Λαρισαία κατέθεσε μήνυση για παρενόχληση από μέλος της διοίκησης αθλητικού συλλόγου της πόλης

Όταν ενημέρωσε τον πρόεδρο αλλά και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, έχασε τη δουλειά της!

«Βόμβα» στα θεμέλια ενός αθλητικού συλλόγου της Λάρισας προκάλεσε η καταγγελία μιας γυναίκας, που εργαζόταν ως γραμματέας σε αυτόν, ότι υπέστη σεξουαλική παρενόχληση από μέλος της διοίκησης, τον οποίο κατήγγειλε ότι την εκβίαζε με απόλυση αν δεν δεχόταν να πλαγιάσει μαζί του! Και εκείνος, όμως, κατέθεσε μήνυση εναντίον της για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία», η καταγγέλλουσα δεχόταν ενοχλήσεις από το μέλος της διοίκησης αρκετούς μήνες πριν τελικά απολυθεί! Η γυναίκα κατήγγειλε πως, μεταξύ άλλων, τη ρωτούσε συνεχώς για τις σεξουαλικές της προτιμήσεις, ενώ στεκόταν με ιδιαίτερο τρόπο πάνω από την καρέκλα της την ώρα που εργαζόταν στον χώρο του συλλόγου. Όπως υποστήριξε, για μεγάλο διάστημα προσπαθούσε να κρατήσει την ψυχραιμία της για να μη χάσει τη δουλειά της, αφού, όταν αντιδρούσε, παρατηρούσε πως άλλαζε η συμπεριφορά του και γινόταν επιθετική. Μάλιστα, έβρισκε αφορμή να θίξει τον επαγγελματισμό της και την ποιότητα της εργασίας της, δίχως να υπάρχει λόγος, ενώ με το παραμικρό τής υπενθύμιζε ποια ήταν η θέση του στη διοίκηση, ζητώντας της διάφορες… εξυπηρετήσεις. Το αποκορύφωμα ήταν ότι μια μέρα φέρεται ότι της είπε πως κρατούσε στα χέρια του τη θέση εργασίας της και ότι, αν δεν κοιμόταν μαζί του, θα έπρεπε να περιμένει την απόλυσή της από μέρα σε μέρα!

Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και, εξοργισμένη, απευθύνθηκε στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας. Ενημέρωσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. και ζήτησε την απομάκρυνση του συγκεκριμένου άνδρα από τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ κατέφυγε ακόμα και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ψάχνοντας εγγυήσεις για ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Όμως, λίγο καιρό αργότερα απολύθηκε, κι έτσι αποφάσισε να κινηθεί δικαστικά.

Σύμφωνα με το κλητήριο θέσπισμα του εισαγγελέα, το μέλος της διοίκησης κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή, καθώς, όταν έμαθε για τις καταγγελίες, φέρεται ότι της έλεγε «θα δεις τι θα πάθεις». Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ