Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Τα self tests καταργούν το click inside! Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανοίξει το λιανεμπόριο

Στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης της… υποεπιτροπής των λοιμωξιολόγων βρέθηκε το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων, την ώρα που το Μαξίμου ρίχνει κλεφτές ματιές στις μετακινήσεις κατά την περίοδο του Πάσχα.

Αντικείμενο της χθεσινής συνεδρίασης της «μικρής» επιτροπής των λοιμωξιολόγων ήταν η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για πλήρη λειτουργία των κέντρων αισθητικής, των φροντιστηρίων και των εμπορικών κέντρων. Παράλληλα, έως την Παρασκευή θα έχουν αποφασίσει και για την ευρύτερη λειτουργία του λιανεμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, το υπουργείο Ανάπτυξης επιθυμεί την άμεση κατάργηση του click inside, με βασικό εργαλείο τα self tests.

Ο βασικός σχεδιασμός θέλει, αν και εφόσον είναι διαθέσιμα αρκετά self tests, να διατεθούν για τους εργαζομένους του λιανεμπορίου, ώστε να επαναλειτουργήσει με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, που να προσεγγίζουν μια μορφή «κανονικότητας».

Στόχος είναι με αυτόν τον τρόπο να αυξηθεί η επιδημιολογική επιτήρηση, δίνοντας έτσι μεγαλύτερο περιθώριο προκειμένου να αρθεί ο περιορισμός του click inside και οι καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν με μόνους περιορισμούς τον αριθμό των πελατών ανά κατάστημα και την υποχρέωση αποστολής SMS στο 13032. Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης έχει εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει το ισχύον πλαίσιο ακόμα και από την ερχόμενη Δευτέρα.

Το επικρατέστερο έως τώρα σενάριο θέλει τους επιστήμονες να ανάβουν το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής, ενώ για τα φροντιστήρια προς το παρόν επικρατεί διχογνωμία. Την ίδια ώρα, με δεδομένο ότι δεν αναμένονται μεγάλες αλλαγές στο πλαίσιο του lockdown για το επόμενο διάστημα, τα βλέμματα είναι στραμμένα στις ημέρες του Πάσχα και στο αν θα επιτραπεί στους πολίτες να ταξιδέψουν στα χωριά τους. Και εδώ τα self tests θα αποτελέσουν σημαντικό εργαλείο στον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Το βασικό σενάριο θέλει όσους επιθυμούν να φύγουν από τις πόλεις να έχουν απαραιτήτως διενεργήσει εντός 24ώρου αυτοδιαγνωστικό έλεγχο, το αρνητικό αποτέλεσμα του οποίου να μπορούν να επιδείξουν σε περίπτωση ελέγχου. Παράλληλα, οι εμβολιασμένοι πολίτες θα είναι ακόμη μία ομάδα που θα μπορεί να ταξιδέψει, μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Τέλος, ανάμεσα σε αυτά που συζητούνται είναι η πιστοποίηση αυτών που έχουν νοσήσει, ωστόσο το κόστος του τεστ αντισωμάτων στρέφει και αυτή την ομάδα στα self tests. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι αποφάσεις είναι στα χέρια των επιστημόνων, οι οποίοι λαμβάνουν υπόψη τους και τα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα self tests, αλλά και την επιδημιολογική εικόνα που επηρεάζει την κατάσταση στα νοσοκομεία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...