Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Πέτρος Κόκκαλης: Το οικολογικό όραμά του, η φυγή του από τον ΣΥΡΙΖΑ,...

«Οι ευρωεκλογές θα δώσουν στον Κόσμο τη δυνατότητα να...

Ο Άλκης (δυστυχώς) δεν μένει πια εδώ… Ο αγώνας του Δημήτρη Κολλάτου στο πλευρό του Άλκη

Θλίψη και πόνο προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Αλκη Κολλάτου, με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο να λυγίζει στο άκουσμα της τραγικής είδησης ότι το παιδί του, ο λατρεμένος του Αλκης, «έφυγε» στα 44 του από ανακοπή καρδιάς.

  • Από τον
    Νίκο Νικόλιζα

Για τον σκηνοθέτη, που όλα αυτά τα χρόνια έδινε τη δική του μάχη στο πλευρό του παιδιού του που έπασχε από αυτισμό, το χτύπημα της μοίρας ήταν μεγάλο και δεν μπορούσε να το διαχειριστεί.

sel. 16 17 vasiki photo

Παρ’ όλα αυτά βρήκε το κουράγιο με πόνο ψυχής να αποτυπώσει στο προσωπικό του προφίλ στο facebook λίγες λέξεις που σκιαγραφούσαν τα συναισθήματά του. «Είναι άδικο να ζω εγώ και να φεύγει ο Αλκης» έγραψε ο Κολλάτος και ένα κύμα συμπαράστασης και συμπόνιας από τους φίλους του τον αγκάλιασε, έστω και διαδικτυακά!

Ο ΑΛΚΗΣ ΠΑΙΔΙ
Σε νεαρή ηλικία

Ρίγη συγκίνησης

Τη δεκαετία του ’80 ο γνωστός δημιουργός προσπάθησε να αφυπνίσει την ελληνική κοινωνία με την ταινία του για τον πολυαγαπημένο του Αλκη, ο οποίος έπασχε από αυτισμό θέλοντας να σπάσει τα ταμπού δεκαετιών για τα ΑμεΑ.

Ο ΑΛΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΑ
Ο Αλκης με τον Κώστα Βουτσά

Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του Αλκη ξεδιπλώθηκε με ανατριχιαστικό τρόπο το 1988, όταν ο Δημήτρης Κολλάτος αποφάσισε να καταγράψει με κάμερα την καθημερινότητα ενός πατέρα που έχει παιδί με αυτισμό. Μη γνωρίζοντας κανένας μέχρι τότε ότι ο γιος του δίνει τον δικό του αγώνα, η ταινία όταν προβλήθηκε προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, ενώ ο σκηνοθέτης δέχτηκε πολλά συγχαρητήρια από την τότε πολιτειακή ηγεσία της χώρας για την ταινία «Η ζωή με τον Αλκη».

H TAINIA 4
Στιγμιότυπο από την ταινία «Η ζωή με τον Αλκη»

Πράγματι, ήταν γροθιά στο στομάχι μιας κοινωνίας που έκρυβε κάτω από το χαλί τέτοιου είδους ζητήματα! Ακόμη ένα συγκλονιστικό στοιχείο ήταν το γεγονός ότι τον Αλκη είχε υποδυθεί ο κατά έναν χρόνο μεγαλύτερος αδελφός του Αλέξανδρος, ο οποίος είχε βραβευτεί για την ερμηνεία του στο Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης.

Η «Espresso» είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το 2018 τον γολγοθά που ανέβαινε ο υπερήλικας σκηνοθέτης σε σχέση με τις υποδομές υγείας για άτομα με αναπηρία. Ολα είχαν ξεκινήσει όταν ο Αλκης είχε αυτοτραυματιστεί εξαιτίας ενός πονόδοντου, με συνέπεια -μέχρι να φτάσει στο Ασκληπιείο Βούλας- να χτυπήσει άσχημα το πρόσωπό του.

ΑΔΕΡΦΙΑ
Ο Άλκης με τον αδερφό του Αλέξανδρο

Οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό του μοναδικού νοσοκομείου στην Αθήνα για αυτιστικά παιδιά και ενήλικες έσπευσαν να τον ηρεμήσουν, ωστόσο χρειάστηκε να περάσει μιάμιση ώρα μέχρι να καταφέρουν να τον ετοιμάσουν για την εξαγωγή του δοντιού. Μάλιστα τότε ο μεγαλύτερος γιος του Δημήτρη Κολλάτου, ο Αλέξανδρος, είχε καταγγείλει στην «Espresso» ότι οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις για ΑμεΑ είναι εντελώς προσβλητικές.

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ.jpg2
Ο Δημήτρης Κολλάτος με τους γιους του Αλκη και Αλέξανδρο (αριστερά)

«Είναι σκληρή υπόθεση για τις οικογένειες και τους γιατρούς οι ψυχικά ασθενείς. Το απίστευτο στριμωξίδι στο προκάτ οδοντιατρικό ιατρείο έκανε τις συνθήκες δύσκολες για όλους μας. Ο ένας πάνω στον άλλο» μας είχε εξομολογηθεί, λέγοντάς μας ότι τόσο εκείνος όσο και ο πατέρας του προσπαθούν να βρουν λύσεις για τον Αλκη, όμως η σκέψη τους είναι κοντά στους γονείς και συγγενείς αυτιστικών ατόμων που δεν έχουν τα μέσα για να αντεπεξέλθουν στις δύσκολες καταστάσεις.

Εμείς ως συντακτική ομάδα της «Espresso» και έχοντας ζήσει μέσα από ρεπορτάζ μας όλα αυτά τα χρόνια τον γολγοθά και τον αγώνα που έδιναν για τον Αλκη οι Δημήτρης και Αλέξανδρος Κολλάτος θέλουμε να εκφράσουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια και να ευχηθούμε στον Αλκη «καλό ταξίδι».

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...