Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Αγαπημένα βιβλία από τις Εκδόσεις KAKTOS

Φιόρη Ζαφειροπούλου: H άχρονη παραλία

Βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα

Μέρος των εσόδων της συγγραφέως δωρίζονται σε κοινωφελείς οργανισμούς για την ένταξη γυναικών θυμάτων εμπορίας ανθρώπων και θυμάτων έμφυλης βίας.

Εκείνη γεννήθηκε σε μια από τις πλούσιες οικογένειες του ευρωπαϊκού Νότου, όπου οι γυναίκες θεωρείται πως ζουν ισότιμα με τους άντρες. Εκείνες στα φτωχά κράτη των Βαλκανίων και της Αφρικής, όπου η αξία της γυναίκας είναι αναλώσιμη. Εκείνη είναι μια γυναίκα δυναμική, μια σύγχρονη αμαζόνα, που μέσα στην κοινωνία μας, αγκυλωμένη ακόμα στις παθογένειες του χθες, προσπαθεί να διεκδικήσει αυτό που δικαιωματικά της ανήκει: τον αληθινό έρωτα, την αναγνώριση, μια επιτυχημένη ανεξάρτητη καριέρα. Εκείνες είναι θύματα μιας τραγικής ιστορίας που εκτυλίσσεται παράλληλα στα ίδια ή σε άλλα γεωγραφικά μήκη.

Νεαρές γυναίκες αδύναμες, που δεν πρόλαβαν να ονειρευτούν, τους έσκισαν τα πέπλα της αθωότητας φορώντας τους τις αλυσίδες της σωματεμπορίας. Συναντιούνται οι δρόμοι τους στο φυσικό πέρασμα των τράφικερ από την Ανατολή στη Δύση, στα ελληνικά παράλια.

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα σε μια ψαροταβέρνα πάνω στη θάλασσα ξεκινάει μια ιστορία απελευθέρωσης, τόσο ψυχικής όσο και σωματικής, για όλες τους. Μέσα από μια πορεία δύσκολη, γεμάτη εμπόδια και πισωγυρίσματα, εκείνη στρέφεται προς τα μέσα προκειμένου να βρει τον εαυτό της και τη δύναμη που είχε, αλλά δεν γνώριζε. Εκείνες δεν έχουν σε κανέναν να στραφούν, δεν τους ανήκει ούτε καν το ίδιο τους το σώμα. Μόνο εκείνη θα μπορούσε να τις βοηθήσει.

Βιογραφικό:

Κοινωνική επιχειρηματίας, ακτιβίστρια, ακαδημαϊκή ερευνήτρια, συγγραφέας μυθιστορημάτων, σύμβουλος πολιτικής & παγκόσμια ομιλήτρια στην καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων στη βιομηχανία της μόδας και στην ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων εμπορίας και γυναικών σε κίνδυνο εκμετάλλευσης. Καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και αναγέννηση του περιβάλλοντος μέσα από νέα πρότυπα παραγωγής, προμηθειών και κατανάλωσης στη μόδα.

  • Ανακηρύχθηκε μέλος του Green Woman Board από τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας 2020
  • Κεντρική ομιλήτρια στο Athens40 & BBC News Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας 2020
  • Ανακηρύχθηκε στις 100TOP Women 2019 από το Marie Claire Hellas
  • Ήταν η κεντρική ομιλήτρια στα Ηνωμένα Έθνη – Τομέας Περιβάλλοντος την Ημέρα της Γυναίκας 2018 στην Αθήνα
  • Ήταν ο κεντρικός χαρακτήρας στο ντοκιμαντέρ “One Over Many” της Ελβετίδας σκηνοθέτριας Daphne Bengoa, σε παραγωγή του Flux Laboratory & OOM 2017

Η Φιόρη κατέχει βραβευμένο διδακτορικό στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα Brunel Business School και είναι μεταδιδακτορική ερευνήτρια στην Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων στις Εφοδιαστικές Αλυσίδες της Μόδας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.), Ερευνητικό Εργαστήρι. Διευθύντρια έργου του Παρατηρητήριου Ηθικής & Κυκλικής Μόδας και του Summer School στη Βιώσιμη Μόδα στο Διοικητικό Εργαστήρι του Ο.Π.Α. Είναι συντονίστρια για την Ελλάδα του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution και του Φεστιβάλ Raise Your Voice σε συνδιοργάνωση με 56 κρατικούς φορείς & ΜΚΟ κατά της εμπορίας ανθρώπων και της κλιματικής κρίσης.

Ιδρύτρια του Κοινωνικού Εργοστασίου Μόδας SOFFA που στοχεύει στην ενδυνάμωση γυναικών θυμάτων εμπορίας και γυναικών σε κίνδυνο εκμετάλλευσης και στην αναγέννηση του περιβάλλοντος. Εκτελεστικός παραγωγός της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 12 επεισοδίων Social Growth. Ιδρύτρια της αναγέννησης του αθλητικού vintage οικογενειακού της brand ΖΙΤΑ Ελλάς, του Refergon πλατφόρμα εύρεσης εργασίας για ευάλωτο πληθυσμό και του Κέντρου Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας The Nest. Συντονίστρια ευρωπαϊκών έργων: COSME και Erasmus Plus.

Η ιστορία της Φιόρης έχει εμπνεύσει τη δημιουργία ντοκιμαντέρ κινηματογραφικών και τηλεοπτικών και έχει δημοσιευτεί από δημοσιογραφικά πρακτορεία σε πολλές χώρες του πλανήτη, είναι ομιλήτρια σε παγκόσμια φόρουμ και φεστιβάλ ενδυνάμωσης, η έρευνά της έχει δημοσιευθεί σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά βιβλία.

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

Εκατερίνα Γκραφ: Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει

2η Έκδοση

«Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει» είναι μια τριλογία που μιλά για την ιστορία της όμορφης, ταλαντούχου και φιλελεύθερης Ελισαβέτα Τροπίνινα. Γεννημένη στη μικρή πόλη του Ισμαήλ, ζει την παιδική της ηλικία μέσα στη θαλπωρή της οικογένειάς της, όπου διδάχτηκε την αγάπη και την ατομικότητα.

Μετά τον θάνατο του παππού της, αποχαιρετά την παιδική ηλικία και ξεκινά η επίμονη επιθυμία της να ξαναβρεί εκείνη την αγάπη των παιδικών της χρόνων. Στα δεκαοχτώ της παντρεύεται τον ανιαρό και στενόμυαλο Αλεξέι Γκάλιτς, που τον παρατάει μετά από δεκατρία χρόνια, μεγαλώνοντας ολομόναχη τον γιο της Ιγκνάτ. Δουλεύει ως διερμηνέας στην περίφημη Σοβιετική Ιντουρίστ, από όπου στρατολογείται στην ΚαΓκεΜπε.

Συναντά τον Έλληνα συνταξιούχο πτέραρχο Δημήτρη Ζάγκο, που της υπόσχεται πολλά, στην πραγματικότητα όμως δεν χρειάζεται δίπλα του μια όμορφή, έξυπνη και ανεξάρτητη γυναίκα, αλλά μια ερωμένη δίχως απαιτήσεις. Ερωτεύεται τον Έλληνα επιχειρηματία Τζωρτζ Αλιάγα, έναν χαρισματικό, μα ήδη παντρεμένο άνδρα, με τον οποίο η Λίζα δουλεύει σκληρά για πέντε ολόκληρα χρόνια, πιστεύοντας τις υποσχέσεις του ότι θα ζήσουν κάποτε μαζί.

Η μοίρα στη συνέχεια φέρνει στον δρόμο της τον ευγενούς καταγωγής Άνταμ Ερατεινό, τον οποίο παντρεύεται, έναν άνθρωπο γεμάτο σκοτεινά μυστικά και διεστραμμένους εθισμούς. Ο Άνταμ, αφού βούλιαξε στα χρέη, παρατά τη γυναίκα του και την οικογένειά της στο έλεος εκείνων που έχει καταληστέψει.

Τότε η Λίζα παίρνει την απόφαση να εκδικηθεί όλους όσους πρόδωσαν τις προσδοκίες και την αγάπη της. Μέσα σ’ εκείνη τη συμφορά, εμφανίζεται ξανά στη ζωή της ο Δημήτρης Ζάγκος. Τον εξαναγκάζει να την παντρευτεί, μα ύστερα από οκτώ μήνες εκείνος πεθαίνει. Δεν τον σκότωσε η ίδια. Η μοίρα το έκανε για λογαριασμό της. Τέλος η Λίζα, αφού ξεμπέρδεψε με τον πρώτο, αρχίζει να πλάθει τα σχέδιά της για τη μελλοντική της ζωή και την εκδίκησή της για όσους απέμειναν…

Το πρώτο βιβλίο της τριλογίας, με τίτλο «Το ξύπνημα», είναι η ιστορία μιας ατίθασης γυναίκας, η ιστορία της κατάρρευσης ενός ολόκληρου πολιτικού συστήματος. Ένα μυθιστόρημα με εξαιρετική πλοκή, πλούσιο σε συναισθηματικές εναλλαγές και πολύτιμες ιστορικές πληροφορίες. Ένα μυθιστόρημα που θα αγαπηθεί και θα μιλήσει στις καρδιές των αναγνωστών του.

Βιογραφικό:

Η Olena Ksantopulos (με συγγραφικό ψευδώνυμο Εκατερίνα Γκραφ) γεννήθηκε στο Ισμαήλ στις εκβολές του Δούναβη στη Νότια Ουκρανία. Αποφοίτησε από τη Σχολή της Ρωμανογερμανικής Φιλολογίας του Εθνικού Πανεπιστημίου του Κιέβου «Ταράς Σεβτσένκο».

Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως διερμηνέας και μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης έγινε ιδιοκτήτρια και Γενική Διευθύντρια μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές επιχειρήσεις του Κιέβου. Από τον πρώτο της γάμο έχει έναν γιο, τον Νικήτα, και μετά τον δεύτερο γάμο της με τον Αντώνη Ξανθόπουλο μένει μόνιμα στην Ελλάδα και συγγράφει. Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου, μιλάει μερικές ξένες γλώσσες και της αρέσει να ζωγραφίζει. Δύο από τα έργα της έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά: το Η γυναίκα που λαχταρούσε να αγαπήσει (Εκδόσεις Καστανιώτη 2007, 2η Έκδοση, Εκδόσεις Κάκτος, 2021) και Το τέρας της Πετρούπολης (Εκδόσεις Γκοβόστη 2009), ενώ τα υπόλοιπα 7 βιβλία της έχουν εκδοθεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα της συγγραφέως (www.olenaksantopulos.com).

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

Έιμι Ράνσομ: Οι αρετές του χωρισμού

Το βιβλίο Οι αρετές του χωρισμού θα σας δείξει πώς ο χωρισμός μπορεί να αποτελέσει το μέσο που θα σας βοηθήσει να ζήσετε μια ευχάριστη ζωή, ειδικά αν βρίσκεστε στα πρόθυρα ενός χωρισμού, αν έχετε μόλις χωρίσει και αγωνίζεστε να προχωρήσετε μπροστά, ή αν δοκιμάζετε την πρώτη σας απογοήτευση έχοντας χάσει τον έρωτα της ζωής σας. Με οδηγό το βιβλίο αυτό, θα διέλθετε τα οχτώ στάδια του χωρισμού: Αυτοπεποίθηση – Παρακίνηση – Επίγνωση – Αυτοέκφραση – Μοναδικότητα – Ανεξαρτησία – Αφύπνιση – Νέο ξεκίνημα.

Ο χωρισμός, στις πολλές μορφές του, είναι ένα συναρπαστικό μείγμα αντικρουόμενων συναισθημάτων, τα οποία συνήθως βιώνονται όλα ταυτόχρονα. Ωστόσο, ο καθένας μπορεί να μάθει να πετάει, και κάποια μέρα η ψυχή σας θα αναπτερωθεί φτάνοντας πιο ψηλά από ποτέ.

«Ένα εξαιρετικό βιβλίο, ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και ενδυναμωτικό. Η Έιμι προσφέρει αριστοτεχνικά ρεαλιστικές, πρακτικές και κατανοητές συμβουλές, με τις οποίες μπορεί να ταυτιστεί ο καθένας. Θα αισθανθείτε σαν κάποιος να σας αγκαλιάζει και να σας καθοδηγεί με αγάπη μέσα από τη δοκιμασία της απώλειας και της θλίψης σε μια εκπληκτική αναγέννηση. Αυτό το βιβλίο θα σας βοηθήσει να βρείτε τη δική σας αλήθεια, την απαραίτητη επίγνωση και ενέργεια, για να ξεκινήσετε ένα νέο συναρπαστικό κεφάλαιο στη ζωή σας».

Σούζι Ρέντινγκ, Ψυχολόγος και συγγραφέας του βιβλίου Self-care for tough times

Βιογραφικό:

Η Έιμι Ράνσομ είναι συγγραφέας και μητέρα τριών παιδιών. Η συγγραφική της καριέρα ξεκίνησε στα 36 της, όταν δημιούργησε ένα μπλογκ με τίτλο “Surviving Motherhood”, όπου μοιραζόταν ιστορίες και ενοράσεις για τη ζωή της με τη δίχρονη και την τετράχρονη κόρη της. Έπειτα, η Έιμι προχώρησε σε αυτοέκδοση του βιβλίου The New Mum’s Notebook, ένα ημερολόγιο που σκοπό έχει να βοηθήσει τις νέες μητέρες να μη χάσουν το μυαλό τους.
Το 2016, η Έιμι χώρισε από τον σύζυγό της, έπειτα από εννέα χρόνια γάμου και έχοντας τρία παιδιά. Θεωρεί ότι ο χωρισμός ήταν μια από τις θετικότερες εμπειρίες της.

Την Έιμι την ενδιέφερε πάντοτε το σύμπαν, η εναλλακτική σκέψη και η προσέλκυση των δικών της επιθυμητών αποτελεσμάτων. Πιστεύει ότι το ταξίδι μας, παρότι μοναδικό για όλους, είναι πιο διαφωτιστικό όταν γίνεται με συντροφιά και ότι όλοι αξίζουμε στήριξη και επιβεβαίωση για να ταξιδέψουμε με χαρά. Αυτή είναι η αρχή πίσω από όλα όσα γράφει – και ιδιαίτερα πίσω από το συγκεκριμένο βιβλίο.

Η Έιμι έχει σημειώσει πολλές εμφανίσεις στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση, όπως στη ραδιοφωνική εκπομπή Steve Wright in the Afternoon του σταθμού Radio 2, τις εκπομπές Woman’s Hour και This Morning του σταθμού Radio 4, καθώς και στα δελτία ειδήσεων των τηλεοπτικών σταθμών BBC, Sky και Channel 5.

Κλικ εδώ για περισσότερες λεπτομέρειες

{{-PCOUNT-}}35{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...