Δάχτυλο-μαραθωνοδρόμος με προπονητή τα social media!

Καλύπτει 83,6 χλμ. τον χρόνο με το σκρολάρισμα

Καλύπτει 83,6 χλμ. τον χρόνο με το σκρολάρισμα

Σε «μαραθωνοδρόμο» με «προπονητή» τα social media έχει μετατραπεί ο αντίχειράς μας, σύμφωνα τουλάχιστον με τα αποτελέσματα νέας έρευνας.

Οι ειδικοί υπολόγισαν ότι μέσα σε έναν χρόνο, ενώ «σκρολάρουμε» στα social media, ο αντίχειράς μας καλύπτει στην οθόνη του κινητού μας απόσταση σχεδόν ίση με δύο μαραθωνίους.

Ερευνητές της εταιρίας Ilk, που έχει έδρα στο Λιντς της Βρετανίας, δημιούργησαν την ειδική εφαρμογή «Thumb Run» για να υπολογίσουν πόση απόσταση καλύπτει ο αντίχειρας κάθε φορά που τον χρησιμοποιεί κανείς πάνω στην οθόνη του κινητού, κινώντας τον από πάνω προς τα κάτω για να διαβάσει τις νέες αναρτήσεις στο facebook, στο Instagram και το twitter (σκρολάρισμα). Χρησιμοποίησαν επίσης ως δεδομένο πρόσφατη έρευνα, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι καθημερινά ο μέσος χρήστης κινητών περνά 49 λεπτά «σκρολάροντας» στα social media, κυρίως μέσω του κινητού του.

Διαπιστώθηκε ότι καθημερινά ο αντίχειρας διανύει 229 μέτρα πάνω στην οθόνη του κινητού, ενώ φτάνει τα 83,6 χιλιόμετρα τον χρόνο, την ώρα που οι αθλητές που τρέχουν στον μαραθώνιο καλύπτουν απόσταση 42,2 χιλιομέτρων. Είναι, δηλαδή, σαν ο αντίχειράς μας να τρέχει σχεδόν δύο μαραθώνιους στο κινητό μας τις 365 ημέρες του έτους. Οπως επισημαίνουν οι ειδικοί, υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν παθήσεις στις αρθρώσεις του αντίχειρα από την υπερβολική χρήση του. Για να αποφευχθεί το πρόβλημα συστήνουν την εναλλαγή του αντίχειρα με τον δείκτη στο «σκρολάρισμα».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ