Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Οι αποκαλύψεις της γιαγιάς φουντώνουν το θρίλερ του θανάτου της 11χρονης στα Χανιά

Σε θρίλερ δίχως τέλος εξελίσσεται η υπόθεση του μυστηριώδους θανάτου της 11χρονης Ιωάννας στα Χανιά, καθώς διαδέχονται η μία την άλλη αποκαλύψεις που κόβουν την ανάσα!

Αυτή τη φορά, η γιαγιά της άτυχης μαθήτριας μίλησε για ένα παιχνίδι που έπαιζε η εγγονή της στο κινητό, το οποίο πιθανόν της δημιουργούσε πίεση και προβλήματα. Η ηλικιωμένη ανέφερε ότι το ίδιο το παιδί τής είχε πει ότι αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, χωρίς όμως να προλάβει να της εξηγήσει περισσότερα.

«Είδα την Ιωάννα το Πάσχα, όταν πήγα να συναντήσω τα παιδιά για να τα φιλέψω, να τα πάρω στην εκκλησία. Της είχα πει ότι, σε περίπτωση που αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα, θα έπρεπε να το πει αμέσως στη μητέρα της ή σε μένα ή ακόμα και στη δασκάλα της, αλλά η μικρή μού απάντησε ότι δεν μπορούσε να το πει στη μαμά της» είπε η γιαγιά μιλώντας στο zarpanews.gr και πρόσθεσε: «Της πρότεινα να το πει σε μένα αν δεν μπορούσε να το πει στη μητέρα της, αλλά δεν μου είπε τίποτα. “Δεν μπορώ να μιλήσω” είχε πει χαρακτηριστικά».

Η γιαγιά υποστήριξε ότι η μητέρα της Ιωάννας δεν την άφηνε να κουβεντιάσει με το παιδί και πως, αν μπορούσε να μιλήσει στη μικρή έστω για μισή ώρα, ίσως να μάθαινε τι την απασχολούσε.

Αιχμές για τη μητέρα

«Δεν με άφηνε, όμως, η μάνα της. Το παιδί είχε κάποιο πρόβλημα και ξέρω ότι έπαιζε κάποιο παιχνίδι στο κινητό, όπου ίσως της ζητούσαν να κάνει κάτι. Αυτή έκλεινε την πόρτα και καθόταν μέσα να παίξει. Το είχα πει και στη νύφη μου (σ.σ.: τη μητέρα της Ιωάννας) να το προσέξει. Γι’ αυτό θέλω να βρουν το κινητό της – πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε, θα φανούν πολλά αν βρεθεί» είπε η ηλικιωμένη γυναίκα και υποστήριξε ότι η 11χρονη πάθαινε κρίσεις πανικού και χρειάστηκε αρκετές φορές να φύγει άρον άρον από το σχολείο:

«Από το σχολείο έπαιρναν τη μητέρα τηλέφωνο και η μικρή επέστρεφε στο σπίτι, γιατί δεν αισθανόταν καλά και πάθαινε κρίσεις πανικού. Εμένα μου το είχε πει πριν από μήνες μια δασκάλα και το συζήτησα με τη νύφη μου, η οποία είπε ότι την πήγε στον γιατρό, ότι οι εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα και πως ήταν της εφηβείας».

Πρέπει να τονιστεί ότι οι αστυνομικοί έχουν ήδη πάρει καταθέσεις από συμμαθητές της 11χρονης και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν αναφέρει πως το κορίτσι τούς εξέφραζε την απελπισία του, και μάλιστα τους μιλούσε για τη ματαιότητα της ζωής του!

Η γιαγιά, επιπλέον, ανέφερε ότι θα κινήσει τις διαδικασίες για να αναλάβει την επιμέλεια των αδελφών της Ιωάννας. «Την επιμέλεια εμείς έπρεπε να την είχαμε πάρει, αλλά λόγω κορονοϊού σταμάτησε η διαδικασία, γιατί έκλεισαν τα δικαστήρια» κατέληξε η γιαγιά, συντετριμμένη για τον χαμό της εγγονής της, ενώ κατηγόρησε τη μητέρα της αδικοχαμένης μικρής για τη στάση της μετά την τραγωδία, με αλλεπάλληλες δηλώσεις στα μέσα ενημέρωσης, οι οποίες, όπως υποστήριξε, σπιλώνουν τον γιο της και πατέρα της Ιωάννας.

Στο μεταξύ, το Σάββατο μεταφέρθηκαν για ψυχιατρική εξέταση τα δύο αδέλφια της Ιωάννας, ηλικίας 9 και 7 ετών, συνοδευόμενα από την άλλη γιαγιά τους, στο πλαίσιο διενέργειας κοινωνικής έρευνας από την Πρόνοια, έπειτα από εισαγγελική
εντολή.

Μυστήριο με τη ζακέτα και το χαμένο κινητό

«Πονοκέφαλο» για τους αστυνομικούς αποτελούν οι έρευνες για τον εντοπισμό της ζακέτας της Ιωάννας καθώς και του κινητού της, καθώς πιστεύουν ότι η συσκευή ενδεχομένως κρύβει σημαντικά στοιχεία που θα τους πάνε ένα βήμα μπροστά. Αν και εξετάζουν την πιθανότητα κάποιος να βρήκε το τηλέφωνο στο σημείο όπου έπεσε το κοριτσάκι και να το πήρε, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να χάθηκε σε κάποιο άλλο σημείο.

Για την ώρα, κανείς (ούτε από την οικογένεια ούτε από φίλους) δεν φαίνεται να έλαβε κάποιο μήνυμα από το άτυχο κορίτσι πριν από τη μοιραία πτώση. Πάντως, το τηλέφωνο είχε «νεκρώσει» από μπαταρία γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης, οπότε χάθηκαν τα ίχνη της Ιωάννας, δηλαδή μία με μιάμιση ώρα πριν πέσει στον γκρεμό.

Κρεμασμένη σε δέντρο

«Πιθανόν, κάποιος βρήκε την κλειστή συσκευή στο σημείο όπου καθόταν το άτυχο κορίτσι ή ίσως ήταν μέσα στη ζακέτα, που επίσης χάθηκε» ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί την εξέλιξη της έρευνας.

Στο μεταξύ, άφαντη παραμένει και η ζακέτα της 11χρονης, αν και μια μαρτυρία περιπλέκει τα πράγματα. Σύμφωνα με το creta24, ένας ντόπιος, ο Μιχάλης Βιζυράκης, που βρέθηκε το πρωί της περασμένης Τετάρτης στην περιοχή, λίγο πριν εντοπιστεί το άψυχο σώμα του παιδιού, αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια της βόλτας του είδε κρεμασμένη σε ένα δέντρο τη ζακέτα του κοριτσιού που αναζητούν τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές.

Στο μικροσκόπιο τα βίαια ξεσπάσματα του πατέρα και η καθυστερημένη αντίδραση της μάνας

Προβληματισμό συνεχίζει να προκαλεί το γεγονός ότι η μητέρα της αδικοχαμένης Ιωάννας ενημέρωσε την Αστυνομία για την εξαφάνισή της έπειτα από 15 ώρες! Η μικρή είχε ξαναφύγει παλαιότερα από το σπίτι, αλλά τότε η μητέρα της είχε καταφέρει να την εντοπίσει. Προφανώς, θεώρησε ότι και αυτή τη φορά θα έκανε το ίδιο, ίσως λοιπόν γι’ αυτό είχε καθυστερημένη αντίδραση.

Οι Αρχές εξετάζουν την καθυστέρηση της μητέρας, που επέδειξε αδιαφορία, μη δηλώνοντας την εξαφάνιση της κόρης της, αλλά και το περιστατικό βίας με πρωταγωνιστή τον πατέρα, που είχε απασχολήσει τις Αρχές και την επικαιρότητα τον Οκτώβριο του 2019.

Το ξεμάλλιασμα της δασκάλας

Τότε, είχε γρονθοκοπήσει, κλοτσήσει και τραβήξει από τα μαλλιά τη δασκάλα του δημοτικού σχολείου όπου πήγαιναν τα παιδιά του. Η άτυχη εκπαιδευτικός τού είχε απαγορεύσει να πάρει τα παιδιά από το 14ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων, καθώς υπήρχε δικαστική απαγόρευση. Τότε, το δικαστήριο είχε καταδικάσει τον «θερμόαιμο» άντρα σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών χωρίς αναστολή, αλλά ενώπιον των δικαστών είχε πει με θράσος:

«Μισή ντροπή δική μου, μισή ντροπή δική της». Στο μικροσκόπιο έχουν βάλει οι αστυνομικοί και άλλα περιστατικά στα οποία έχουν πρωταγωνιστήσει οι γονείς της Ιωάννας, διερευνώντας σε βάθος και με πολύ μεγάλη προσοχή το παρελθόν της οικογένειας. Από εκεί θα εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς μεγάλωνε το άτυχο κοριτσάκι, αν είχε την προσοχή που έπρεπε να έχει ως ανήλικο, καθώς και για το πώς μεγαλώνουν τα άλλα δύο παιδιά. Η μητέρα της Ιωάννας παραδέχτηκε ότι το παιδί το παρακολουθούσε παιδοψυχίατρος.

«Παιδοψυχίατρος την παρακολουθούσε πολύ πριν από το περιστατικό ξυλοδαρμού της δασκάλας της από τον πατέρα της. Μέσα στον γάμο είχαμε πολύ άσχημα πράγματα» δήλωσε χαρακτηριστικά η γυναίκα, ενώ η ψυχίατρος έχει κληθεί να καταθέσει στους αστυνομικούς.

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...