Μίνα Γκάγκα: «Το πρόβλημα με το εμβόλιο είναι στις νεαρές γυναίκες»

«Για τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει κανένα θέμα»

Την αντίθεσή της στον εμβολιασμό των νεαρών γυναικών με το σκεύασμα της AstraZeneca εξέφρασε η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Σωτηρία» Μίνα Γκάγκα, παρόλο που η ίδια θεωρεί ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι γενικά ασφαλές.

«Το πρόβλημα είναι στις πολύ νεαρές ηλικίες. Εκεί, δεν το δίνουμε το εμβόλιο. Για τις μεγαλύτερες ηλικίες δεν υπάρχει κανένα θέμα. Σε μια νεαρή γυναίκα, αν υπάρχει εναλλακτικό εμβόλιο, φυσικά να επιλέξει το εναλλακτικό» συνέστησε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή.

Σχολιάζοντας γενικά τις επιφυλάξεις απέναντι στο εμβόλιο της AstraZeneca, η κυρία Γκάγκα δήλωσε πως έχει αποδειχθεί ότι είναι ασφαλές.

Τα συμπτώματα

«Εχει γίνει σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο. Υπάρχουν παρενέργειες, όπως υπάρχουν σε όλα τα φάρμακα. Και αυτές μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε, αν ξέρουμε τα συμπτώματα. Να σας πω μόνο ότι οι δύο γιοι μου έχουν κάνει το AstraZeneca» είπε.

Η κυρία Γκάγκα αναφέρθηκε και στις ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν ακουστεί όσον αφορά τη γονιμότητα, τονίζοντας πως δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το εμβόλιο της AstraZeneca την επηρεάζει.

Σύμφωνα με την ίδια, η εξέλιξη της πανδημίας αυτή τη στιγμή στη χώρα είναι πολύ καλή, ενώ και η πίεση στα νοσοκομεία είναι μικρότερη. «Εχουμε περίπου 2.500 λιγότερους νοσηλευόμενους απ’ ό,τι είχαμε πριν από δύο μήνες και στις Εντατικές Μονάδες είμαστε κάτω από τους 600 ανθρώπους».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ