Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

«Πόλεμος και ειρήνη» στο κάστρο του Ουίνδσορ – Το παρασκήνιο στην κηδεία του Φιλίππου

Το τελευταίο «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο είπε το απόγευμα του Σαββάτου, σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, η βασιλική οικογένεια, σε περιορισμένη σύνθεση, μόλις 30 ατόμων, εξαιτίας των περιορισμών που επιβάλλει η πανδημία.

Ο δούκας του Εδιμβούργου, που επί επτά δεκαετίες περπατούσε πάντοτε δύο βήματα πίσω από την Ελισάβετ, πήρε για πρώτη φορά «προβάδισμα», οδηγούμενος στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου του Ουίνδσορ πάνω σε ένα πράσινο στρατιωτικό Land Rover, με την αγαπημένη του «Λίλιμπετ» να ακολουθεί το φέρετρο μέσα από τη βασιλική Bentley.

spl1170007 007
Ο εκλιπών πρίγκιπας Φίλιππος

Το φέρετρο ήταν σκεπασμένο με την προσωπική σημαία του δούκα του Εδιμβούργου, αποτελούμενη από τον ελληνικό σταυρό, τις μαύρες και άσπρες ρίγες της οικογένειας Μαουντμπάτεν, το κάστρο του Εδιμβούργου και τον θυρεό του οίκου της Δανίας, ενώ πάνω του ήταν τοποθετημένο το ναυτικό του πηλήκιο και το σπαθί του.

Σκιά του εαυτού της

Βγαίνοντας από το αμάξι, η πάντα αγέρωχη βασίλισσα έμοιαζε με σκιά του εαυτού της, που δυσκολευόταν ακόμα και να σταθεί όρθια. Κατά την είσοδό της στον ναό, κοντοστάθηκε μάλιστα κοιτάζοντας πίσω της τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, γεγονός που -σύμφωνα με την ειδικό στη γλώσσα του σώματος Τζούντι Τζέιμς- έδειχνε «ότι είχε ανάγκη υποστήριξης» και «δυσκολευόταν να μπει μόνη στην κηδεία του Φιλίππου».

SPL5222013 021
Η βασίλισσα Ελισάβετ

Από τη στιγμή που κάθισε ολομόναχη στη θέση της, σε μεγάλη απόσταση από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, ελάχιστες ήταν οι φορές που σήκωσε το κεφάλι της. Σημάδια «ανεξέλεγκτης θλίψης», σύμφωνα με την Τζέιμς, έδειχνε και ο πρίγκιπας Κάρολος, ο οποίος από την αρχή της πομπής μέχρι τη λήξη της λειτουργίας είχε συνεχώς υγρά, κατακόκκινα μάτια.

Τα μάτια όλου του κόσμου όμως ήταν στραμμένα πάνω στον Χάρι και στον Ουίλιαμ, οι οποίοι συναντήθηκαν για πρώτη φορά έπειτα από έναν χρόνο και αφότου ο Χάρι είχε αποκαλύψει στην πολυσυζητημένη συνέντευξή του στην Οπρα ότι οι σχέσεις τους είναι τεταμένες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε ζητήσει από τον ξάδερφό τους, γιο της πριγκίπισσας Αννας, Πίτερ Φίλιπς να περπατήσει ανάμεσά τους στην πομπή πίσω από το φέρετρο, επιβεβαιώνοντας την ψυχρότητα που ένιωθε προς τον αδερφό του.

41878658 9483239 Prince Harry and Prince William walk together out of St George s a 6 1618732472427
Χάρι και Ουίλιαμ δίπλα δίπλα, με την Κέιτ στον ρόλο του «ειρηνοποιού»

Παρ’ όλα αυτά, ο πάγος ανάμεσα στα δύο αδέρφια φάνηκε να λιώνει αμέσως μετά τη λήξη της τελετής, με τη βοήθεια της «ειρηνοποιού» Κέιτ, η οποία φορούσε στον λαιμό της το μαργαριταρένιο περιδέραιο που της είχε χαρίσει η βασίλισσα και που στο παρελθόν είχε φορέσει και η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

SPL5222011 019
Η Κέιτ Μίντλετον με το μαργαριταρένιο περιδέραιο που κάποτε φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα

Βγαίνοντας από το παρεκκλήσι, ο Χάρι και η Κέιτ άρχισαν να συνομιλούν σε φιλικό κλίμα, ενώ ο Ουίλιαμ προπορευόταν. Γυρνώντας να μιλήσει με τη σύζυγό του, μπήκε και αυτός στη συζήτηση και τότε η Κέιτ έκανε διακριτικά μερικά βήματα πίσω για να αφήσει τα αδέλφια να μιλήσουν μόνα, ενώ περπατούσαν προς τη βασιλική κατοικία. Σύμφωνα με την Τζέιμς, «ήταν μια στιγμή γνήσιας ενότητας, παρά κάτι που έγινε για τις κάμερες», ενώ, σύμφωνα με εκείνους που μπορούν να διαβάζουν τα χείλη, ο Χάρι φέρεται ότι είπε στον αδελφό του ότι «η τελετή ήταν όπως θα την ήθελε» ο Φίλιππος, με τον Ουίλιαμ να συμφωνεί.

To τελευταίο όμως «αντίο» στον πρίγκιπα Φίλιππο είχε και απρόοπτα εκτός κάστρου, όταν οι Αρχές συνέλαβαν μια topless διαδηλώτρια, η οποία φώναζε «σώστε τον πλανήτη»!

f35dc1b273521ce7cfa00c79465a3c65 XL
Τopless διαδηλώτρια έξω από το κάστρο

Η ζωή 73 ετών χώρεσε στην τσάντα της «Λίλιμπετ»

Οσο πιο κοντά της μπορούσε «κρατούσε» η βασίλισσα Ελισάβετ τον επί 73 χρόνια σύζυγό της στη διάρκεια της κηδείας του, μια και είχε στην τσάντα της αναμνηστικά από την κοινή τους πορεία. Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν, σε αυτά περιλαμβανόταν μια μικρή φωτογραφία τους από την εποχή που ήταν νιόπαντροι και ζούσαν στη Μάλτα, περίοδο που η Ελισάβετ έχει χαρακτηρίσει πολλές φορές ως την καλύτερη της ζωής της. Ακόμα είχε μαζί της ένα από τα λευκά μαντίλια που συνήθιζε να φορά στο πέτο του ο Φίλιππος από τους αγαπημένους ράφτες του Kent & Haste.

Στη διάρκεια της τελετής, πάνω στο στεφάνι από λευκά τριαντάφυλλα, κρίνα και γιασεμί που επέλεξε και τοποθέτησε η ίδια πάνω στο φέρετρό του, ακούμπησε κι ένα χειρόγραφο σημείωμα με το επίσημο επιστολόχαρτο του Μπάκιγχαμ. Αν και το παλάτι δεν επιβεβαίωσε το περιεχόμενό του, το «People» αναφέρει ότι η βασίλισσα είχε υπογράψει σε αυτό ως «Λίλιμπετ», όπως ήταν το υποκοριστικό που της είχε δώσει εκείνος.

Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη «δύναμή» της έγινε, ωστόσο, ιδιωτικά, καθώς προτού το φέρετρο «βυθιστεί» πλήρως στη βασιλική κρύπτη, οι κάμερες στράφηκαν στη χορωδία, επιτρέποντας έτσι στην ίδια και στους οικείους του να του πουν προσωπικά το στερνό «αντίο».

Με άρωμα Ελλάδας το εξ αποστάσεως «αντίο» της Μέγκαν

Με μια χειρόγραφη κάρτα αποχαιρέτησε η Μέγκαν Μαρκλ τον πρίγκιπα Φίλιππο, καθώς ο γιατρός δεν της έδωσε την άδεια να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι, διάρκειας 10 ωρών, στον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της, ώστε να δώσει το «παρών» στην κηδεία.

SPL5159799 036
Η Μέγκαν Μαρκλ

Η Μέγκαν παρακολούθησε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τον σύζυγό της να ακολουθεί το φέρετρο του 99χρονου παππού του μαζί με άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας από την τηλεόραση του σπιτιού τους στην Καλιφόρνια. Νωρίτερα είχε εναποτεθεί στεφάνι στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου εκ μέρους του ζευγαριού, το οποίο είχε επιλέξει προσωπικά τα άνθη που το στόλιζαν.

Τα άνθη

Ο Χάρι και η Μέγκαν είχαν επιλέξει ελληνικά άνθη για να τιμήσουν την ελληνική καταγωγή του, ερύγγιο για να τιμήσουν τη θητεία του στο Ναυτικό, καμπανούλα που συμβολίζει την ευγνωμοσύνη και την αιώνια αγάπη, δεντρολίβανο που συμβολίζει τη θύμηση, λεβάντα που συμβολίζει την αφοσίωση και τριαντάφυλλα που είναι το αντιπροσωπευτικό φυτό του Ιουνίου, μήνα της γέννησής του.

Το τρισάγιο στην Κέρκυρα

Τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος πρίγκιπα Φιλίππου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Κέρκυρα, το νησί όπου γεννήθηκε, ταυτόχρονα με την ώρα της κηδείας του που γινόταν στο Λονδίνο. Η προσευχή στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα διήρκεσε 40 λεπτά, χοροστατούντος του μητροπολίτη Κέρκυρας, Παξών και Διαπόντιων Νήσων Νεκταρίου. Ενα μεγάλο δάφνινο στεφάνι έστειλαν ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος και η σύζυγός του Αννα – Μαρία, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή.

1CCC1151 FD86 49A1 905A 7E37ABBD0078

Τις κερκυραϊκές Αρχές εκπροσώπησαν η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπη Υδραίου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του κεντρικού δήμου Δημήτρης Μεταλληνός και ο βουλευτής της Ν.Δ. Στέφανος Γκίκας. Επίσης, παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος καθολικών Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς και Ζακύνθου Γεώργιος Αλτουβάς, οι προκαθήμενοι της αγγλικανικής εκκλησίας, καθώς και μέλη της βρετανικής κοινότητας του νησιού.

1ED6E33C B88F 4108 B40F 7872EA0C5CD0

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...