Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η Κάιλι Τζένερ με μπασκετμπολίστα του… κολεγίου

Με νεαρό μπασκετμπολίστα φέρεται ότι ξεπερνά η Κάιλι Τζένερ...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ντου της αστυνομίας σε βίλες του ράπερ «Ντίντι»!

Εφοδο σε δύο σπίτια του Σον Κομπς, γνωστού παλαιότερα...

Σάλος με καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών που ζητούσε γυμνές φωτογραφίες φοιτητριών 

Σαν καταιγίδα πέφτουν οι καταγγελίες για ανάρμοστη συμπεριφορά και σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ενός καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών, για τον οποίο ήδη η Σύγκλητος αποφάσισε να αναστείλει τα καθήκοντά του.

Για το ποιόν του καθηγητή Ν.Μ. η διοίκηση του πανεπιστημίου είχε διατάξει προ διετίας ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ), το πόρισμα της οποίας αποδέχθηκε η Σύγκλητος και παρέπεμψε τον διδάσκοντα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιδρύματος. Ωστόσο, το θέμα επανέφερε στην επιφάνεια ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος, ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνση του καθηγητή μετά τις καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις και σεξιστικές συμπεριφορές σε βάρος φοιτητριών. Σύμφωνα με τις περίπου 20 καταγγελίες, ο καθηγητής έκανε στις φοιτήτριες αισχρές προτάσεις με δέλεαρ να τις περάσει στο μάθημά του.

«Ζητούσε από φοιτήτριες να τις βγάλει φωτογραφία και κάποιες φορές με ακατάλληλο περιεχόμενο, δηλαδή γυμνές. Ωστόσο, οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στα χέρια της ΕΔΕ δεν αφορούν μόνο σεξουαλικές παρενοχλήσεις» είπε στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη η απόφοιτη του τμήματος Μαρία Γεωργακοπούλου και εξήγησε ότι ορισμένες καταγγελίες αφορούν ακόμα και «αντιδεοντολογική συμπεριφορά τόσο απέναντι σε φοιτητές -περιπτώσεις bullying- όσο και απέναντι σε καθηγητές».

Οπως είπε η απόφοιτος, υπάρχουν καταγγελίες που περιγράφουν την απαράδεκτη συμπεριφορά του καθηγητή, ο οποίος εδώ και 10 χρόνια «στο πλαίσιο άσκησης ζήτησε από φοιτήτριες τέτοιες φωτογραφίες» και η υπόθεση βρίσκεται ήδη στο Πειθαρχικό!
Επίσης η φοιτήτρια Ιωάννα Καρδούλια, που μίλησε στην εκπομπή, μετέφερε όσα γνωρίζει η ίδια για τον καθηγητή. «Στο πλαίσιο εργασίας έχει σχολιάσει ακόμα και το μπούστο φοιτήτριας» αποκάλυψε και συνέχισε: «Το να δώσει φοιτήτρια φωτογραφία τέτοιου περιεχομένου ήταν προαπαιτούμενο για να περάσει το μάθημα».

Προχθές μέλη του Φοιτητικού Συλλόγου συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του σάτυρου καθηγητή και άφησαν σημειώματα πάνω στην πόρτα, στα οποία αναφέρονται στη συμπεριφορά του.

Στην ανακοίνωση του Φοιτητικού Συλλόγου αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι από το 2010 υπήρξαν οι πρώτες φωνές για τη δράση του καθηγητή, ο οποίος διδάσκει υποχρεωτικό μάθημα και είναι υπεύθυνος εργαστηρίου της σχολής και σεμιναρίων.

«Ζητούσε από τους φοιτητές επικοινωνία μέσω κοινωνικών δικτύων (όπως facebook) για να είναι πιο άμεση» αναφέρουν και προσθέτουν ότι η κατάληξη ήταν να στέλνει προσωπικά μηνύματα φτάνοντας σε σημεία σεξουαλικής παρενόχλησης.

«Ζητούσε από φοιτήτριες γυμνές φωτογραφίσεις στο εργαστήριο, έφτανε σε σημεία λεκτικής υποτίμησης και προσωπικού υποβιβασμού απέναντι σε φοιτητές, ζητούσε ακόμα και πιστοποίηση στις εξετάσεις μέσω selfies και προσωπικών φωτογραφιών εκμεταλλευόμενος τη θέση του και την εξουσία που του δίνει η καθηγητική ιδιότητα απέναντι στους φοιτητές» αναφέρεται στην ανακοίνωση των φοιτητών.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...