Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Συμμορία πέντε ανηλίκων που αγόρασε από το dark web πλαστά 50ευρα

Τα εξαργύρωναν ψωνίζοντας μικροπράγματα σε ψιλικατζίδικα, τουριστικά μαγαζιά και περίπτερα

Πιτσιρικάδες από τη Ρόδο αγόρασαν με bitcoin πλαστά ευρώ από το dark web και… πλημμύρισαν το νησί! Ο λόγος για έναν 17χρονο, τρεις 16χρονους και έναν 15χρονο, οι οποίοι πρόκειται να απολογηθούν σήμερα στην ανακρίτρια για τα αδικήματα της προμήθειας, της κατοχής και της κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους, ο ιδιοκτήτης καταστήματος με είδη καπνού στην πόλη της Ρόδου κατήγγειλε στις 5 Σεπτεμβρίου 2018 στους αστυνομικούς της Ασφαλείας ότι το ίδιο απόγευμα ένας νεαρός έκανε αγορές αξίας 14 και 22 ευρώ, δίνοντάς του δύο χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, τα οποία ήταν πλαστά και κατασχέθηκαν.

Την επομένη, ένας ακόμα ιδιοκτήτης καταστήματος κατήγγειλε ότι δύο νεαροί πήγαν στο μαγαζί με τουριστικά είδη που διατηρεί στη Μεσαιωνική Πόλη και έκαναν συναλλαγή αξίας 3 ευρώ, δίνοντάς του χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, το οποίο επίσης ήταν πλαστό.

Ακολούθησε έρευνα από την οποία προέκυψε ότι δύο από τους 16χρονους παρήγγειλαν από άγνωστο άτομο, μέσω του dark web (το διαδίκτυο που οδηγεί σε «σκοτεινές» γωνιές του Internet), 40 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, έναντι 300 ευρώ, τα οποία πλήρωσαν με bitcoin (εικονικό νόμισμα).

Στις 3 Σεπτεμβρίου 2018 ο ένας από τους 16χρονους παρέλαβε μέσω άγνωστης εταιρίας ταχυμεταφορών τα πλαστά χαρτονομίσματα και την επομένη παρέδωσε στον συνομήλικο φίλο του 25 από αυτά. Σύμφωνα με τη «δημοκρατική», την επόμενη ημέρα ο πρώτος παρέδωσε στον τρίτο 16χρονο πέντε από τα πλαστά χαρτονομίσματα και πήρε το ποσό των 100 ευρώ, ενώ την ίδια ημέρα έδωσε άλλα 10 πλαστά σε ακόμα δύο ανήλικους φίλους του, ηλικίας 17 και 15 ετών, συμφωνώντας μαζί τους να του δώσουν από 25 ευρώ για καθένα από αυτά, όταν τα εξαργύρωναν. Οι δύο τελευταίοι συμφώνησαν και πράγματι τον πλήρωσαν.

Συνολικά, εξαργύρωσαν οκτώ πλαστά χαρτονομίσματα κυρίως σε ψιλικατζίδικα, τουριστικά μαγαζιά και περίπτερα της πόλης της Ρόδου και της Μεσαιωνικής Πόλης, αγοράζοντας πράγματα μικρής αξίας, όπως είδη καπνού. Από την εξαργύρωση των πλαστών χαρτονομισμάτων οι πιτσιρικάδες έλαβαν συνολικά 400 ευρώ. Σε έρευνες που διενεργήθηκαν βρέθηκαν 10 πλαστά χαρτονομίσματα στο σπίτι του πρώτου 16χρονου και άλλα 15 στου δευτέρου, τα οποία κατασχέθηκαν.

Οι Αρχές διερευνούν σε βάθος την υπόθεση, η οποία έχει διάφορες πτυχές, ενώ μεγαλύτερη σημασία έχουν το νεαρό της ηλικίας των απατεώνων και η ικανότητά τους να εισχωρήσουν στο dark web, που αποτελείται από σύνολο ιστοσελίδων, όπου δεν μπορεί κάποιος να φθάσει χρησιμοποιώντας τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης, όπως το Google, καθώς υπάρχουν πολλαπλά επίπεδα κρυπτογράφησης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...