Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Ασθενής με κορονοϊό σκότωσε διασωληνωμένο επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος του αναπνευστήρα

Δεν χωράει ο ανθρώπινος νους την πρωτοφανή απανθρωπιά ενός 58χρονου Αλβανού που νοσηλεύεται με κορονοϊό στον Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος δεν δίστασε να προκαλέσει τον θάνατο ενός 76χρονου ασθενούς που ήταν διασωληνωμένος στη διπλανή κλίνη για να βρει την… ησυχία του!

Επειδή τον ενοχλούσε ο ήχος του αναπνευστήρα (!), διέκοψε τη λειτουργία του, με αποτέλεσμα ο άτυχος άνδρας να ξεψυχήσει το απόγευμα της Τετάρτης! Ο 76χρονος ήταν ασθενής με κορονοϊό και μάλιστα με βαριά υποκείμενα νοσήματα. Διασωληνώθηκε στις 5 Απριλίου και παρέμεινε σε απλό δωμάτιο, καθώς δεν υπήρχε κλίνη ΜΕΘ. Το βράδυ της Τετάρτης οι γιατροί άρχισαν ξαφνικά να ακούν τον ήχο του συναγερμού από τα μηχανήματα. Ετρεξαν στο δωμάτιο και είδαν ότι το μόνιτορ έδειχνε ευθεία γραμμή. Προσπάθησαν να κάνουν ανάνηψη στον 76χρονο, αλλά δυστυχώς ήταν αργά, καθώς είχε φύγει από τη ζωή.

Σύντομα διαπιστώθηκε ότι το σύστημα είχε σταματήσει να λειτουργεί όχι επειδή υπήρχε βλάβη, αλλά με παρέμβαση από ανθρώπινο χέρι, με αποτέλεσμα τον θάνατο του 76χρονου. Οι γιατροί διαπίστωσαν ότι ο χώρος στο δωμάτιο ήταν αναστατωμένος, ο αναπνευστήρας βρισκόταν εκτός πρίζας και αναποδογυρισμένος, και λειτουργούσε με την μπαταρία του, αλλά ο σωλήνας οξυγόνου είχε αφαιρεθεί από τον ασθενή.

Εκανε τον ανήξερο

Μάλιστα ρωτήθηκε ο 58χρονος αν γνώριζε ή αν είδε κάτι, αλλά έκανε τον ανήξερο! Ομως χθες το απόγευμα συνελήφθη, καθώς οι Αρχές ταυτοποίησαν τα δακτυλικά του αποτυπώματα στο μηχάνημα του αναπνευστήρα από το οποίο αποσυνδέθηκε ο 76χρονος. Ο Αλβανός ασθενής δεν ήταν διασωληνωμένος, ούτε βρισκόταν σε καταστολή, όμως είχε εκφράσει παράπονα ότι ο 76χρονος έκανε… θόρυβο και ήθελε να μείνει μόνος του στον θάλαμο!

«Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικού θανάτου νοσηλευόμενου διασωληνωμένου ασθενούς στο Νοσοκομείο “Ερυθρός Σταυρός”, σχημάτισε δικογραφία εις βάρος αλλοδαπού, επίσης νοσηλευόμενου στον ίδιο θάλαμο, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ο ανωτέρω συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ.

Εις βάρος του δράστη σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, αλλά παραμένει φρουρούμενος στο Νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», καθώς νοσεί από κορονοϊό. Μάλιστα, όπως αποκαλύφθηκε, έχει ποινικό παρελθόν, μια και είχε κατηγορηθεί για αποπλάνηση ανηλίκου αλλά και για συμπλοκή.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Α’ Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Στάθη, ο ίδιος κάλεσε την Ασφάλεια να επιληφθεί του θέματος, καθώς ο 58χρονος Αλβανός εμφάνιζε ψυχολογικά προβλήματα, αλλά αναγκαστικά νοσηλευόταν στον ίδιο θάλαμο λόγω της πληθώρας των περιστατικών. Ωστόσο, η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή διέψευσε τους ισχυρισμούς για ψυχολογικά προβλήματα του 58χρονου, τονίζοντας ότι υπάρχει γνωμάτευση δύο ψυχολόγων, οι οποίοι δεν έχουν καταλήξει σε αυτό το συμπέρασμα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

«TV Queens» στο Open με Χριστίνα Λαμπίρη

Η Χριστίνα Λαμπίρη θα γίνει τηλεοπτική δασκάλα; Ετσι θα...