σημασία και η ουσία όλης αυτής της ιστορίας είναι ότι υπήρξαν χτυπήματα, τα οποία ήταν εκτός αυτών που γνωρίζαμε ως τώρα. Τα χτυπήματα είναι στο πρόσωπο. Κατά την προσωπική μου άποψη, η έκθεση ανοίγει πραγματικά μία άλλη σελίδα, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πάρα πολλά θέματα διαφόρων επιπτώσεων» δήλωσε ο συνήγορος της οικογένειας Βαλυράκη σχολιάζοντας τα νέα στοιχεία.

«Ο σύζυγός μου δολοφονήθηκε»

γυναίκα βαλυράκη

Μετά τα νέα δεδομένα, η σύζυγος του Σήφη Βαλυράκη Μίνα Παπαθεοδώρου κάνει ευθέως λόγο για δολοφονία. «…πήραν απάντηση όλοι όσοι ήθελαν η υπόθεση Σήφη Βαλυράκη να είναι ένα απλό επεισόδιο αυτοτραυματισμού. Αποδείχτηκε με τον πιο σαφή τρόπο ότι ο σύζυγός μου, ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, δολοφονήθηκε. Τώρα πλέον έχει τον λόγο η Δικαιοσύνη για να ανακαλύψει την αλήθεια και να τιμωρήσει παραδειγματικά αυτούς που στέρησαν τη ζωή από τον άνθρωπό μας» αναφέρει σε δήλωσή της.

Η μαρτυρία για συμπλοκή

Το ενδεχόμενο συμπλοκής και χτυπημάτων πριν από τα θανατηφόρα τραύματα από την προπέλα έρχεται να προστεθεί στην κατάθεση του 40χρονου μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος κατέθεσε στο Λιμεναρχείο Ερέτριας ότι βρισκόταν στο Νησί των Ονείρων, σε απόσταση 300-500 μέτρων από το σημείο όπου ήταν το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη. Οπως υποστήριξε, πριν από την πτώση υπήρξε λογομαχία του Σήφη Βαλυράκη με χειριστή άγνωστου αλιευτικού σκάφους, επειδή ψάρευε στη συγκεκριμένη περιοχή.

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την κατάθεση του μάρτυρα, το άγνωστο σκάφος έκανε κύκλους γύρω από το φουσκωτό και από τον κυματισμό ο πολιτικός έπεσε στη θάλασσα. Ομως ο αυτόπτης δεν είχε διαπιστώσει συμπλοκή ή χτυπήματα ανάμεσα στους επιβαίνοντες των δύο σκαφών. Πάντως, η μαρτυρία του 40χρονου δεν επιβεβαιώθηκε από άλλες καταθέσεις ούτε από βίντεο που προσκομίστηκαν στη λιμενική Αρχή, στα οποία δεν φαίνεται να υπάρχει άλλο σκάφος δίπλα στο φουσκωτό του Βαλυράκη.

Ο μοχλός ασφαλείας

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της προανάκρισης που διενήργησε το Λιμενικό Σώμα, ο 78χρονος πολιτικός έχασε την ισορροπία του και έπεσε στη θάλασσα, χωρίς να σβήσει η μηχανή του φουσκωτού του, γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ο ειδικός μοχλός ασφαλείας. Έτσι, άρχισε να κάνει κύκλους, με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον Βαλυράκη, που είχε πέσει στη θάλασσα.

Οι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος έχουν εξετάσει περίπου 50 αλιευτικά σκάφη και έχουν ζητήσει τα δεδομένα και τα στίγματα των κινητών τηλεφώνων ιδιοκτητών ψαροκάικων που βρίσκονταν στην περιοχή. Η ιατροδικαστική έκθεση της κυρίας Σπηλιοπούλου αναμένεται να δρομολογήσει νέες έρευνες για την εξιχνίαση των συνθηκών και των αιτιών θανάτου.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...