Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

365 ημέρες κόλασης για την Ιωάννα

Ο γολγοθάς της 34χρονης! Εχει κάνει ήδη οκτώ χειρουργεία και θα χρειαστεί τουλάχιστον άλλα 30

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε χθες, 20 Μαΐου, από την παρανοϊκή επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας Παλιοσπύρου, η οποία έπεσε θύμα της αρρωστημένης εμμονής και του αδιανόητου μίσους της 35χρονης συγχωριανής της, Εφης Καρακαντζούλα!

Ολες αυτές τις 365 ημέρες η άτυχη κοπέλα, που είδε τη ζωή της να αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, ανεβαίνει έναν γολγοθά, καθώς μέχρι στιγμής έχει υποβληθεί σε οκτώ επίπονες χειρουργικές επεμβάσεις, που δοκίμασαν τις αντοχές της, ενώ, σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς της, ο δρόμος για την αποκατάσταση είναι ακόμα μακρύς και ανηφορικός, καθώς θα χρειαστεί να υποβληθεί σε τουλάχιστον άλλα 30 χειρουργεία.

Η ίδια μίλησε πρόσφατα στη δημοσιογράφο του «ΟΚ» Σόνια Καζόνι για την τραυματική εμπειρία που βίωσε, δίνοντας μάλιστα την άδεια στο περιοδικό να δημοσιεύσει μια φωτογραφία με το φρικτά παραμορφωμένο πρόσωπό της, που δεν θυμίζει σε τίποτα το άλλοτε πανέμορφο κορίτσι με τα μεγάλα και εκφραστικά καστανά μάτια.

Σε εκείνη την κατάθεση ψυχής, που προκάλεσε ρίγη συγκίνησης στο πανελλήνιο, η 34χρονη είχε αναφερθεί και στον τρόμο που την είχε κυριεύσει, έως ότου μάθει ότι η γυναίκα-δηλητήριο, που σημάδεψε ανεπανόρθωτα το σώμα και την ψυχή της, έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας:

«Μέχρι τη σύλληψή της ζούσα με τον φόβο ότι θα με βρει και θα με σκοτώσει!» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η νεαρή κοπέλα, η οποία είναι αναγκασμένη να φορά μια σκληρή πλαστική μάσκα που «κρατά» το πρόσωπό της και βοηθά να σταθεροποιηθούν οι ιστοί. Στις δυσκολίες που πέρασε, και θα εξακολουθήσει να περνά για πολύ καιρό ακόμη, είχε αναφερθεί πριν από μερικές ημέρες και ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας, ο οποίος άφησε άναυδη την κοινή γνώμη με τις ανατριχιαστικές περιγραφές του.

«Με τη βλάβη που έχει η Ιωάννα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να επανέλθει… Το ένα της αυτί έχει εξαφανιστεί, το μάτι της έχει πρόβλημα, κυκλοφορεί μόνιμα με μάσκα, δεν κάνει να εκτεθεί στο φως, γιατί πονάει πάρα πολύ, έχει κάνει ήδη οκτώ χειρουργεία και πρόκειται να κάνει πάρα πολλά ακόμα» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι ήταν τόσο μεγάλη η ποσότητα του οξέος που έπεσε στην Ιωάννα, ώστε έλιωσαν μέχρι και οι τοίχοι στο σημείο όπου βρισκόταν!

Το μόνο παρήγορο είναι ότι, και τις 365 εφιαλτικές ημέρες από την αρρωστημένη επίθεση, η 34χρονη έχει στο πλευρό της εκατοντάδες ανθρώπους, οι οποίοι συγκινήθηκαν βαθιά από το δράμα της. Ανάμεσά τους και η Αννίτα Ναθαναήλ, που, μέσω της πλατφόρμας GoFundMe, ξεκίνησε διαδικτυακό έρανο με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική στήριξη της Ιωάννας, καθώς η νεαρή κοπέλα χρειάζεται καθημερινά φάρμακα, αλοιφές και ενθέματα για τη βελτίωση των ουλών και των μοσχευμάτων της. Μέσα σε όλα αυτά, στο μέλλον θα χρειαστεί να ταξιδέψει σε εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα αποκατάστασης του εξωτερικού.

Χωρίς… δέρμα

«Η Ιωάννα πρέπει να κάνει ακόμη αρκετές επεμβάσεις αποκατάστασης, τόσο για το αισθητικό όσο και για το λειτουργικό κομμάτι του προσώπου της. Στο 94% του προσώπου της φέρει εγκαύματα και έχουν καταστραφεί το δέρμα της και οι ιστοί κάτω από αυτό. Οι γιατροί χρειάστηκε να πάρουν δέρμα από άλλα σημεία του σώματός της για να αποκαταστήσουν το πρόσωπό της» είχε αναφέρει σε δηλώσεις της η επιχειρηματίας και πρώην παρουσιάστρια.

Ηταν γύρω στις 09.30 το πρωί της 20ής Μαΐου 2020, όταν η Ιωάννα Παλιοσπύρου δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι έξω από την ασφαλιστική εταιρία όπου εργαζόταν, στην Καλλιθέα, από μια μυστηριώδη γυναίκα με χειρουργική μάσκα. Οι κραυγές της άτυχης κοπέλας κινητοποίησαν τους ιδιοκτήτες των γύρω καταστημάτων. Από ένα κουρείο έφεραν μια ποδιά για να την τυλίξουν, καθώς τα ρούχα της είχαν καεί από το καυστικό υγρό και είχε μείνει μόνο με τα εσώρουχά της σε κατάσταση σοκ.

Εν συνεχεία η 34χρονη μεταφέρθηκε με όχημα συναδέλφου της σε ιδιωτικό θεραπευτήριο του Φαλήρου και, κατόπιν, στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, όπου, έπειτα από υπεράνθρωπες προσπάθειες, οι γιατροί κατόρθωσαν να σώσουν το αριστερό μάτι της.

Αντιζηλία

Οι αστυνομικές Αρχές ξεκίνησαν αγώνα δρόμου για να εντοπιστεί η γυναίκα που σμπαράλιασε το πρόσωπο της άτυχης κοπέλας και να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ωσπου, στις 11 Ιουνίου, οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν την 35χρονη συγχωριανή της Ιωάννας, Εφη, η οποία φέρεται ότι προέβη στην αποτρόπαιη πράξη της παρακινημένη από ερωτική αντιζηλία.

Στην κατοχή της βρέθηκαν, μάλιστα, η καμπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της φρικιαστικής επίθεσης, η τηλεκάρτα με την οποία κάλεσε ταξί, αλλά και η περούκα που χρησιμοποίησε για να μεταμφιεστεί.

Η αρρωστημένη εμμονή της Έφης και οι 11 μήνες σιωπής

Αν και τα ενοχοποιητικά στοιχεία ήταν ατράνταχτα εις βάρος της 35χρονης βιτριολίστριας, εκείνη προτίμησε να μη δώσει προανακριτική κατάθεση, ούτε να απολογηθεί στην ανακρίτρια, επικαλούμενη το δικαίωμα της σιωπής.

Χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν 11 μήνες για να παραδεχθεί τελικά την αρρωστημένη εμμονή της με την 34χρονη Ιωάννα. Στο νέο «ραντεβού» της με τη 17η τακτική ανακρίτρια, που πραγματοποιήθηκε υπό άκρα μυστικότητα στις 5 Απριλίου, η ήδη προφυλακισμένη 35χρονη, η οποία «πάγωσε» το πανελλήνιο με την αποτρόπαιη πράξη της, παραδέχθηκε κυνικά ότι επιτέθηκε με καυστικό υγρό στη συντοπίτισσά της, στην οποία ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας ότι δεν ήθελε να τη σκοτώσει.

«Ηθελα να την πονέσω και να την τραυματίσω!» ισχυρίστηκε η Εφη Καρακαντζούλα, η οποία παραδέχθηκε ότι είχε εμμονή με την 34χρονη Ιωάννα, εξαιτίας «ενός προσωπικού θέματος», που δεν θέλησε να αποκαλύψει! Σύμφωνα, ωστόσο, με πληροφορίες που είχαν διαρρεύσει λίγο μετά τη σύλληψή της, «έλουσε» με βιτριόλι την άτυχη Ιωάννα, επειδή στο σατανικό μυαλό της είχε καρφωθεί η ιδέα ότι η συγχωριανή της είχε μπει «σφήνα» στη σχέση της με έναν 40χρονο, κάτι όμως που δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα. Η απάντηση της Ιωάννας σε όσα ισχυρίστηκε η 35χρονη ιδιωτική υπάλληλος στη συμπληρωματική απολογία της ήταν άμεση, δηλώνοντας ότι δεν δέχεται τη συγγνώμη της.

«Ηθελε να σκοτώσει»

«Ούτε η Ιωάννα, ούτε η οικογένειά της δέχονται τη συγγνώμη της! Κατά την απολογία της προσπάθησε να δικαιολογήσει την πράξη της υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τη βλάβη που μπορούσε να προκαλέσει το καυστικό υγρό και ότι η ποσότητα ήταν μικρή. Ωστόσο, από τα πραγματικά στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ακριβώς το αντίθετο, καθώς η ποσότητα ήταν μεγάλη και προκάλεσε βαρύτατες βλάβες στην Ιωάννα. Είναι βέβαιο ότι η πρόθεσή της ήταν να τη σκοτώσει» είχε τονίσει τότε ο δικηγόρος της 34χρονης Απόστολος Λύτρας.

Υπέρ αυτής της εκδοχής φαίνεται ότι συνηγορούν και οι αναζητήσεις που έκανε η Εφη στο διαδίκτυο, μόλις λίγες ώρες μετά την αδιανόητη πράξη της, οι οποίες αφορούσαν όπλα, θανατηφόρα αέρια, φάρμακα που προκαλούν θάνατο, μέχρι δηλητήρια που δεν ανιχνεύονται στο αίμα! Ο ισχυρισμός της ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το μοιραίο εκείνο πρωινό της 20ής Μαΐου στην Καλλιθέα δεν έπεισε ούτε τους δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, που με βούλευμά τους την παρέπεμψαν να δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

{{-PCOUNT-}}20{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...