Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Έσπασε η ομερτά για το «Γηροκομείο Bank» στα Χανιά! Τσουνάμι (απίθανων) καταγγελιών (video)

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει οι καταγγελίες για τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν καθημερινά οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου-κολαστηρίου στα Χανιά, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο έρευνας για τουλάχιστον 73 θανάτους, καθώς και για ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων των φιλοξενουμένων!

Ενδεικτική της κακομεταχείρισης που υφίσταντο οι ανήμποροι γέροντες είναι η καταγγελία συγγενούς ηλικιωμένης, η οποία είχε φιλοξενηθεί στο «γηροκομείο του τρόμου». Η κυρία Αργυρώ περιγράφει σκηνές που παραπέμπουν σε φυλακές τριτοκοσμικών χωρών ή σε σανατόρια περασμένων αιώνων, αφού κάνει λόγο για ανθρώπους που παρέμεναν επί ώρες δεμένοι για να μη μετακινούνται, υποσιτίζονταν και ήταν αναγκασμένοι να κάθονται πάνω στις ακαθαρσίες τους.

«Εγώ ήμουν πρώτη ξαδέλφη με τη συγχωρεμένη. Τώρα τα ανακάλυψαν αυτά; Αν έχουν λίγο προσωπικό, αυτά συμβαίνουν. Είχα την ξαδέλφη μου στο γηροκομείο αυτό. Οταν πας εκεί τον άνθρωπό σου, όλα είναι μέλι-γάλα. Αλλά μετά είδα άλλους δεμένους, άλλους να τους αφήνουν να κάθονται με τις ακαθαρσίες τους. Οι άνθρωποι πεινούσαν. Οι μερίδες ήταν για να χορτάσει ένα μωρό. Ο κόσμος ζητούσε φαγητό» θυμάται.

Αδιανόητα είναι και όσα περιγράφει η ανιψιά ενός ηλικιωμένου τροφίμου του γηροκομείου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open: «Τους έβριζαν, τους χτυπούσαν στα χέρια και τους έδεναν στο κρεβάτι για ασήμαντο λόγο. Είχαν κάτι δίσκους που είχαν μια θέση για φαγητό, που ούτε μωρό δεν χορταίνει. Θυμάμαι τις ηλικιωμένες, όταν πήγαινα στα δωμάτια, να μου ζητούν νερό. Μου έλεγαν “πεινάω, σηκωσέ με, σκέπασέ με’’

Αλλη καταγγέλλουσα λέει ότι ο θείος της ζύγιζε 100 κιλά όταν μπήκε στον οίκο ευγηρίας και, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχασε 30 με 40 κιλά! «Του πηγαίναμε φαγητό, γιατί εκεί ήταν κάτι δίσκοι με μερίδες που δεν φτάνουν ούτε για μικρό παιδί, με φρούτο μισό πορτοκάλι. Με μια φέτα ψωμί. Ξαφνικά, άρχισαν να μου ζητούν χρήματα για να του δώσουν σίδηρο και αίμα. Οταν τους ρώτησα γιατί, μου είπαν ότι είχε πέσει ο αιματοκρίτης του. Τελικά, τον πήραμε από εκεί ύστερα από περίπου έναν χρόνο, λόγω της κατάστασης» αποκαλύπτει, συμπληρώνοντας ότι είχε δει έναν ηλικιωμένο συγγενή γνωστού ηθοποιού να κοιμάται δίπλα στα πλυντήρια, στο υπόγειο του γηροκομείου!

«Τις ξυρίζουν»

Συγκλονιστικά είναι, επίσης, όσα περιγράφει η κόρη μιας άλλης φιλοξενουμένης στον οίκο ευγηρίας: «Μου παραπονέθηκε την πρώτη εβδομάδα ότι δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια, γιατί άκουγε ουρλιαχτά! Σιγά σιγά, έβλεπα και μια ακαμψία στον λαιμό. Προφανώς με κάτι την “ποτίζανε”, όπως κατάλαβα μετά. Η μόνη της φοβία ήταν… “πες τους να μη με ξυρίσουν, γιατί όλες εδώ τις ξυρίζουν!»

Πέρα από τις καταγγελίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, οι Αρχές ερευνούν αν έχουν γίνει ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσιών, ελέγχοντας παράλληλα τους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσαν οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι. Κατά πληροφορίες, υπάρχει καταγγελία που αναφέρει ότι ένα πληρεξούσιο άτομο του γηροκομείου πούλησε το ακίνητο μιας ηλικιωμένης σε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος αντί του ποσού των 50.000 ευρώ, αν και η αντικειμενική αξία του άγγιζε τα 170.000 ευρώ! Μάλιστα, τα χρήματα από την πώληση του ακινήτου φέρεται ότι δόθηκαν στην ηλικιωμένη, η οποία έπασχε από άνοια.

«Ομερτά»

Στις καταγγελίες που έχουν οι Αρχές στα χέρια τους υπάρχουν επίσης αναφορές για «ομερτά» που είχε επιβληθεί στο γηροκομείο, καθώς και για προσπάθεια αποξένωσης των οικογενειών των τροφίμων από τους δικούς τους ανθρώπους. Ακόμα, υπήρξαν άνθρωποι που κατήγγειλαν ότι ο γιατρός που υπέγραφε τα πιστοποιητικά θανάτου δεν ήταν στο γηροκομείο ή έκανε διαγνώσεις μέσω τηλεφώνου και εκτενή χορήγηση ψυχοφαρμάκων στους τροφίμους του γηροκομείου.

«Ολα αυτά θα απαντηθούν. Ηδη έχουν δοθεί απαντήσεις. Εχουμε καλέσει και 53 μάρτυρες. Υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες του γηροκομείου που έχει δοθεί στην Αστυνομία. Τώρα, να καθίσουμε να ασχοληθούμε με καταγγελίες που δεν στέκουν, δεν θα το κάνουμε. Θα δείτε πράγματα, θα εμφανιστούν μηνύσεις απέναντι στους σήμερα καταγγέλλοντες εργαζομένους που έχουν γίνει σε προγενέστερο χρόνο για σοβαρά αδικήματα και εξώδικα που έχουν αποσταλεί» ανέφερε για τις καταγγελίες ο δικηγόρος του οίκου ευγηρίας Νίκος Ρουσσόπουλος.

Έρχονται μηνύσεις για «συγγένεια» του επισκόπου Δορυλαίου με την ιδιοκτήτρια

Με μηνύσεις κατά συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη η Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου, μετά τα ρεπορτάζ περί εμπλοκής της σε υπόθεση μεταβίβασης ακινήτου και τις φήμες περί συγγενικής σχέσης του επισκόπου Δορυλαίου κ. Δαμασκηνού με την ιδιοκτήτρια της υπό έρευνα δομής ηλικιωμένων στα Χανιά, την οποία κάποιοι εμφάνισαν ως… αδελφή του.

ghrokomeio 2

«Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Είμαστε αποφασισμένοι να στραφούμε νομικά σε βάρος εκπομπής που ποινικοποίησε μια συνεπωνυμία του ιεράρχη, αλλά και κατά όλων εκείνων που αναπαράγουν μια ψευδή και συκοφαντική είδηση. Ολα αυτά θα είχαν λήξει, αν είχαν επικοινωνήσει μαζί μας. Δεν τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πληρεξούσιος δικηγόρος της Μητρόπολης Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης.

Μιλώντας στο XANIA LIVE TV διευκρίνισε ότι τα χρήματα του ενοικίου από το ένα ακίνητο πηγαίνουν σε συσσίτια και δομές της Μητρόπολης, ενώ το δεύτερο έχει παραχωρηθεί δωρεάν στην Αδελφότητα Μικρασιατών Χανίων. Τέλος, έκανε εκτενή αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης, τονίζοντας ότι πίσω από τις καταγγελίες υπάρχει περιουσιακό ζήτημα με συγγενείς της ηλικιωμένης.

Θέση για το ζήτημα που προέκυψε με τη συνεπωνυμία του επισκόπου Δορυλαίου με την ιδιοκτήτρια του «αμαρτωλού» γηροκομείου πήρε και η… πραγματική αδελφή του Κλειώ Λιονάκη, η οποία ξέσπασε σε ανάρτησή της στο facebook.

«Ταπεινός και ελεήμων, όπως ακριβώς μας έμαθαν οι γονείς μας. Πώς είναι δυνατόν εσύ, ως υπόδειγμα φιλάνθρωπου και δυνατού αγωνιστή, να αναζητάς και να καταπατάς ξένες περιουσίες; Ποιοι είναι εκείνοι που θα βγουν και θα πουν για σένα, προσβάλλοντας εσένα, αλλά και όλη μας την οικογένεια, που πάλεψαν για εμάς και για να μας τα παρέχουν όλα; Δεν είμαστε ούτε κακομοίρηδες ούτε φτωχοί πνευματικά για να μπορέσουμε να αρπάξουμε ξένες περιουσίες. Δεν φοβόμαστε κανέναν και η Δικαιοσύνη θα μιλήσει. Η οικογένειά σου θα είναι δίπλα σου, και όποιος σε πειράξει θα μας βρει μπροστά του. Υ.Γ.: Δεν υπήρξα ποτέ ιδιοκτήτρια καμίας κλινικής – όλα αυτά σχετίζονται με τη ζήλια και την κακία που μας έχει περικυκλώσει!» έγραψε μεταξύ άλλων.

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...