Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Χάρης Βεραμόν: Το θρίλερ 348 σελίδων με άλυτες αστυνομικές υποθέσεις

Ιδιωτικός ερευνητής, δημιουργός true crime σειράς ντοκιμαντέρ στο YouTube...

Στο στόχαστρο των Αρχών οίκος ευγηρίας στα Χανιά – Μέσα σε ένα έτος «έφυγαν» 68 γεροντάκια

Φως σε ένα σκοτεινό και συνάμα μακάβριο θρίλερ που εξελίσσεται σε ιδιωτικό γηροκομείο των Χανίων, όπου μέσα σε έναν χρόνο έφυγαν από τη ζωή 68 τρόφιμοι με καταγεγραμμένη αιτία την ανακοπή καρδιάς, προσπαθούν να ρίξουν οι εισαγγελικές και αστυνομικές Aρχές της Κρήτης.

Το κουβάρι της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται έπειτα από καταγγελίες των συγγενών των άτυχων ηλικιωμένων, που έκαναν λόγο για «περίεργους θανάτους».

Μάλιστα χθες, έπειτα από εισαγγελική εντολή, οι Αρχές προχώρησαν στην εκταφή της σορού μιας ηλικιωμένης γυναίκας που είχε αποβιώσει πρόσφατα στον οίκο ευγηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πράγματι ο θάνατός της επήλθε από την αιτία που αναφέρεται στη ληξιαρχική πράξη θανάτου και δεν είναι άλλη από αυτή της ανακοπής! Η εκταφή έγινε παρουσία των ιατροδικαστών Ρεθύμνου και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Χανίων, ο συγκεκριμένος οίκος ευγηρίας έχει μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών Αρχών εδώ και αρκετό καιρό, αφού υπάρχουν αρκετές επίσημες καταγγελίες για θανάτους και άλλων ηλικιωμένων, με τα αίτια που αναφέρονται στις ληξιαρχικές πράξεις (ανακοπή καρδιάς) να αμφισβητούνται ευθέως.

Οπως αποκάλυψε το τοπικό σάιτ zarpanews.gr, η έρευνα επικεντρώνεται στους 68 θανάτους που έχουν καταγραφεί το τελευταίο έτος στον οίκο ευγηρίας. Μάλιστα, με εισαγγελική εντολή έχουν ήδη αναζητηθεί από όλα τα ληξιαρχεία της Κρήτης οι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου των 68 ηλικιωμένων.

Έρευνες

Η Ασφάλεια διερευνά και άλλες καταγγελίες για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, όπως πλημμελή φροντίδα των τροφίμων, ελλιπή σίτιση, κατάκοιτους γέροντες και γερόντισσες δεμένους στα κρεβάτια. Μάλιστα, πριν από περίπου έναν μήνα οι υπεύθυνοι της ιδιωτικής δομής είχαν κληθεί να καταθέσουν ενώπιον του εισαγγελέα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια οι αστυνομικοί δεν διαπίστωσαν ανθυγιεινές συνθήκες, εκτιμούν ωστόσο ότι αυτό συνέβη επειδή οι ιδιοκτήτες ήταν ενήμεροι για την επικείμενη επιχείρηση. Τέλος, πριν από περίπου 10 χρόνια είχε γίνει καταγγελία στον εισαγγελέα για τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας, ωστόσο η υπόθεση είχε τεθεί τότε στο αρχείο.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...