Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

«Αγγίζουν» τους δολοφόνους της Καρολάιν – Η ΕΛ.ΑΣ. «σκανάρει» 50 ποινικούς

Όλο και στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

Όλο και στενεύει ο κύκλος των υπόπτων για την άγρια δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν, η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία μπροστά στην 11 μηνών κορούλα της. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έχουν επικεντρώσει μέχρι στιγμής τις έρευνές τους σε περίπου 50 πρόσωπα με βαρύ ποινικό παρελθόν, τα οποία αποφυλακίστηκαν τους τελευταίους έξι μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, οι οποίοι έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να φτάσουν το συντομότερο δυνατό στη διαλεύκανση της φρικιαστικής υπόθεσης, προσθέτουν και αφαιρούν ονόματα υπόπτων από τη λίστα, ανάλογα με τα ευρήματα που έχουν.

Karolyn 1

Παράλληλα οι έρευνες των Αρχών εστιάζουν σε δέκα τουλάχιστον, πρόσφατες και παλαιότερες, ληστρικές επιδρομές σε σπίτια εντός και εκτός Αττικής, καθώς επίσης σε σπείρες που εδρεύουν στα δυτικά προάστια, με παρόμοιο modus operandi. Την ίδια ώρα πληροφορίες θέλουν τους αστυνομικούς που συμμετέχουν στο «σαφάρι» για τον εντοπισμό των «τεράτων», που βασάνισαν και σκότωσαν τη νεαρή μητέρα στα Γλυκά Νερά, να έχουν ως «οδηγούς» την αιματηρή ληστεία που έγινε στην εταιρία αλλαντικών Υφαντής το 2016, καθώς και τη δολοφονία του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη μέσα στη βίλα του, στην Κάτω Κηφισιά, τον Απρίλιο του 2018.

Στο παρελθόν

Αν και η αλβανική μαφία που ευθύνεται για τον φόνο του επιχειρηματία «αποδεκατίστηκε» από τις συλλήψεις, δύο από τα 11 μέλη της διέφυγαν στη γειτονική χώρα. Ωστόσο έχει συμβεί στο παρελθόν τέτοιες συμμορίες να ανασυντάσσονται και να επιστρέφουν με τις ίδιες δολοφονικές τάσεις, προχωρώντας σε συμμαχίες με άλλες φατρίες σκληρών και αποφασισμένων κακοποιών για να κερδίσουν το χαμένο έδαφος και να μπερδέψουν τις διωκτικές Αρχές. Αυτές οι συμμορίες προτιμούν για συνεργούς τους κυρίως Αλβανούς Ρομά, αλλά και κακοποιούς από χώρες της ανατολικής Ευρώπης, όπως η Γεωργία, συνήθως πρώην τρόφιμους των φυλακών, στις φλέβες των οποίων κυλά «κρύο αίμα».

Η εισβολή στη βίλα του Αλέξανδρου Σταματιάδη είχε γίνει ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας του 2018 από βοηθητικό χώρο, όπως ακριβώς συνέβη και στα Γλυκά Νερά, με το παραθυράκι του υπογείου. Ο 52χρονος χτυπήθηκε βάναυσα με σιδερολοστό στην κρεβατοκάμαρα, όπου κοιμόταν μαζί με τη σύζυγό του, και την ώρα που πάλευε με έναν από τους ληστές δέχτηκε πισώπλατα σφαίρα με 9άρι πιστόλι από τον Αλβανό συνεργό του. Αντίστοιχη συμμορία, με ορμητήριο τις παρυφές της Πάρνηθας, είχε κατέβει στην Κάτω Κηφισιά παραμονές Χριστουγέννων του 2016 και είχε εισβάλει στο εργοστάσιο της αλλαντοβιομηχανίας Υφαντής, αρπάζοντας από το λογιστήριο 50.000 ευρώ. Μάλιστα, ο ένας από τους τέσσερις κουκουλοφόρους είχε πυροβολήσει με καλάσνικοφ στα πόδια τον αδελφό του προέδρου της εταιρίας και τον ανιψιό του.

Στο μεταξύ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα από την εξέταση των αποτυπωμάτων και του DNA στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., καθώς υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα δώσουν τις πολυπόθητες απαντήσεις σχετικά με την ταυτότητα των αδίστακτων κακοποιών, που αφαίρεσαν τη ζωή της όμορφης Καρολάιν. Και τούτο γιατί οι δράστες, πέρα από την πάλη και τη σωματική επαφή που είχαν τόσο με την 20χρονη όσο και με τον 32χρονο πιλότο σύζυγό της, φάνηκαν εξαιρετικά άπληστοι. Παρέμειναν αρκετή ώρα στη μονοκατοικία της οδού Παναγούλη, ενώ συνέχισαν να ψάχνουν το σπίτι για να βρουν περισσότερα χρήματα και κοσμήματα, αν και ο 32χρονος τούς είχε υποδείξει εξαρχής πού βρίσκονταν όλες οι οικονομίες.

Στην προσπάθειά τους να εξιχνιάσουν το έγκλημα, οι άνδρες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αναλύουν, επίσης, ύποπτα στίγματα κινητών τηλεφώνων, που εξέπεμπαν τόσο την ημέρα του φόνου όσο και τις προηγούμενες, εξετάζουν το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής και λαμβάνουν διαδοχικές καταθέσεις από περιοίκους. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο «μικροσκόπιό» τους έχει μπει ένα άτομο, το οποίο έχουν «πιάσει» οι κάμερες να περιφέρεται στη γειτονιά του άτυχου ζευγαριού και το οποίο δεν αποκλείεται να έχει σχέση με τους τρεις κουκουλοφόρους και τον τσιλιαδόρο συνεργό τους. Σημαντική κρίνεται, τέλος, η μαρτυρία ενός γείτονα, ο οποίος ανέφερε ότι τη Μεγάλη Τετάρτη είδε έναν άνδρα γύρω στα 55-60 να κινείται ύποπτα στην περιοχή και του έπιασε κουβέντα. Τότε εκείνος τού είπε ότι έψαχνε να βρει κάποιον Νώντα, ενώ ρωτούσε επίμονα ονομασίες δρόμων και πού υπάρχουν αδιέξοδα. Ο μάρτυρας είναι σε θέση να περιγράψει στην Αστυνομία τι ακριβώς συνέβη, ενώ, όπως είπε, μπορεί αμέσως να αναγνωρίσει τον μυστηριώδη άνδρα.

γ

Η τραγική μάνα της Καρολάιν ξεσπά

Στην Αλόννησο, το νησί όπου πέρασε τα περισσότερα χρόνια της σύντομης ζωής της και γνώρισε τον μεγάλο της έρωτα και κατοπινό σύζυγό της, θα κηδευτεί η 20χρονη Καρολάιν, η οποία βρήκε μαρτυρικό θάνατο από αδίστακτα «κτήνη», τα οποία δεν δίστασαν να σημαδέψουν με το όπλο ένα αβοήθητο βρέφος!

Η κηδεία της άτυχης κοπέλας, που με τον θάνατό της σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο το πανελλήνιο, θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Αλοννήσου.

Στον Βόλο

Η σορός της είναι προγραμματισμένο να μεταφερθεί από την Αθήνα στον Βόλο και από κει με πλοίο της γραμμής στο λιμάνι του νησιού που τόσο αγαπούσε.

Λίγες ώρες προτού οδηγήσει το σπλάχνο της στην τελευταία του κατοικία, η κυρία Σούζαν, που ζει εδώ και 20 χρόνια στην Αλόννησο μαζί με τον κατάκοιτο Βρετανό σύζυγό της, δήλωσε με τρεμάμενη από τον πόνο φωνή: «Δεν μπορώ να πω τίποτα, το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»!

Ο 32χρονος πιλότος, ο οποίος άκουγε τους αδίστακτους κακοποιούς να βασανίζουν τη σύζυγό του χωρίς να μπορεί να αντιδράσει, επέστρεψε για λίγο χθες το μεσημέρι στο σπίτι του. Στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν για μία του δήλωση ανέφερε, εμφανώς συντετριμμένος, αλλά συνάμα ψύχραιμος: «Μας έδεσαν και από εκείνο το σημείο και μετά τους είχαμε πει ήδη πού είναι και τα χρήματα, από κει και μετά δεν ξέρω. Συνειδητοποίησα ότι η γυναίκα μου είναι νεκρή, όταν ήρθαν οι αστυνόμοι και με έλυσαν. Η κόρη μου, ευτυχώς, είναι καλά. Οποιος γνωρίζει κάτι είμαι σίγουρος ότι θα βοηθήσει».

Ο εισαγγελέας

Με παραγγελία του, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κάλεσε τους συναδέλφους του να εξαντλήσουν κάθε δικονομική δυνατότητα προκειμένου να εξιχνιαστεί η στυγερή δολοφονία και να τιμωρηθούν οι δράστες. Απευθυνόμενος προς τους εποπτεύοντες την Εισαγγελία Εφετών και Πρωτοδικών Αθηνών ανέφερε συγκεκριμένα:

«Αυτονοήτως, στο πλαίσιο της λειτουργικής σας αρμοδιότητας, θα πρέπει να συμβάλετε, κατά το μείζον, διευθύνοντας και, αναλόγως, εποπτεύοντας την προανάκριση, σε αρμονική βεβαίως συνεργασία με τις αυτεπαγγέλτως επιληφθείσες προανακριτικές αστυνομικές Αρχές, εξαντλώντας κάθε δικονομική δυνατότητα για την εξιχνίαση του εγκλήματος, τον εντοπισμό και κολασμό των υπαιτίων».

Το σοκ του αστυνόμου όταν αντίκρισε στη σοφίτα μητέρα και κόρη

Η φωτογραφία του υπαρχιφύλακα της Αμεσης Δράσης Χρήστου Βαρδίκου με το 11 μηνών κοριτσάκι της 20χρονης Καρολάιν άγγιξε τις καρδιές των περισσότερων Ελλήνων, που θα ήθελαν και εκείνοι, αν μπορούσαν, να ανοίξουν τις αγκαλιές τους για να παρηγορήσουν το άτυχο αγγελούδι που η σκληρή μοίρα θέλησε να στερηθεί για πάντα το μητρικό χάδι!

Ο 40χρονος αστυνομικός ήταν ο πρώτος άνθρωπος που μπήκε στη μεζονέτα της οδού Παναγούλη, στα Γλυκά Νερά, μετά το φρικτό έγκλημα, που άφησε άναυδη την κοινή γνώμη. Οσα αντίκρισε στη σοφίτα, όπου κειτόταν νεκρή η άτυχη κοπέλα και πιο δίπλα, δεμένος και φιμωμένος, ο 32χρονος σύζυγός της, θα μείνουν για πάντα χαραγμένα στη μνήμη του:

«Είναι 20 χρόνια στην Αστυνομία και έχει δει πάρα πολλά. Εχει δει μπροστά του άτομα να βάζουν τέλος στη ζωή τους. Εχει έρθει αντιμέτωπος με ένοπλους κακοποιούς που τον πυροβόλησαν και αναγκάστηκε να ανταποδώσει τα πυρά για να σωθεί. Αυτό, όμως, που αντίκρισε τα ξημερώματα της Τρίτης δεν το έχει ξαναδεί στη ζωή του» ανέφερε συγγενής του υπαρχιφύλακα, στον οποίο περιέγραψε την εικόνα-σοκ που αντίκρισε:

ΜΩΡ0 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ1

«Οταν μπήκε στη σοφίτα μαζί με τους συναδέλφους του, αυτό που αντίκρισε δεν θα το ξεχάσει ποτέ. Η 20χρονη κοπέλα ήταν νεκρή. Ηταν πεσμένη στο κρεβάτι. Οι κακοποιοί όμως είχαν κάνει κάτι απίστευτο. Είχαν βάλει στην πλάτη της Καρολάιν το βρέφος. Μόλις μπήκαν στη σοφίτα, το μωράκι τούς κοίταζε με τα μάτια του χωρίς να κλαίει και χτυπούσε τη νεκρή μαμά του για να την ξυπνήσει. Ηταν η πιο δύσκολη στιγμή του στην Αστυνομία. Στιγμή που θα τη θυμάται για μια ζωή» πρόσθεσε ο συγγενής του αστυνομικού. Βλέποντας αυτήν την εικόνα, ο 40χρονος, που είναι και ο ίδιος πατέρας ενός οκτάχρονου κοριτσιού, πήρε ενστικτωδώς στην αγκαλιά του το κοριτσάκι και βάλθηκε να το ηρεμήσει νανουρίζοντάς το.

Ο συγγενής του υπαρχιφύλακα που συγκίνησε το πανελλήνιο κατέληξε: «Οταν είδε το κοριτσάκι, κατάλαβε ότι είναι πάρα πολύ ταλαιπωρημένο. Το πήρε στην αγκαλιά του και προσπάθησε να το νανουρίσει. Αυτό που έζησε δεν περιγράφεται με λόγια».

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...