Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Eλενα Χριστοπούλου: Η artist manager σε ρόλο κριτή στο reality «My Style...

Υπό άκρα μυστικότητα «έκλεισε» για τη νέα τηλεοπτική σεζόν...

Εβελυν Καζαντζόγλου με νέο hairstyle

Νέο look για την Εβελυν Καζαντζόγλου. H fashion expert...

Ηλίας Καμπακάκης: Νέο διπλό ψηφιακό άλμπουμ

Λίγο μετά την κυκλοφορία του single του «1000 φορές»,...

Ειρήνης Στεριανού: Το μοντέλο και ηθοποιός σε λαμπερό event με φίλους...

Η σειρά γυαλιών ηλίου της Ειρήνης Στεριανού είναι γεγονός...

«Κορονοκάμπινγκ» με… παρασκήνιο- Kακός χαμός μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Espresso»

Οπως αναμενόταν, αναταραχή στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκάλεσαν το χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Espresso» και το ρεπορτάζ με τα καρέ του βίντεο, στο οποίο απεικονίζεται μια παρέα να… λιάζεται και να γλεντά στην παραλία Ποταμός Επανομής, χωρίς μάσκες, γύρω από ένα τζιπ με τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, που έχει μετατραπεί σε τσαρδί.

3

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Πολιτική Προστασία έκανε εσπευσμένη εσωτερική έρευνα, η οποία αποκάλυψε ότι πίσω από το «κορονοκάμπινγκ» κρύβονται έντονο παρασκήνιο και προχειρότητα. Ετσι, λοιπόν, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε χθες ανακοίνωση, στην οποία επιβεβαιώνεται μεν το ρεπορτάζ της «Espresso», ωστόσο διευκρινίζεται ότι το τζιπ με τα διακριτικά της δεν… είναι δικό της. «Ο ιδιοκτήτης του οχήματος, το οποίο εικονίζεται να φέρει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας, δεν σχετίζεται εργασιακά με την Πολιτική Προστασία με οποιονδήποτε τρόπο. Ο ίδιος είναι μέλος της οργάνωσης εθελοντών Ομιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού (ΟΦΚΑΘ), το δε εικονιζόμενο όχημα είναι ιδιωτικής χρήσης και δεν ανήκει ούτε στο δυναμικό της εν λόγω οργάνωσης εθελοντών» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση!

Σαν τον… σερίφη

Με λίγα λόγια, η Πολιτική Προστασία μάς λέει ότι ένας ιδιώτης προμηθεύτηκε τα ευμεγέθη διακριτικά της υπηρεσίας, χωρίς να ξέρουμε αν του παραχωρήθηκαν ή ήταν δική του πρωτοβουλία, τα κόλλησε στο αυτοκίνητό του και κυκλοφορούσε στην περιοχή σαν τον… σερίφη που καρφώνει το αστέρι στο πουκάμισο! Κανείς δεν τον είχε δει, κανείς δεν αναρωτήθηκε αν είναι στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας και κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι είχε κάνει το όχημά του υπηρεσιακό;

5

Αυτό έπρεπε πρωτίστως να απασχολεί την υπηρεσία και να έχει τις «κεραίες» της ανοιχτές για τέτοια περιστατικά, ιδιαίτερα σε μια περίοδο όπου εκτελεί και ελέγχους, ενώ είναι επιφορτισμένη και με την ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε ακραία φαινόμενα! Θα υπάρχουν, δηλαδή, «μπουμπούκια» που θα φέρουν το σήμα της υπηρεσίας, ενώ δεν θα έπρεπε, και σε αυτούς θα απευθύνονται οι πολίτες όταν έχουν ανάγκη; Το θέμα, βέβαια, δεν μένει εκεί, καθώς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς έδωσε εντολή να παραπεμφθεί στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ώστε να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της αντιποίησης άσκησης δημόσιας υπηρεσίας. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ Χρήστο Ράμο, ο οποίος έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε το δημοσίευμα.

Ο εθελοντής

«Οπως διαπίστωσα από τις εικόνες, μεταξύ της συντροφιάς που ήταν στην παραλία βρισκόταν και ένας εθελοντής, μέλος του ΟΦΚΑΘ, ο οποίος, απ’ ό,τι είδα, είχε τοποθετήσει τα διακριτικά της Πολιτικής Προστασίας στο ιδιωτικό του αυτοκίνητο, χωρίς να προβλέπεται. Ο ίδιος, βέβαια, σπεύδει καθημερινά στην παραλία για να απεγκλωβίσει οχήματα επισκεπτών, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιεί τα διακριτικά. Οπως και να ‘χει, ο συγκεκριμένος εθελοντής κλήθηκε για εξηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ η δική μου εισήγηση είναι με το ερώτημα της διαγραφής από τις τάξεις του ΟΦΚΑΘ» μας εξήγησε ο κ. Ράμος, ο οποίος ζήτησε νομική συνδρομή για να διερευνηθούν τα κίνητρα όσων επιχείρησαν να πλήξουν τον ΟΦΚΑΘ.

Ο ΟΦΚΑΘ είναι από τους πιο δραστήριους εθελοντικούς οργανισμούς, ενταγμένος στα μητρώα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με πιστοποιημένους εθελοντές και διασώστες, ιδιόκτητα επιχειρησιακά οχήματα που φέρουν διακριτικά με άδεια, πλωτά, εξοπλισμό και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, και επιχειρεί σε έκτακτες ανάγκες σε όλη τη χώρα, ενώ έχει ενεργό συμμετοχή σε διασώσεις σε δύσβατες περιοχές και σε έρευνες αγνοουμένων.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Σύνταξη εδώ και τώρα στους γονείς παιδιών με αναπηρία

Ενα ψήφισμα διαφορετικό από τα υπόλοιπα έρχεται από σήμερα...

Βούλα Γκίκα: Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι παρουσία μόλις 20 ανθρώπων

Μόνη και ξεχασμένη από φίλους και συναδέλφους της κηδεύτηκε...

Ντόλτσε βίτα για ένστολους λουφαδόρους – Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο

Σόδομα και Γόμορρα στην κοσμοπολίτικη Μύκονο με τα καμώματα...

Η πασίγνωστη ηθοποιός που κόλλησε Covid οκτώ εργαζομένους έκανε παράνομα ιατρικές εξετάσεις

Ρουσφέτι στην πασίγνωστη ηθοποιό που κόλλησε κορονοϊό τουλάχιστον οκτώ...

«Βασίλισσα» στο Μαρούσι (;) από τον ερχόμενο Φεβρουάριο η Ελένη Μενεγάκη

Το 2025 θα προσγειωθεί η Ελένη Μενεγάκη στον ΑΝΤ1;...

Βιασμοί σε γηροκομείο: Το μαρτύριο μάνας τεσσάρων παιδιών σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ελλάδα

Την ώρα που η σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανυπεράσπιστων...