Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου, 2026

Ευγενία Ξυγκόρου: «Η Πολυξένη θα κάνει ένα “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” με τη μητέρα...

Η Ευγενία Ξυγκόρου, που υποδύεται την Πολυξένη, μία από...

Συμφωνία μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή!

Συμφωνία-μαμούθ για τον Μάρκο Σεφερλή! Γέλιο μέχρι δακρύων μάς υπόσχεται η μικρή οθόνη και μάλιστα σε μεγάλες δόσεις από τον χαρισματικό Μάρκο Σεφερλή, που οι κριτικοί λατρεύουν να… μισούν, τη στιγμή που ο κόσμος γεμίζει θέατρα για χάρη του.

Ο «Άγιος Παΐσιος» σαρώνει και στο σινεμά

Τέλος εποχής στην κορυφή του ελληνικού box office έφερε το 4ήμερο 29 Ιανουαρίου - 1 Φεβρουαρίου 2026.

Η «πριγκίπισσα του ΝΟΧ» στο πλευρό κοριτσιών που έχουν υποστεί κακοποίηση

Μπορεί σχεδόν σε καθημερινή βάση η ελληνική κοινωνία να βιώνει δεκάδες περιστατικά μπούλινγκ ή παραβατικής συμπεριφοράς από ανήλικα αγόρια και κορίτσια,

«Κορονοκάμπινγκ» με… παρασκήνιο- Kακός χαμός μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Espresso»

Οπως αναμενόταν, αναταραχή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso» και το ρεπορτάζ με τα καρέ του βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται μια παρέα να… λιάζεται και να γλεντά στην παραλία Ποταμός Επανομής, χωρίς μάσκες, γύρω από ένα τζιπ με τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, που έχει μετατραπεί σε τσαρδί.

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Πολιτική Προστασία έκανε εσπευσμένη εσωτερική έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι πίσω από το «κορονοκάμπινγκ» κρύβονται έντονο παρασκήνιο και προχειρότητα. Ετσι, λοιπόν, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνεται μεν το ρεπορτάζ της «Espresso», ωστόσο διευκρινίζεται ότι το τζιπ με τα διακριτικά της δεν… είναι δικό της. «Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών Ομιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση!

Σαν τον… σερίφη

Με λίγα λόγια, η Πολιτική Προστασία μάς λέει ότι ένας ιδιώτης προμηθεύτηκε τα ευμεγέθη διακριτικά της υπηρεσίας, χωρίς να ξέρουμε αν του παραχωρήθηκαν ή ήταν δική του πρωτοβουλία, τα κόλλησε στο αυτοκίνητό του και κυκλοφορούσε στην περιοχή σαν τον… σερίφη που καρφώνει το αστέρι στο πουκάμισο! Κανείς δεν τον είχε δει, κανείς δεν αναρωτήθηκε αν είναι στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει το όχημά του υπηρεσιακό;

Αυτό έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί την υπηρεσία και να έχει τις «κεραίες» της ανοιχτές για τέτοια περιστατικά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου εκτελεί και ελέγχους, ενώ είναι επιφορτισμένη και με την ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε ακραία φαινόμενα! Θα υπάρχουν, δηλαδή, «μπουμπούκια» που θα φέρουν το σήμα της υπηρεσίας, ενώ δεν θα έπρεπε, και σε αυτούς θα απευθύνονται οι πολίτες όταν έχουν ανάγκη; Το θέμα, βέβαια, δεν μένει εκεί, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να παραπεμφθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ Χρήστο Ράμο, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε το δημοσίευμα.

Ο εθελοντής

«Οπως διαπίστωσα από τις εικόνες, μεταξύ της συντροφιάς που ήταν στην παραλία βρισκόταν και ένας εθελοντής, μέλος του ΟΦΚΑΘ, ο οποίος, απ’ ό,τι είδα, είχε τοποθετήσει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, χωρίς να προβλέπεται. Ο ίδιος, βέβαια, σπεύδει καθημερινά στην παραλία για να απεγκλωβίσει οχήματα επισκεπτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα διακριτικά. Οπως και να ‘χει, ο συγκεκριμένος εθελοντής κλήθηκε για εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ η δική μου εισήγηση είναι με το ερώτημα της διαγραφής από τις τάξεις του ΟΦΚΑΘ» μας εξήγησε ο κ. Ράμος, ο οποίος ζήτησε νομική συνδρομή για να διερευνηθούν τα κίνητρα όσων επιχείρησαν να πλήξουν τον ΟΦΚΑΘ.

Ο ΟΦΚΑΘ είναι από τους πιο δραστήριους εθελοντικούς οργανισμούς, ενταγμένος στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με πιστοποιημένους εθελοντές και διασώστες, ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα που φέρουν διακριτικά με άδεια, πλωτά, εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, και επιχειρεί σε έκτακτες ανάγκες σε όλη τη χώρα, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή σε διασώσεις σε δύσβατες περιοχές και σε έρευνες αγνοουμένων.

Πηγή: dedomeno.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο ζευγάρι της σόουμπιζ – Χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα

Ο φωτογραφικός μας φακός εντόπισε το ζευγάρι να περπατάει χεράκι χεράκι στη Γλυφάδα.

Τρελά ερωτευμένος Έλληνας πρωταγωνιστής

Είμαι από τους ανθρώπους που σέβονται πάρα πολύ τις γυναίκες, με τον δικό μου τρόπο, τις αγαπώ πάρα πολύ.

Σόφη Ζανίνου: «Στα 18 μου συνειδητοποίησα ότι αυτό που μας έκανε ο πατέρας μου ήταν βία»

Η Σόφη Ζαννίνου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Happy Day» αποκάλυψε την ηλικία της και αναφέρθηκε στη σχέση με τον πατέρα της και γνωστό ηθοποιό, Ζαννίνο.

Διαζύγιο – βόμβα μετά από 15 χρόνια γάμου για γνωστό ηθοποιό

Έπειτα από 15 χρόνια έγγαμου βίου η ηθοποιός σύζυγός του ζήτησε διαζύγιο, τονίζοντας ότι ο γάμος τους έχει «οριστικά καταστραφεί».

Δείτε την Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της – Για καφέ με γνωστό ηθοποιό

Η Αλεξάνδρα Λαδικού στα 93 της συνεχίζει να είναι μία όμορφη και κομψή κυρία.

Γιάννης Βούρος: Το χιουμοριστικό βίντεο με τα παιδιά του

Ο Γιάννης Βούρος πέρασε χρόνο με τα παιδιά του και γύρισαν και ένα αστείο βιντεάκι.

Μαμά για τρίτη φορά Ελληνίδα ηθοποιός

Η όμορφη ηθοποιός με τον σύζυγό της, Νίκο Θεοδωρόπουλο υποδέχτηκαν το τρίτο τους μωρό.

Πρωταγωνίστρια σειράς του ALPHA: «Δεν κάνω σιδέρωμα είναι περιττό – Όταν τα βάλεις δεν θα τσαλακωθούν;»

Η γνωστή ηθοποιός είναι κατά του σιδερώματος και εξήγησε τον λόγο.