Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Αθηναίοι ετοιμάζονται να κάνουν Πάσχα μακριά από την πρωτεύουσα νοικιάζοντας ελικόπτερα ή σκάφη!

«Απόδραση» από τα μπλόκα!

Την ώρα που η Αστυνομία διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους σε διόδια, λιμάνια και σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, για να διασφαλίσει ότι το… πόπολο θα περάσει τις διακοπές του Πάσχα στο κλεινόν άστυ, τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» στις ιδιωτικές εταιρίες ενοικίασης ελικοπτέρων από ενδιαφερόμενους με «φουσκωμένο» πορτοφόλι, που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν όσο όσο για να απολαύσουν τον οβελία εκτός των τειχών της πρωτεύουσας!

Όπως ανέφερε στην «Espresso» υπάλληλος γνωστής εταιρίας ενοικίασης ελικοπτέρων και αεροπλάνων, τις τελευταίες ημέρες η ζήτηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από Αθηναίους που θέλουν να περάσουν στον αγαπημένο τους νησιωτικό προορισμό τις κατανυκτικές ημέρες που έρχονται.

Οι τιμές είναι ιδιαίτερα «τσουχτερές», καθώς για μια απλή μεταφορά δύο ατόμων από την Αθήνα στη Σύρο απαιτείται το ποσό των 3.200 ευρώ, στη Σαντορίνη 3.750, ενώ το ποσό ανεβαίνει όσο απομακρυνόμαστε και οδεύουμε προς την Κέρκυρα, για την οποία απαιτούνται 6.490 ευρώ! Ο υπάλληλος μιας εκ των εταιριών με τις οποίες επικοινωνήσαμε επιβεβαίωσε ότι όσοι διαθέτουν χοντρό βαλάντιο στρέφονται σε αυτόν τον τρόπο μεταφοράς, προκειμένου να μην μπλέξουν στον «δαίδαλο» των επίμονων ελέγχων που γίνονται αυτές τις ημέρες, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της διάδοσης του ιού.

Μάλιστα, φαίνεται πως οι περιορισμοί είναι ιδιαίτερα… χαλαροί για την «ελίτ», καθώς όποιος πληρώνει μπορεί να ταξιδέψει όπου θέλει με το ελικόπτερο, έχοντας απλώς μαζί του ένα έγγραφο που να βεβαιώνει πως ταξιδεύει για… επιχειρηματική δραστηριότητα! Σε ερώτηση αν ένα τέτοιο χαρτί είναι αρκετό προκειμένου να αποφύγουμε τον έλεγχο, την ταλαιπωρία και το πρόστιμο που θα ακολουθήσει, ο εργαζόμενος της εταιρίας μάς διαβεβαίωσε πως «θα είμαστε εντάξει», τονίζοντας παράλληλα πως είναι πολύ εύκολο να το προμηθευτούμε. Πάντως, σε επικοινωνία που είχαμε με άλλη ιδιωτική εταιρία ενοικίασης ελικοπτέρων, μας ξεκαθάρισαν ότι απαιτούνται όλα εκείνα τα έγγραφα που χρειάζεται κάποιος προκειμένου να ταξιδέψει χωρίς πρόβλημα από νομό σε νομό.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο της ΕΛ.ΑΣ. και του Λιμενικού έχουν μπει οι εταιρίες σκαφών, αφού μέσω της θάλασσας είναι άλλος ένας εύκολος τρόπος για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα να περάσουν τις πασχαλινές τους διακοπές σε έναν ειδυλλιακό προορισμό, μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα, στα οποία είναι υποχρεωμένη να μείνει η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών.

Πάντως, όσοι δεν διαθέτουν χρήματα για να πάνε με σκάφος ή ελικόπτερο σε κάποιο νησί, επιλέγουν να ενοικιάσουν μια κατοικία στον κοντινότερο παραθαλάσσιο προορισμό. Ενδεικτικό παράδειγμα αποτελεί η «Αθηναϊκή Ριβιέρα», όπου η πληρότητα για τις ημέρες του Πάσχα ξεπέρασε κατά πολύ αυτή που ανέμεναν οι ειδικοί του real estate!

Το κόστος για την ενοικίαση κατοικίας στο Λαγονήσι, την Ανάβυσσο ή τη Σαρωνίδα κυμαίνεται από 80 έως 100 ευρώ την ημέρα ενώ, αν το σπίτι έχει θέα ή βρίσκεται πολύ κοντά στη θάλασσα, η τιμή ανεβαίνει αρκετά και αγγίζει τα 1.000 έως και τα 1.200 ευρώ ημερησίως!

Οι πληρότητες που καταγράφονται σε διαμερίσματα ή αυτοτελείς κατοικίες, με δωρεάν πολιτική ακύρωσης και χωρίς προπληρωμή, υπερβαίνουν το 90%. Στο Σούνιο φτάνει στο 77%, στην Παλαιά Φώκαια στο 72%, στο Πόρτο Ράφτη στο 81%, στην Αίγινα στο 79%, στον Ωρωπό στο 90%, στην Βραυρώνα στο 93%, στην Αρτέμιδα στο 72%, στο Λαύριο στο 76% και στην Κινέτα στο 85%.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...