Τετάρτη, 13 Αυγούστου, 2025

Στις φλόγες η μισή Ελλάδα!

Η χθεσινή ημέρα ήταν αναμφίβολα η πιο δύσκολη του...

Η Κάλλας «γκουρού» μαμαδίστικης κουζίνας!

Η καλύτερη σπιτική κουζίνα της Αθήνας με την αύρα...

Ιπτάμενα μπουκάλια σε πανηγύρι με την Τσαμπά

Αντί να γλεντούν με τα τραγούδια της Γωγώς Τσαμπά,...

Netflix… δηλητήριο! Μία ώρα παρακολούθησης βλάπτει το περιβάλλον

Οι συνήθειές μας στο διαδίκτυο βλάπτουν το περιβάλλον, υποστηρίζει ειδικός, αναφέροντας ότι μία ώρα παρακολούθησης στο Netflix παράγει ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα ίση με οδήγηση απόστασης 400 μέτρων. Μάλιστα, την ατμόσφαιρα μολύνουν επίσης η αποστολή email, τα tweets, οι βιντεοκλήσεις αλλά και οι αναζητήσεις στο Google.

Ο ειδικός στο αποτύπωμα που αφήνει στο περιβάλλον η χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή, smartphone και tablet Τζέρι Μακ Γκόβεν ανέφερε στην «Daily Mail» ότι η χρήση του διαδικτύου δεν είναι τόσο φιλική προς το περιβάλλον όσο φαντάζει. Και αυτό διότι καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα ενέργειας -η οποία παράγει διοξείδιο του άνθρακα- για τη λειτουργία των κέντρων δεδομένων, των δομών δηλαδή όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα του διαδικτύου.

Πρόσφατα το Netflix ανακοίνωσε ότι μία ώρα παρακολούθησης του περιεχομένου του παράγει «κάτω από 100 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα», όσο δηλαδή απελευθερώνει ένα αυτοκίνητο που διανύει απόσταση 400 μέτρων. Ο Μακ Γκόβεν υπολόγισε ότι μια βιντεοκλήση απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα 170 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ενώ ένα απλό τηλεφώνημα μόλις 5 γραμμάρια.

Κάθε email, σύμφωνα με τη Radicati, επιβαρύνει το περιβάλλον με 4-50 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ανάλογα με το μέγεθος του περιεχομένου του, την ώρα που παγκοσμίως αποστέλλονται καθημερινά 320.000.000 emails. Σύμφωνα με την GigaOm, κάθε ανάρτηση στο twitter παράγει 0,02 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα, ενώ καθημερινά αναρτώνται 500.000 tweets. Τέλος, σε καθημερινή βάση γίνονται 3.500.000.000 αναζητήσεις στο Google, καθεμιά εκ των οποίων εκπέμπει 0,2 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρώην αστυνομικός και σταρ του ΤikΤok: Σεξομανής & κοκάκιας

Εθισμένος στην κοκαΐνη αλλά και στο σεξ φέρεται ότι...

Παναγιώταρου στο Nammos της Μυκόνου χωρίς ρετούς

Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου μπορεί να έχει κάνει τη Μύκονο...

Τραγικό τέλος για τον γιο του καπετάν Ανδρέα Ζέππου

Χτυπημένος από τον καρκίνο, με δύο μαρτυρικούς μήνες να...

Το Airbnb του «Ντάνου» στη Σκιάθο και το ξενοδοχείο στο Θησείο του Κατσούλη

Είναι οι πιο γνωστοί και δημοφιλείς νικητές του «Survivor»,...

Ποιους «τσακώσαμε» στη Μύκονο

Διακοπές στο νησί των ανέμων κάνει η Μαρία Μπεκατώρου,...

Νεφέλη Λιβιεράτου in love στη Λέρο

Εναν μεγάλο έρωτα βιώνει η Νεφέλη Λιβιεράτου, κόρη του...

Σωτηρία Δεμίρογλου: Η νικήτρια του τελευταίου «Power of Love» κατακεραυνώνει το κανάλι του Φαλήρου

Κατακεραυνώνει τον Σκάι η νικήτρια του τελευταίου κύκλου του...

Σοφία Σεϊρλή: Η τραγική ειρωνεία για τη «Μάρω» των «Άγριων Μελισσών»

Σοκ και θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο για τον απροσδόκητο...