Έρευνα: Ο άνθρωπος, με ισχυρές παρεμβάσεις, μπορεί να ζήσει έως 150 χρόνια!

Έχετε κάνει σχέδια για τον 22ο αιώνα ή είστε από αυτούς που αφήνουν τα πράγματα στην τύχη τους; Προτού βιαστείτε να ρωτήσετε αν… δουλευόμαστε και αρχίσετε τα «δος ημίν σήμερον», ακούστε τα νέα της επιστήμης!

Νέα έρευνα ομάδας από τη Σιγκαπούρη έδειξε ότι είναι εφικτό για τους ανθρώπους να ζήσουν έως τα 150 τους χρόνια.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές ανέπτυξαν μια εφαρμογή για iPhone που υπολογίζει με ακρίβεια τη βιολογική γήρανση και προέκυψε ότι το προσδόκιμο ζωής είναι δυνατόν σχεδόν να διπλασιαστεί.

Τα ευρήματα βασίζονται σε δείγματα αίματος από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στις ΗΠΑ και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το ερευνητικό εργαλείο, το DOSI, βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη για να εκτιμήσει την ανθεκτικότητα του σώματος, τη δυνατότητά του να ανακάμψει από τραυματισμό ή ασθένεια, συνεκτιμώντας την ηλικία, αρρώστιες αλλά και τον τρόπο ζωής.

«Η γήρανση στους ανθρώπους έχει κοινά χαρακτηριστικά. Αυτή η έρευνα είναι μια απόδειξη για το πώς κόνσεπτ δανεισμένα από τις φυσικές επιστήμες μπορεί να χρησιμοποιηθούν στη Βιολογία, προκειμένου να διερευνηθούν διάφορες όψεις των γηρατειών και της αδυναμίας, ώστε να καταλήξουμε σε ισχυρές παρεμβάσεις ενάντια στη γήρανση» σχολίασε ο δρ Peter Fedichev, συνιδρυτής της εταιρίας βιοτεχνολογίας Gero, που πραγματοποίησε τη σχετική
έρευνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ