Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Θάνατος μυστήριο 61χρονης πέντε ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca

Εντείνεται η ανησυχία στις υγειονομικές Αρχές μετά τον νέο θάνατο πολίτη λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca. Πρόκειται για μια 61χρονη που έχασε τη ζωή της μόλις πέντε ημέρες μετά τον εμβολιασμό της στον Ασπρόπυργο και για τον θάνατό της έχει ενημερωθεί ο ΕΟΦ.

Ο γιος της άτυχης γυναίκας εξέφρασε την απόγνωσή του καθώς, όπως είπε, η μητέρα του είχε νικήσει τρεις φορές τον καρκίνο και πέθανε από ένα εμβόλιο: «Είναι κρίμα. Μια χαρά εργαζόταν, πήγαινε στη δουλειά της. Μου έχουν κοπεί τα γόνατα» ανέφερε μιλώντας σε τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων.

Η 61χρονη κατέληξε στις 31 Μαρτίου, πέντε ημέρες μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, το οποίο μάλιστα είχε ακυρώσει μία φορά, επειδή φοβόταν πιθανές παρενέργειες! «Την ίδια μέρα τής πέφτει το οξυγόνο. Την Κυριακή το πρωί ξύπνησε μια χαρά, το βράδυ το οξυγόνο της έφτασε στο 85,8. Τη Δευτέρα σηκώθηκε, πήγε στη δουλειά της. Ξαφνικά, την Τετάρτη με ξυπνάει στις 5 το πρωί, είχε δυσφορία. Μιλάγαμε ανά μισή ώρα, μίλησε με τον ογκολόγο της και της είπε ‛“καλό είναι να έρθεις στο νοσοκομείο να σε δει ένας πνευμονολόγος για να δούμε τι γίνεται”» δήλωσε ο γιος της.

«Εκανε τεστ για κορονοϊό και βγήκε αρνητικό, και η ακτινογραφία θώρακα ήταν καθαρή. Με πήρε τηλέφωνο ότι έρχεται σπίτι κι έπειτα από λίγο την κάλεσα εγώ και δεν το σήκωνε. Ηταν στον καναπέ, είχε βάλει το οξυγόνο και είχε σβήσει ήδη…» συμπλήρωσε.

Η άτυχη 61χρονη είχε διαγνωστεί με θρομβοφιλία και έπαιρνε αντιπηκτικά φάρμακα. Πριν κάνει το εμβόλιο είχε ενημερώσει τους γιατρούς της και τον ΕΟΔΥ. «Ο γιατρός που της έκανε το εμβόλιο έχει κάνει και κίτρινη κάρτα στον ΕΟΦ. Ο ογκολόγος της έχει ζητήσει ιστολογική και τοξικολογικές. Εχω και το χαρτί της νεκροτομής, που λέει πως πιθανόν έμφραγμα είναι η αιτία» ανέφερε ο γιος της εκλιπούσας.

Ανακοίνωση

Αυτό που προβληματίζει τις Αρχές είναι πως δεν είναι η πρώτη περίπτωση θανάτου που ενδεχομένως σχετίζεται με τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Στις 30 Μαρτίου είχε χάσει τη ζωή της μια 65χρονη, μόλις μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το εμβόλιο της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας στο Ιλιον. Τότε ο ΕΟΦ με ανακοίνωσή του κατέταξε το περιστατικό σε βαθμό συσχέτισης με το εμβόλιο ως «possible/πιθανό», σύμφωνα με τα κριτήρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Παράλληλα, ο θάνατος ακόμα μιας ασθενούς την έβδομη ημέρα μετά τον εμβολιασμό με εμβόλιο AstraZeneca είχε οδηγήσει σε παραίτηση τού καθηγητή Ανοσολογίας Παναγιώτη Βλαχογιαννόπουλο από την Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, με σαφείς αιχμές τόσο κατά των συναδέλφων του μελών όσο και κατά του ίδιου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...