Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αρπακτικά κοριτσιών – Το αρρωστημένο σχέδιο δράσης σε Ραφήνα και Θεσσαλονίκη

Τελείωσε το lockdown και ξαμολήθηκαν έξω διεστραμμένοι και επίδοξοι απαγωγείς

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες ο 48χρονος παιδόφιλος, ο οποίος επιχείρησε να αρπάξει ένα 12χρονο κορίτσι που έκανε ποδήλατο στη Ραφήνα, ακολουθώντας το επί ενάμισι χιλιόμετρο και επί 20 λεπτά, προκειμένου να ικανοποιήσει τις αρρωστημένες σεξουαλικές του ορέξεις.

Ανακριτής και εισαγγελέας τον έκριναν επικίνδυνο διάπραξης νέων αδικημάτων και διέταξαν την προφυλάκισή του μετά την απολογία του για τις κατηγορίες της παρενόχλησης ανηλίκου και της απόπειρας αρπαγής παιδιού. Ο 48χρονος συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, μόνο λίγες ώρες αφότου επιχείρησε να πιάσει στον ιστό του το 12χρονο κορίτσι.

Ο κατηγορούμενος ήθελε να πείσει την ανήλικη να μπει στο αυτοκίνητό του λέγοντάς της: «Γεια σου, κούκλα, θες να σε πάω κάπου; Μπες μέσα στο αυτοκίνητο να σε πάω εγώ, είναι νύχτα και επικίνδυνα να κυκλοφορείς μόνη σου». Το παιδί, που κατάλαβε τις προθέσεις του, αρνήθηκε να μπει στο αυτοκίνητο και προσπάθησε να τον αποφύγει, περνώντας με το ποδήλατο από κεντρικούς δρόμους.

Ο παιδόφιλος ακολούθησε τη μικρή επί ενάμισι χιλιόμετρο και επί 20 λεπτά, από την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης στο κέντρο της Ραφήνας μέχρι το λιμάνι και την οδό Νηρέως, όπου φρέναρε το αυτοκίνητο μπροστά της, βγήκε έξω και της είπε με έντονο ύφος «Μπες μέσα τώρα», ενώ προσπάθησε να τη βάλει στο αυτοκίνητο με τη βία. Τότε το κορίτσι έβαλε τις φωνές και έσπευσαν σε βοήθεια πολίτες που το άκουσαν. Λίγο αργότερα αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον δράστη, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ποσότητα υπνωτικών χαπιών.

DSC 2805
Με χειροπέδες ο 48χρονος παιδόφιλος

Το αρνήθηκε

Στην απολογία του στον ανακριτή ο 48χρονος αρνήθηκε τις εις βάρος του κατηγορίες. Παραδέχθηκε πως ήταν στο σημείο, όπου τον είδαν οι πολίτες, αλλά αρνήθηκε ότι ακολουθούσε το 12χρονο κορίτσι. Μάλιστα, ο συνήγορος υπεράσπισής του ζήτησε να βρεθούν βίντεο από κάμερες στην ευρύτερη περιοχή για να αποδειχθεί ο ισχυρισμός του. Πάντως, δεν έπεισε τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, που διέταξαν την προσωρινή του κράτηση κρίνοντάς τον επικίνδυνο διάπραξης νέων αδικημάτων. Ας σημειωθεί πως, σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 48χρονος είχε παρενοχλήσει και πριν από περίπου έναν μήνα το ίδιο κορίτσι, και πάλι όταν έκανε ποδήλατο.

«Ηταν η δεύτερη φορά που την προσέγγισε. Αρχισε με το “γεια σου, κούκλα”, το πιο χυδαίο πράγμα που μπορεί να πει κάποιος σε ένα παιδί» ανέφερε σε δηλώσεις της η μητέρα της μικρούλας και πρόσθεσε πως ο άνδρας είχε πιει, ήταν μεθυσμένος και η άρνηση της 13χρονης να μπει στο αμάξι του τού προκάλεσε εκνευρισμό. «Αυτός ο άνθρωπος ψαχνόταν να βρει ένα θύμα. Το είχε ξανακάνει» κατήγγειλε.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι έρευνες της Αστυνομίας για τυχόν διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων από τον κατηγορούμενο στο παρελθόν. Για τον λόγο αυτό έχουν κατασχεθεί και εξετάζονται το λάπτοπ και το κινητό του τηλέφωνο.

Επάγγελμα φαίνεται πως είχε κάνει τις επιθέσεις σε νεαρές γυναίκες ο 56χρονος που προχθές στις Συκιές Θεσσαλονίκης προσπάθησε να βάλει στο αυτοκίνητό του με τη βία μια 16χρονη, την ώρα που εκείνη πήγαινε στο σχολείο της, λέγοντάς της: «Θα σε πάω εγώ, είσαι και ομορφούλα».

Ο άνδρας, ο οποίος συνελήφθη και πρόκειται να δικαστεί σήμερα (μετά τη χθεσινή αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσής του από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης), φέρεται ότι εμπλέκεται σε τουλάχιστον άλλα δύο περιστατικά παρενόχλησης γυναικών. Ο 56χρονος παραμένει υπό κράτηση, ενώ σε ερώτηση που του έκανε η έδρα του δικαστηρίου για την επαγγελματική του ιδιότητα δήλωσε ότι είναι «καθηγητής σε επαγγελματικό λύκειο».

Σιγά σιγά, όμως, βγαίνουν στο φως κι άλλες μαρτυρίες παρενόχλησης γυναικών από τον 56χρονο. Μια 26χρονη ανέφερε στο grtimes.gr πως ο συγκεκριμένος άνδρας έχει παρενοχλήσει την ίδια στο κατάστημά της περισσότερες από μία φορές. Τότε, ο φερόμενος ως δράστης κυκλοφορούσε με δίκυκλο, τις πινακίδες του οποίου έχει δώσει η κοπέλα στην Αστυνομία.

f2
Ο 56χρονος αναγνωρίστηκε από βιντεοληπτικό υλικό

Στο μαγαζί

Σύμφωνα με την 26χρονη, σταματούσε συχνά έξω από το μαγαζί, που βρίσκεται στη Νεάπολη, και την παρενοχλούσε. Η ίδια κατάφερε να τον αναγνωρίσει από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί, ενώ -όπως είπε- την πρώτη φορά που την ενόχλησε φορούσε τα γυαλιά στο ίδιο σημείο όπως και στη φωτογραφία.

Αλλη μία κοπέλα γνωστοποίησε μέσω Instagram ότι ο ίδιος άνδρας προσπάθησε να την επιβιβάσει με το ζόρι στο αυτοκίνητό του προχθές το πρωί γύρω στις 8.20. Εκείνη τον ρώτησε πληροφορίες γιατί είχε χαθεί κι εκείνος πρότεινε να την πάει στο μέρος που ήθελε με το Ι.Χ. του. Η κοπέλα αρνήθηκε και ο 56χρονος άρχισε να της μιλά χυδαία και να την ακολουθεί. Σε ένα στενό τής φώναξε επιθετικά να μπει μέσα στο αυτοκίνητο, κάνοντας, μάλιστα, απόπειρα να την αρπάξει!

Για τις δύο νέες καταγγελίες σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και με εισαγγελική παραγγελία θα διαξαχθεί έρευνα από την Αστυνομία. Στο πλαίσιο αυτό, ο 56χρονος αναμένεται να κληθεί να καταθέσει ως ύποπτος.

Πάντως, αναφερόμενος στο περιστατικό με τη 16χρονη ο συλληφθείς, μιλώντας ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης, έκανε λόγο για «παρεξήγηση». Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας και η κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Νεάπολης – Συκεών ήταν άμεση και αποτελεσματική. Εχοντας στα χέρια τους το βιντεοληπτικό υλικό που έδειχνε τον 56χρονο, κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του και να τον συλλάβουν. «Δεν γνωρίζω τι άνθρωπος είναι. Τον αναγνώρισε το παιδί και συνελήφθη. Η μικρή δεν τον είχε ξαναδεί» είπε ο πατέρας της 16χρονης, ο οποίος είχε αναρτήσει στα social media ένα βίντεο με τον συγκεκριμένο άντρα, καλώντας όποιον γνωρίζει την ταυτότητά του να δώσει πληροφορίες.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...