Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Σωφρονιστικός υπάλληλος με «βιογραφικό» ντιλάριζε ουσίες στις Φυλακές Κορυδαλλού!

Μια πληροφορία ότι σωφρονιστικός υπάλληλος βάζει ναρκωτικά μέσα στις...

Εβδομάδα των παθών για τη Μυρτώ της Πάρου – Απορρίφθηκε η αγωγή αποζημίωσης

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα κρίνει αν θα αποζημιωθεί από το Δημόσιο η οικογένεια της 23χρονης κοπέλας που έχει μείνει καθηλωμένη σε ένα κρεβάτι εδώ και εννέα χρόνια, μετά την επίθεση που δέχθηκε από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου, στις 22 Ιουλίου του 2012.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε η μητέρα της Μυρτούς, Μαρία Κοτρώτσου, ως δικαστική συμπαραστάτρια της κόρης της, σε μια προσπάθεια να ανατρέψει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας, με την οποία απορρίφθηκε η αίτηση αποζημίωσης που υπέβαλε στο Δημόσιο.

Το Εφετείο έκρινε ότι το κράτος δεν έχει καμία ευθύνη για τον βιασμό και τον βαρύτατο τραυματισμό της άτυχης κοπέλας, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών της διακοπών στην Πάρο όπου είχε πάει με την οικογένειά της. Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη ήταν τότε μόλις 15 ετών, όταν ο αδίστακτος Πακιστανός άρπαξε το κινητό της και τη βίασε, ενώ ήταν μόνη της στη βραχώδη ακτή. Στη συνέχεια, προσπάθησε να τη σκοτώσει χτυπώντας το κεφάλι της στα βράχια. Η άτυχη Μυρτώ βρέθηκε ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση. Λόγω των βαρύτατων κακώσεων που υπέστη, παραμένει από τότε σε αφασία, χωρίς να μπορεί να επικοινωνήσει με το περιβάλλον, ενώ έχουν παραλύσει πλήρως τα κάτω άκρα της.

φ1 4977769
Η άτυχη Μυρτώ με τη μητέρα της

Οι αστυνομικές Αρχές συνέλαβαν τον δράστη μέσω του κινητού του τηλεφώνου στη Νέα Χαλκηδόνα, λίγες ημέρες μετά το φρικτό έγκλημα και ενώ σχεδίαζε να φύγει από τη χώρα μέσω προγράμματος επαναπατρισμού. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, τον καταδίκασε σε ισόβια και κάθειρξη 25 ετών.

Η μητέρα και η αδελφή της Μυρτούς κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του Δημοσίου, διεκδικώντας αποζημίωση για ηθική βλάβη, υποστηρίζοντας ότι η Αστυνομία όφειλε να είχε λάβει όλα τα μέτρα που θα απέτρεπαν την παράνομη είσοδο του αλλοδαπού στην Ελλάδα και ακολούθως να τον συλλάβουν και να τον επαναπροωθήσουν στη χώρα προέλευσης ή καταγωγής του. Σύμφωνα με την αγωγή, «υφίσταται αιτιώδης συνάφεια» μεταξύ «των παραπάνω παράνομων πράξεων και παραλείψεων των οργάνων του Δηµοσίου» και της ζημιάς που υπέστη η Μυρτώ. Η μητέρα της ζήτησε να καταβληθεί στην κόρη της ποσό 200.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης για τη ζημιά που υπέστη από τον βαρύτατο τραυματισμό της και ποσό 2.977,81 ευρώ κάθε μήνα για τα έξοδα διαβίωσης και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Επίσης, η μητέρα και η αδελφή της 23χρονης ζητούν να επιδικαστούν στην καθεμία 50.000 ευρώ ως αποζημίωση λόγω της ηθικής βλάβης. Το Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο απέρριψαν την αγωγή, κρίνοντας ότι οι παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου να αποτρέψουν την είσοδο και παραμονή του Πακιστανού στη χώρα, ο οποίος δεν ήταν σεσημασμένος ή εγγεγραμμένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων Αλλοδαπών, ούτε η παρουσία του είχε καταγγελθεί ως επικίνδυνη στις Αρχές, «δεν αρκούν για να επιφέρουν την ένδικη ζημία, καθώς για την επέλευσή της μεσολάβησε η διάπραξη ειδεχθούς εγκληματικής πράξης από αυτόν, η οποία διακόπτει τον αιτιώδη σύνδεσμο».

Τώρα, η μητέρα της άτυχης κοπέλας κατέθεσε αίτηση αναίρεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επιμένοντας πως υφίσταται αιτιώδης συνάφεια μεταξύ των παραλείψεων της Πολιτείας και της ζημιάς που υπέστη η κόρη της.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...