Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Ιδιοκτήτρια του γηροκομείου στα Χανιά: «Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο χάρος να τους πάρει;» (video)

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της Ασφάλειας για το «γηροκομείο του θανάτου» στα Χανιά, όπου έχουν πεθάνει τουλάχιστον 70 ηλικιωμένοι τρόφιμοι, με τις καταγγελίες για τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν να διαδέχονται η μία την άλλη!

Σε μια προσπάθεια να ερευνήσουν σε βάθος την υπόθεση, οι αστυνομικοί ανοίγουν φακέλους προηγούμενων ετών, γεγονός που εκτιμάται ότι θα «εκτοξεύσει» τον αριθμό των νεκρών. Η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» μπήκε στα άδυτα του γηροκομείου-φυλακή και συνομίλησε με υπαλλήλους, τροφίμους και συγγενείς ηλικιωμένων, ανάμεσά τους και την κόρη μιας ηλικιωμένης που έχασε τη ζωή της μέσα στον οίκο ευγηρίας:

«Πειστήκαμε όταν είδαμε τις ωραίες φωτογραφίες του γηροκομείου στο διαδίκτυο, αλλά τελικά αποδείχτηκε πως ήταν το τυράκι στη φάκα. Η μητέρα μου πριν μπει στο γηροκομείο περπατούσε και έπαιρνε μόνο φάρμακα για διαβητικούς. Επειδή ανησυχούσα στην πορεία για την κατάστασή της, άφησα την οικογένειά μου στην Αθήνα και πήγα να μείνω στα Χανιά, ώστε να βρίσκομαι κοντά της. Δυστυχώς, η φροντίδα που έδειχναν ήταν αναπηρικό καρότσι, καθετήρας και ένα άτομο δεμένο σε μία καρέκλα» ανέφερε, εμφανώς ταραγμένη.

Οπως πρόσθεσε, αν και η μητέρα της δεν μπορούσε καν να σηκώσει το κεφάλι της και έπεφτε κάτω, οι υπεύθυνοι του γηροκομείου την καθησύχαζαν ότι ήταν μια χαρά: «Πήγα αμέσως αεροπορικώς στα Χανιά. Με περίμενε και ένιωσα το τελευταίο της χάδι. Μας κυνηγάνε τα αναπάντητα γιατί…» κατέληξε η γυναίκα, κάνοντας έκκληση να αποκαλυφθεί η αλήθεια για να σωθούν άλλες οικογένειες.

Στην κάμερα της εκπομπής μίλησε και η δικηγόρος που προχώρησε στην πρώτη καταγγελία για το υπό έρευνα γηροκομείο, ερευνώντας τον θάνατο του πατέρα της. Η ίδια είναι συνήγορος δεκάδων άλλων οικογενειών, που ψάχνουν να βρουν την αλήθεια για τους θανάτους των δικών τους:

«Στον τελευταίο έλεγχο που έγινε, οι Αρχές ανέφεραν πως δεν προέκυψε κάτι μεμπτό σε βάρος του οίκου ευγηρίας. Ωστόσο, βρέθηκαν 55 ηλικιωμένοι να εποπτεύονται από μία και μόνον υπάλληλο, ενώ κάποιοι ήταν κλειδωμένοι χωρίς να τους ελέγχει κανείς» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Μαρία Παπαδάκη.

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου Χρυσή Λιονάκη παραδέχθηκε ότι τα βράδια ήταν υπεύθυνος για σχεδόν 50 ανθρώπους μόνον ένας υπάλληλος και ότι στο γηροκομείο εργάζονται και ανειδίκευτοι, αλλά μόνο για να ταΐζουν, να κάνουν μπάνιο και να προσέχουν τους γέροντες. Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εξήγηση που έδωσε για τον μεγάλο αριθμό των νεκρών. Οπως είπε, επρόκειτο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που πήγαν στη μονάδα σε προθανάτιο στάδιο:

«Θα απολογούμαι εγώ γιατί επέλεξε ο Χάρος να τους πάρει; Είναι παράλογο…» ανέφερε προκλητικά, ενώ δήλωσε για τους πρώην υπαλλήλους της οι οποίοι στράφηκαν εναντίον της:

«Στη συγκεκριμένη μήνυση κατέθεσαν ως μάρτυρες δύο πρώην εργαζόμενοι, οι οποίοι αναμείχθηκαν στην πορεία. Δεν είπαν ποτέ στην κατάθεσή τους ότι κακοποιώ τους ηλικιωμένους, τους κακομεταχειρίζομαι, τους αφήνω άπλυτους, απεριποίητους, ότι κλέβω δόντια και περιουσίες. Αυτό που ειπώθηκε ήταν ότι είχα ελλείψεις».

Τέλος, είπε για τον «εξαφανισμένο» γιατρό του οίκου ευγηρίας, ο οποίος φέρεται ότι έβγαζε με το… τσουβάλι ληξιαρχικές πράξεις θανάτου, πάντοτε με την ίδια αιτιολογία, της καρδιακής ανακοπής:

«Δεν θέλει να μιλήσει ο γιατρός, γιατί είναι χαμηλών τόνων. Το 60% με 65% των γιατρών δεν γράφουν υποκείμενα νοσήματα, γράφουν κατευθείαν ανακοπή. Είναι λάθος, αλλά δεν μπορούμε να καταδικάσουμε έναν γιατρό γι’ αυτό».

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...