Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Μαρίνα Σάττι: Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι σε κατάστημα ΟΠΑΠ

Λίγες ημέρες πριν την αναχώρησή της για το Μάλμε...

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες αθλητριών ενόργανης για φριχτά βασανιστήρια από τους προπονητές τους

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσε η επιστολή που έστειλαν προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου 22 αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής, με την οποία προβαίνουν σε απίστευτες καταγγελίες για τα φριχτά βασανιστήρια και τη σεξουαλική βία που υφίσταντο από τους προπονητές τους ακόμα και από την τρυφερή παιδική ηλικία, στο πλαίσιο ιδιότυπων και άκρως διεστραμμένων… προπονητικών μεθόδων!

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα διερευνηθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις, όπως σεξουαλική κακοποίηση και σωματικές βλάβες. Την έρευνα θα διενεργήσει ο εισαγγελέας Απόστολος Ανδρέου.

Με την επιστολή που έστειλαν προχθές στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αποδέκτη και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τα παιδιά της ενόργανης ζητούν την παρέμβαση της πολιτειακής και της πολιτικής ηγεσίας, ώστε να εξυγιανθεί το άθλημά τους και «να βγει από τη σκιά της σκληρότητας και της κακοποίησης». Οσα περιγράφουν στην επιστολή τους σοκάρουν. Συγκεκριμένα, κάνουν λόγο για προπονητικές μεθόδους που «έφταναν στο όριο του βασανισμού, με σωματικές τιμωρίες, υποχρεωτικές νηστείες, ψυχολογική κακοποίηση και εξευτελισμούς, μέχρι και σεξουαλικές παρενοχλήσεις»!

Μεταξύ άλλων, αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Οι προπονητές, για να συνετίσουν τους αθλητές-τριες, τους χτυπούσαν με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, καθώς επίσης με κλοτσιές, σπρωξίματα και κάθε είδους άλλα χτυπήματα. Αρπαζαν από τα μαλλιά τα κοριτσάκια και τα έσερναν από το σημείο προσγείωσης μέχρι το σημείο εκκίνησης, για να επαναλάβουν το πρόγραμμά τους, ενώ αυτά έκλαιγαν ασταμάτητα»!

Οι καταγγέλλοντες υποστηρίζουν, ακόμη, ότι οι προπονητές πετούσαν αντικείμενα στα παιδιά, όπως καρέκλες και παπούτσια, ενώ είχαν τον απόλυτο έλεγχο και στη διατροφή τους, με συνέπεια να υποσιτίζονται. Λέγεται, μάλιστα, ότι κάποιοι αθλητές έψαχναν στα σκουπίδια των ξενοδοχείων των αποστολών για να βρουν κάτι να φάνε! Οι καταγγελίες δεν σταματούν εκεί, καθώς υπάρχουν αναφορές και για σεξουαλική παρενόχληση.

Η παλάμη

«Οι αθλήτριες υποχρεώνονταν να κάνουν σπαγκάτο ακουμπώντας με το γεννητικό τους όργανο την παλάμη του προπονητή, με πρόσχημα τη βελτίωση της ευλυγισίας. Τραβούσαν τα μικρά κορίτσια από το αιδοίο με δύναμη, για να τους δείξουν “πώς να κάνουν σωστά την άσκηση”. Υπήρξαν, επίσης, περιπτώσεις που η παρενόχληση ήταν έξω από τα όρια της προπονητικής διαδικασίας… Ολο αυτό έφτασε σε σημείο εμμονής, με τα παιδιά να κρύβονται και να κλειδώνονται όπου μπορούσαν για να αποφύγουν τα άτομα αυτά» τονίζεται στην επιστολή, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Υπό το βάρος των αποκαλύψεων, ο πρόεδρος της ΕΓΟ Θανάσης Σταθόπουλος συγκάλεσε χθες έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες ενέργειές της.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...