Έρευνα κατέγραψε «ανθρώπινο» γέλιο τόσο στους σκύλους όσο και σε άλλα 64 είδη του ζωικού βασιλείου

Βλέπετε τον σκύλο σας τόσο χαρούμενο που είστε σίγουροι ότι γελάει, αλλά η επιστήμη σάς λέει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν;

Βλέπετε τον σκύλο σας τόσο χαρούμενο που είστε σίγουροι ότι γελάει, αλλά η επιστήμη σάς λέει ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν;

Νέα έρευνα στις ΗΠΑ σάς δίνει δίκιο, ανατρέποντας όλα όσα γνωρίζαμε μέχρι τώρα για το γέλιο, καθώς απέδειξε ότι δεν είναι αποκλειστικό ανθρώπινο χαρακτηριστικό, και μάλιστα στα γέλια σκάνε 65 είδη ζώων.

Στην έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Bioacoustics», οι ερευνητές του University of California Los Angeles ανέλυσαν τους ήχους των φωνητικών χορδών διαφόρων ζώων όταν παίζουν, όπως καταγράφηκαν σε παλαιότερες έρευνες. Στη συνέχεια, τους συνέκριναν με τον ήχο του ανθρώπινου γέλιου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ανθρωπολόγο Sasha Winkler και τον καθηγητή του αμερικανικού πανεπιστημίου Greg Bryant, αναφέρθηκαν ειδικά στους σκύλους. Για τη μελέτη του «πιστού φίλου» του ανθρώπου συνδύασαν τη «γλώσσα του σώματος» του σκύλου όταν παίζει με τους ήχους που βγαίνουν από το στόμα του.

Επεσήμαναν ότι, δευτερόλεπτα πριν ξεκινήσουν να παίζουν δύο σκύλοι, κάνουν ο ένας στον άλλον τη λεγόμενη «υπόκλιση του παιχνιδιού», κατά την οποία προβάλλουν τα μπροστινά τους πόδια και σκύβουν το κεφάλι. Αυτή είναι η στιγμή που είναι περισσότερο χαρούμενοι από ποτέ και οι ήχοι που βγάζουν αντιστοιχούν στο ανθρώπινο γέλιο.

Με τον ίδιο τρόπο, οι ερευνητές κατέγραψαν «ανθρώπινο» γέλιο σε άλλα 64 είδη ζώων, μεταξύ των οποίων οι αγελάδες, οι αλεπούδες, οι φώκιες, τα παπαγαλάκια, οι μαγκούστες και η αυστραλιανή κίσσα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ