Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ομόφωνα ένοχος ο αμετανόητος Μανώλης Καλομοίρης για την εκτέλεση του Γιώργου Ξυλούρη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Μανώλης Καλομοίρης για την άγρια δολοφονία του Γιώργου Ξυλούρη τον Μάιο του 2020 στα Ανώγεια, ο οποίος είχε δηλώσει στην απολογία του την περασμένη Τετάρτη ότι δεν μετανιώνει!

  • Από την
    Εύα Παπαδάτου

Η ποινή αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία (5-2) από τρεις δικαστές και τέσσερις ενόρκους του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων, οι οποίοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

f1a ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ
Ο Μανώλης Καλομοίρης

Η υπεράσπιση του Καλομοίρη ωστόσο ζήτησε, προτού αποφασιστεί η ποινή, να του αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου σύννομου βίου, της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος και των συναισθημάτων οργής και θλίψης για τη δολοφονία του πατέρα του, τα οποία απορρίφθηκαν. Εκτός από τα ισόβια, στον 30χρονο επιβλήθηκε και ποινή επτά ετών για οπλοχρησία, οπλοφορία και οπλοκατοχή. «Δικαίωση, δικαίωση!» φώναξε στο άκουσμα της ποινής η μητέρα του 30χρονου Ξυλούρη.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, στις 2 Μαΐου 2020 ο νεαρός πυγμάχος από τα Ανώγεια, γιος του γνωστού μαντιναδολόγου της Κρήτης Λευτέρη Καλομοίρη, πυροβόλησε επτά φορές τον 30χρονο κτηνοτρόφο και πατέρα δύο παιδιών μόλις αντίκρισε τον 63χρονο πατέρα του να κείτεται νεκρός στον δρόμο, με τραύματα από σφαίρες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας ο εισαγγελέας πρότεινε ο 30χρονος να κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση και να μην του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του βρασμού ψυχής, καθώς είχε πάρει το όπλο πριν από τη συμπλοκή, ενώ η πρότασή του επί της ποινής ήταν φυλάκιση 15 ετών!

Κατά την αγόρευσή του, επισήμανε ότι ο Ξυλούρης δεν είχε σκοπό να πυροβολήσει τον 63χρονο μαντιναδολόγο, πως αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της πάλης τους και ότι ο Μανώλης Καλομοίρης πυροβόλησε τον Γιώργο Ξυλούρη επτά φορές (δύο εξ επαφής, έξι από την πίσω πλευρά και μία από μπροστά), σκοτώνοντάς τον.

«(Ο Ξυλούρης) αισθανόταν ότι ο Καλομοίρης τον είχε ξεφτιλίσει. Πήρε, λοιπόν, το όπλο του. Στόχος του ήταν να βρει τον κατηγορούμενο και όχι τον Λευτέρη Καλομοίρη, ο οποίος προσπάθησε να τον εμποδίσει, και κατά αυτή την προσπάθεια συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα να πυροβοληθεί ο 63χρονος. Αν ο Ξυλούρης είχε πρόθεση να τον σκοτώσει, θα το είχε κάνει από την αρχή» υποστήριξε ο εισαγγελέας. Αντίθετα, είπε για τον κατηγορούμενο πως «το όπλο που πήρε εξαρχής και το είχε ανά χείρας το προόριζε για τον Ξυλούρη. Τον πυροβόλησε επτά φορές».

f2 LEFTERHS KALOMOIRHS
Ο Λευτέρης Καλομοίρης

Ο ίδιος ο κατηγορούμενος ωστόσο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του στην προχθεσινή συνεδρίαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, εμφανίστηκε αμετανόητος, λέγοντας πως, αν γυρνούσε τον χρόνο πίσω, θα έκανε ακριβώς ό,τι έπραξε εκείνο βράδυ: «Τρελάθηκα, θόλωσα. Δεν ξέρω αν έριξα μία ή επτά σφαίρες, ξέρω ότι άδειασα το πιστόλι μου. Αν γυρνούσα πίσω τον χρόνο, θα έκανα τα ίδια»!

Οι κτηματικές διαφορές, το διπλό φονικό στα Ανώγεια και τα… πειραγμένα στοιχεία

Το διπλό φονικό συνέβη πριν από περίπου έναν χρόνο, το βράδυ της 2ας Μαΐου 2020, στο Περαχώρι Ανωγείων, όταν τσακώθηκαν, με αφορμή παλιές κτηματικές διαφορές, ο -τότε- 29χρονος γιος του Λευτέρη Καλομοίρη Μανώλης και ο 30χρονος Γιώργης Ξυλούρης. Ο πρώτος φέρεται ότι χτύπησε τον κτηνοτρόφο στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να πιαστούν στα χέρια και να τους χωρίσουν τρίτοι.

f3 Γιώργος Ξυλούρης
Ο Γιώργης Ξυλούρης

Οι δύο νεαροί επέστρεψαν στα σπίτια τους, αλλά ο Ξυλούρης ξαναγύρισε, ενώ γείτονες προσπάθησαν να τον απομακρύνουν, μεταξύ των οποίων και ο 63χρονος Λευτέρης Καλομοίρης. Πάνω στην πάλη ο μαντιναδολόγος δέχτηκε πυροβολισμό από τον Ξυλούρη, με συνέπεια να πεθάνει ακαριαία, καθώς το διαμπερές τραύμα είχε πλήξει την καρδιά, την κοιλιακή αορτή και το συκώτι.

Ο γιος του νεκρού Μανώλης, σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε ο ίδιος στην απολογία του, άκουσε από το μπάνιο τον ήχο του πυροβολισμού και τις φωνές της μητέρας του. Αλαφιασμένος, βγήκε έξω και, μόλις αντίκρισε νεκρό τον πατέρα του, τράβηξε το πιστόλι που είχε ζωσμένο στη μέση του και πυροβόλησε με αυτό επτά φορές τον Ξυλούρη, κάποιες εξ επαφής.

Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, ο Λευτέρης Καλομοίρης μπήκε ανάμεσα στους δύο νέους, προσπαθώντας να τους χωρίσει, ενώ τους φώναζε: «Σταματήστε, μη σκοτωθείτε». Oταν είδε τα όπλα, μπήκε μπροστά στον γιο του, για να τον προστατεύσει, και τότε δέχτηκε τα πυρά του Ξυλούρη. Κατόπιν ο Μανώλης Καλομοίρης σκότωσε τον 30χρονο κτηνοτρόφο και τράπηκε σε φυγή.

Υπενθυμίζεται ότι μετά το μακελειό η πλευρά του Καλομοίρη υποστήριζε πως ο τόπος του εγκλήματος είχε «πειραχτεί», ενώ το όπλο που παρέδωσε η οικογένεια Ξυλούρη στην Αστυνομία δεν ήταν εκείνο που είχε χρησιμοποιηθεί στο φονικό.

Από τη δική της πλευρά, η οικογένεια του άτυχου κτηνοτρόφου υποστήριζε ότι ο Γιώργης δεν πυροβόλησε ποτέ και πως ο Μανώλης Καλομοίρης σκότωσε και τον ίδιο του τον πατέρα καθώς πυροβολούσε τον Ξυλούρη! Ο ισχυρισμός αυτός κατέρρευσε από τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα δύο όπλα, η οποία απέδειξε ότι η σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του 63χρονου Λευτέρη Καλομοίρη είχε προέλθει από το όπλο του κτηνοτρόφου.

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....