Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Λάβρος ο Τάκης Παναγιωτόπουλος: «Η ασυλία με θίγει»

Έξω από τα δόντια, κατά της προκλητικής τροπολογίας που δίνει ασυλία στους επιστήμονες των επιτροπών του υπουργείου Υγείας που είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση της πανδημίας, μίλησε ο καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και μέλος επιτροπής του υπουργείου Τάκης Παναγιωτόπουλος, εκθέτοντας τους πάντες και τα πάντα και ειδικά την κυβέρνηση.

Να σημειωθεί ότι η τροπολογία ήρθε μόλις λίγες μέρες μετά τις αποκαλύψεις της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που έφερε στο φως τα κρυμμένα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

«Ειλικρινά δεν το καλοκαταλαβαίνω και αισθάνομαι ότι με θίγει κιόλας. Όχι, δεν θέλω ακαταδίωκτο» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή. Στη συνέχεια, ο επιστήμονας εξέφρασε τη δική του άποψη πάνω σε αυτή την τροπολογία, η οποία από τη στιγμή που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις τόσο από τηn αντιπολίτευση όσο και από άλλους ειδικούς που συμμετέχουν στις τρεις επιτροπές του υπουργείου Υγείας και συγκεκριμένα στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού (η γνωστή επιτροπή των λοιμωξιολόγων), στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών και στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, η τροπολογία ουσιαστικά βάζει στο στόχαστρο τα μέλη των επιτροπών, ενώ από πίσω κρύβονται επιμελώς μέλη της κυβέρνησης που είναι πραγματικά υπεύθυνα.

«Η επιτροπή δεν αποφασίζει. Η επιτροπή λέει τη γνώμη της για κάποια μέτρα που προτείνονται και η κυβέρνηση αποφασίζει. Έχει γίνει σύγχυση μεγάλη γύρω από αυτό, μέχρι και ακραίες εκφράσεις έχουν ακουστεί. Ακούστηκε από υπουργό “εγώ θέλω να ανοίξω αυτό και εκείνο, δεν μου έδωσε την άδεια η επιτροπή”, υπονοώντας ότι η τελική απόφαση είναι της επιτροπής, πράγμα απολύτως λανθασμένο και θεσμικά και πραγματικά. Κάθε υπουργός μετέχει σε μια κυβέρνηση η οποία λαμβάνει την απόφαση. Εκεί είναι η ευθύνη. Με ενοχλεί βαθύτατα σε αυτήν την πολύ μεγάλη κρίση που περνά όλος ο κόσμος και η χώρα μας, μεταξύ άλλων, να κυριαρχεί πώς θέλει να εμφανίζεται κανένας στην εκλογική του πελατεία».

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με την τροπολογία, τα μέλη των επιτροπών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται ποινικά και δεν εξετάζονται για γνώμη ή ψήφο που έδωσαν, παρά μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση.

Η αντίδραση του κ. Παναγιωτόπουλου έρχεται λίγες ημέρες μετά τις αποστάσεις που πήραν για τη ρύθμιση της κυβέρνησης τόσο ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος όσο και η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Ματίνα Παγώνη.

«Η εν λόγω τροπολογία είναι λογική και αναγκαία, εφόσον ωστόσο προηγηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές όλης της χώρας που δίνουν τη μάχη» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος, ενώ η κυρία Παγώνη δήλωσε: «Η ιατρική κοινότητα δεν έχει ανάγκη το ακαταδίωκτο γιατί έχει προσωπική, επιστημονική άποψη και είναι τεκμηριωμένη. Δεν μπορεί να υπάρχει τροπολογία για συγκεκριμένη ομάδα. Δεν το είχαν ανάγκη».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...