Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Όλοι περιμένουν με αγωνία την απόφαση που θα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Bόμβα» από Λύτρα για τη μικρή Ιωάννα – «Υπάρχει το ενδεχόμενο δολοφονικής ενέργειας»

Ανοιχτή άφησε την πιθανότητα η μικρή Ιωάννα να έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας ο δικηγόρος της μητέρας της 11χρονης μαθήτριας που βρέθηκε νεκρή στη βραχώδη παραλία των Αγίων Αποστόλων στα Χανιά την προηγούμενη Τρίτη!

Αν και οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο του εγκλήματος, ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας δεν το αποκλείει, υποστηρίζοντας ότι στην υπόθεση υπάρχουν θολά σημεία. Αλλά και η μητέρα της Ιωάννας ισχυρίζεται ότι η κόρη της δεν είχε λόγο να βάλει τέλος στη ζωή της, ενώ δεν δέχεται όσα είπαν οι συμμαθητές της, ότι δηλαδή τους είχε αποχαιρετήσει: «Ολοι οι συμμαθητές της και οι καθηγητές της κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο παιδί, για την “ψυχή” της παρέας».

Ο κ. Λύτρας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, μετέφερε τον προβληματισμό της οικογένειας αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε το αδικοχαμένο παιδί στη βραχώδη ακτή, κοντά στο εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, καθώς δεν συνήθιζε να απομακρύνεται.

«Σύμφωνα με τη μητέρα της, η 11χρονη συνήθιζε να παίζει και να κινείται μόνο κοντά στο σπίτι της. Αραγε πώς βρέθηκε εκεί και με ποιον τρόπο; Προσπαθούμε να βρούμε πώς κατάφερε και απομακρύνθηκε τόσο πολύ. Είναι απορίας άξιο και τι έγινε εκεί. Δεν είχε καμία δουλειά να πάει σε εκείνο το σημείο η Ιωάννα και αυτό είναι που ισχυρίζεται η μητέρα» είπε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος και διερωτήθηκε:

«Την οδήγησε κάποιος; Πήρε εντολή; Δεν αποκλείουμε την εγκληματική ενέργεια και, την ίδια στιγμή, η μητέρα αποκλείει την αυτοχειρία».

Ο κ. Λύτρας επισήμανε, επίσης, πως στοιχείο «κλειδί» στην τραγική αυτή υπόθεση θα αποτελέσει το κινητό του κοριτσιού, αν βέβαια βρεθεί. «Το κινητό θα μπορούσε να δώσει τη λύση. Εως τότε η ανάγνωση του συμβάντος από τον τεχνικό σύμβουλο που όρισε η μητέρα θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο να βρούμε απαντήσεις για το τι συνέβη τελικά».

Ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Σωκράτης Τσαντίρης ανέφερε ότι πρόκειται για μια πολύ ευαίσθητη υπόθεση, η οποία απαιτεί προσοχή, και πως τα αποτελέσματα των εργαστηριακών και τοξικολογικών εξετάσεων θα τα έχει σε περίπου πέντε μέρες: «Τότε θα μπορούμε να μιλάμε για ένα πρώτο πόρισμα, καθώς έως τότε κάθε υπόθεση είναι παρακινδυνευμένη».

Έπεσε κάθετα

Σημειώνεται ότι το πρώτο ιατροδικαστικό πόρισμα είχε δείξει συντριπτικά κατάγματα στα πόδια του κοριτσιού, κάτι που μαρτυρεί ότι έπεσε στο κενό κάθετα, δηλαδή με τα πόδια προς τα κάτω, έχοντας έλεγχο της πτώσης της. Εξάλλου, η μητέρα της άτυχης 11χρονης είχε πει κατηγορηματικά:

«Είτε έχει γίνει κάποιο δυστύχημα είτε κάποιος οδήγησε την Ιωάννα στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Σε καμία περίπτωση δεν δέχομαι ότι το παιδί έβαλε τέλος στη ζωή του, δεν είχε λόγο να κάνει κάτι τέτοιο».

Η μητέρα, η οποία δεν δήλωσε εγκαίρως την εξαφάνιση της κόρης της, είπε πως, παρά τη δύσκολη οικογενειακή κατάσταση και όσα συνέβαιναν με τον πατέρα της, η Ιωάννα ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι.

Πάντως, οι Αρχές έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας, όπως είχε δηλώσει με βεβαιότητα ο αστυνομικός διευθυντής Χανίων, ταξίαρχος Γιώργος Λυμπινάκης, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο. «Eχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, αυτή είναι και η άποψη του ιατροδικαστή. Εξετάζονται τα αίτια της πτώσης» είχε σχολιάσει τότε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παντρεύτηκε η Δήμητρα Αλεξανδράκη

Η Δήμητρα Αλεξανδράκη αποκάλυψε live πως έχει παντρευτεί. Ηταν...

Θανάσης Κουρλαμπάς: Αυτή είναι η γλυκύτατη σύζυγός του

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...