Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

19 «τρύπες» στο κορμί του Ντίμη

Δεκαεννέα σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία Διονύση «Ντίμη» Κορφιάτη από τον Aγιο Σώστη Ζακύνθου

Δεκαεννέα σφαίρες «γάζωσαν» τον επιχειρηματία Διονύση «Ντίμη» Κορφιάτη από τον Aγιο Σώστη Ζακύνθου, το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με το πόρισμα της νεκροτομής.

Oπως διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Πατρών Ανδρέας Γκότσης, ο εκτελεστής του 54χρονου, που φορούσε κουκούλα full face, άδειασε πάνω του το καλάσνικοφ που κρατούσε, προκαλώντας του 19 διαμπερή τραύματα από τις σφαίρες.

Το ένα από τα τραύματα ήταν θανατηφόρο, καθώς η σφαίρα, που είχε πύλη εισόδου από την κοιλιακή χώρα, τρύπησε το ήπαρ, την καρδιά, έπληξε τους πνεύμονες, χτύπησε στη σπονδυλική στήλη και από εκεί κατέληξε στο κρανίο. Σύμφωνα με τον κ. Γκότση, αυτή η περίεργη διαδρομή της σφαίρας ήταν που σκότωσε τον Ντίμη Κορφιάτη. Τέλος, ο κ. Γκότσης χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ενδιαφέρον το θανατηφόρο χτύπημα», κι αυτό για την πορεία που πήρε η σφαίρα.

Oπως είπε ο ιατροδικαστής στο κανάλι της δυτικής Ελλάδας ΙΟΝΙΑΝ, το θύμα «έφερε 19 τραύματα, τα πιο πολλά διαμπερή. Ενα ήταν το άμεσα θανατηφόρο. Ομως, αυτό το ένα είχε κάνει κακώσεις σε όλο το σώμα. Βρέθηκε μία βολίδα μέσα στο κρανίο. Είχε μπει στο κρανίο από τον σπονδυλικό σωλήνα, από τον θώρακα. Οι πιο πολλές σφαίρες βρήκαν το θύμα στην πλάτη. Αυτές οι βολές ήταν διαμπερείς, έμπαιναν και έβγαιναν από το σώμα. Αυτή που κόστισε τη ζωή ήταν μία που μπήκε από την κοιλιά χαμηλά, τρύπησε το ήπαρ, τους πνεύμονες, την καρδιά, τους θωρακικούς σπονδύλους, μπήκε στον σπονδυλικό σωλήνα και από εκεί μπήκε στο κρανίο. Eπιστημονικά και σαν εύρημα είναι ενδιαφέρουσα η πορεία της συγκεκριμένης σφαίρας».

Τελευταίο «αντίο»

Χθες το απόγευμα συγγενείς και φίλοι του 54χρονου του είπαν το τελευταίο «αντίο» στο χωριό Λιθακιά Ζακύνθου, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών του φοβερού εγκλήματος. Σε αυτές, εκτός από τα στελέχη της τοπικής Αστυνομίας, συμμετέχουν και άτομα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας και της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, καθώς και δύο Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος από την Κεφαλλονιά και τον Πύργο Ηλείας.

Στο μεταξύ, στο «μικροσκόπιο» έχουν μπει τα δύο καλάσνικοφ (ένα που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και ένα ακόμα που βρέθηκε στο καμένο όχημα των δραστών), καθώς και το ασημί Fiat Panta με τα φιμέ τζάμια που χρησιμοποίησαν οι εκτελεστές.

Σύμφωνα με το imerazante, οι αστυνομικοί προσπαθούν να διαπιστώσουν αν τα όπλα αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν και ποια ήταν η διαδρομή που είχε κάνει το όχημα, το οποίο έκαψαν οι δράστες. Πάντως, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και όσα προκύψουν από τις κάμερες ασφαλείας καταστημάτων και σπιτιών, για να διαπιστωθεί ποια ακριβώς ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι δράστες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως είχε αποκαλύψει με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της τη Δευτέρα 10 Μαΐου η «Espresso», υπ’ αριθμόν ένα ύποπτος για την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του Ζακυνθινού επιχειρηματία θεωρείται γόνος πασίγνωστης εφοπλιστικής οικογένειας. Τον εφοπλιστή είχε «δώσει» ο ίδιος ο επιχειρηματίας στις Αρχές, μετά τη δολοφονία της συζύγου του, και πλέον φέρεται ως ο άνθρωπος που πιθανότατα «σφράγισε» το συμβόλαιο θανάτου σε βάρος του 54χρονου, με τον οποίο φαίνεται πως είχε ανοιχτούς λογαριασμούς.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...