Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της κατάθλιψης

Μια απλή και ευχάριστη καθημερινή συνήθεια μπορεί να μειώσει το στρες και να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν τα συμπτώματα της κατάθλιψης, σύμφωνα με ερευνητές στον Καναδά.

Οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία που δείχνουν ότι ένα ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης και πλέον αρχίζουν κλινικές δοκιμές για να επιβεβαιώσουν τη θεωρία τους.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Λέικχεντ δημιουργούν ομάδα από 150 εθελοντές, οι οποίοι έχουν διαγνωστεί με κατάθλιψη ή διαταραχή μετατραυματικού στρες. Οι μισοί από αυτούς θα μένουν επί τουλάχιστον 30 λεπτά, τρεις φορές την εβδομάδα, για δύο μήνες σε ζεστό νερό, θερμοκρασίας 39-40 βαθμών Κελσίου. Οι άλλοι μισοί θα ακολουθήσουν την ίδια διαδικασία, αλλά το νερό στην μπανιέρα θα έχει θερμοκρασία 30-32 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, οι ερευνητές θα καταγράφουν την πορεία της σοβαρότητας των συμπτωμάτων κατάθλιψης των εθελοντών.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές στην «Daily Mail», αναμένουν ότι η κλινική δοκιμή θα επιβεβαιώσει τη θεωρία τους πως το ζεστό, χαλαρωτικό μπάνιο θα βελτιώσει τη διάθεση των εθελοντών και θα μειώσει τη σοβαρότητα της κατάθλιψης. Η συγκεκριμένη θεωρία βασίζεται σε προηγούμενες έρευνες, που έδειξαν βελτίωση σε ασθενείς με κατάθλιψη όταν αυτοί τοποθετήθηκαν σε ζεστό δωμάτιο, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία του σώματός τους να αυξηθεί στους 38,3 βαθμούς Κελσίου. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι, όταν ασθενείς με κατάθλιψη ανεβάζουν υψηλό πυρετό, τότε η διάθεσή τους βελτιωνόταν.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ