Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Ούτε 30.000 τελικά οι δικαιούχοι της πολυδιαφημισμένης προκαταβολής σύνταξης

Ούτε 30.000 δεν είναι τελικά οι δικαιούχοι της πολυδιαφημισμένης προκαταβολής σύνταξης, στους λογαριασμούς των οποίων άρχισε να πιστώνεται χθες μαζί με τα αναδρομικά. Όπως ανακοινώθηκε, εγκρίθηκαν από τον ΕΦΚΑ και καταβάλλονται οι προκαταβολές σύνταξης μαζί με τα αναδρομικά για 29.356 ασφαλισμένους.

Αναλυτικά, 26.623 δικαιούχοι θα λάβουν έως σήμερα τις προκαταβολές συντάξεων μαζί με τα αναδρομικά ποσά από την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης απονομής σύνταξης. Το συνολικό ποσό που πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους είναι 123.000.000 ευρώ.

Οι υπόλοιποι 2.733 θα λάβουν απευθείας την προσωρινή ή οριστική τους σύνταξη, μαζί με τα αναλογούντα αναδρομικά, καθώς ολοκληρώθηκε εντός Απριλίου η εξέταση των φακέλων τους, εκδόθηκε η απόφαση συνταξιοδότησης και η έναρξη των καταβολών θα πραγματοποιηθεί με τις τρέχουσες πληρωμές ή τέλος Μαΐου. Σχετική ειδοποίηση θα λάβουν από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι προκαταβολές των 360 ή 384 ευρώ (ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει ο κάθε ασφαλισμένος) θα καταβάλλονται κάθε τέλος του μήνα μέχρι την έκδοση της προσωρινής ή οριστικής σύνταξης.

Στους παραπάνω δικαιούχους συμπεριλαμβάνονται 1.700 αιτούντες, που, ενώ η αίτησή τους αρχικά είχε απορριφθεί, λόγω υπέρβασης του ορίου οφειλών, τελικά θα λάβουν προκαταβολή σύνταξης μετά την τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή, καθώς ευνοήθηκαν από τη διάταξη που όριζε ότι αυξάνεται το όριο οφειλών των μη μισθωτών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τις αρχικές αιτήσεις που πέρασαν στο στάδιο επεξεργασίας, οι κυριότεροι λόγοι απόρριψης ήταν: 2.544 αιτήσεις λόγω οφειλών (ακόμα και άνω των νέων ορίων), 1.563 δεν τηρούσαν τις ηλικιακές προϋποθέσεις ή τις ειδικές διατάξεις συνταξιοδότησης, 592 λαμβάνουν ήδη προσωρινή ή άλλη σύνταξη και 1.453 εντάσσονται στην κατηγορία των διεθνών συντάξεων (και δεν συμπεριλαμβάνονταν στο μέτρο της προκαταβολής).

Η πλατφόρμα για την προκαταβολή σύνταξης παραμένει ανοικτή για όσους δεν έχουν υποβάλει αίτηση και είναι προσβάσιμη μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης του Δημοσίου Gov.gr και της επίσημης ιστοσελίδας του ΕΦΚΑ.

Οι αρχικές εκτιμήσεις του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη έκαναν λόγο για μια ρύθμιση που θα καλύψει τους περίπου 100.000 ασφαλισμένους που περιμένουν επί σειρά ετών να λάβουν σύνταξη και δεν παίρνουν ούτε την προσωρινή.

Ωστόσο, τα τελικά στοιχεία δείχνουν ότι ευνοήθηκε περίπου το 30% εξ αυτών κι ενώ χθες ανακοινώθηκε ότι οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις ανέρχονται σε 143.519.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...