Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Ανοίγουν με… τεστ! Στα θρανία ξανά από τη Δευτέρα οι μαθητές λυκείου!

Στα θρανία θα καθίσουν ξανά από την ερχόμενη Δευτέρα οι μαθητές όλων των τάξεων του λυκείου. Απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί να κάνουν όχι ένα, αλλά δύο self tests την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Η απόφαση για την επαναλειτουργία των λυκείων ελήφθη έπειτα από τη μαραθώνια συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων που άρχισε χθες το πρωί και ολοκληρώθηκε αργά το μεσημέρι. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία κατέθεσε μια πλήρη πρόταση για άνοιγμα των σχολείων με απαραίτητο το τεστ. Ωστόσο, αρκετοί ειδικοί διαφώνησαν με το άνοιγμα των σχολείων, μεταξύ αυτών και ο Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία του ιού στη χώρα, το self test είναι ένα «σημαντικό προληπτικό μέτρο» και πραγματοποιείται για να παρέχει τη «μέγιστη δυνατή προστασία» στη σχολική κοινότητα.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη θα μπορούν από σήμερα κιόλας να πάρουν δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους το πρώτο τεστ, ενώ το δεύτερο θα το προμηθευτούν τη Δευτέρα. Στην υπόλοιπη χώρα τα τεστ θα είναι διαθέσιμα από αύριο. Τα τεστ είναι υποχρεωτικά και για τους εκπαιδευτικούς στα ειδικά σχολεία, ενώ υπάρχει σύσταση για την πραγματοποίησή τους και στους μαθητές.

Η κυρία Κεραμέως εξήγησε βήμα προς βήμα τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί όσον αφορά το self test που θα γίνεται στο σπίτι, είτε το βράδυ πριν από το μάθημα είτε το ίδιο πρωί, και το αποτέλεσμα θα δηλώνεται στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr.

Αν το τεστ είναι αρνητικό, οι μαθητές θα εκδίδουν μέσω της πλατφόρμας σχολική κάρτα, την οποία θα έχουν μαζί τους όλη την εβδομάδα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Οι εκπαιδευτικοί θα εκδίδουν δήλωση αρνητικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας. Αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με την κάρτα ή τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Σε περίπτωση που το τεστ είναι θετικό, θα εκδίδεται δήλωση θετικού αποτελέσματος μέσω της πλατφόρμας για τη διενέργεια επαναληπτικού rapid test δωρεάν σε δημόσια δομή. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, θα ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ και αν είναι αρνητικό, μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λαμβάνουν σχετική βεβαίωση από το σημείο εξέτασης και θα επιστρέφουν στο σχολείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...