Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Ο Αντώνης λαμβάνει ένα στοιχείο για τον Αντρέα, ενώ ο...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Ο Παύλος...

Birthday party για τη Μηλιού, παρέα με καλούς φίλους στη Γλυφάδα

Περιτριγυρισμένη από καλούς φίλους γιόρτασε η Χριστίνα Μηλιού τα...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ντίνος ζηλεύει την οικειότητα ανάμεσα στη Μιράντα...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νυχτερινή έξοδος για Πιερίδη και Τσαλαπάτη

Η περσινή συνύπαρξή τους στο πλατό της εκπομπής του...

Ζωντανός νεκρός στη δεξαμενή του τρόμου – Τα χαραγμένα μηνύματα του Γάλλου χορευτή στον υγρό τάφο του

Τον σκελετό του τον βρήκαν παιδιά στις 7 Μαΐου! Είχε εξαφανιστεί στις 21 Αυγούστου

Σαν να ξεπήδησε από σενάριο ταινίας τρόμου μοιάζει ο φρικτός θάνατος του 27χρονου Γάλλου χορευτή Τζόις-Τίμοθι Ράντοτσικ, ο οποίος, όπως όλα δείχνουν, έμεινε παγιδευμένος στην υδατοδεξαμενή της έπαυλης Μαυρομιχάλη, στον Πειραιά, ώσπου να αφήσει την τελευταία του πνοή!

Ο νεαρός χορευτής από το Ρόσμπουργκ της Γαλλίας είχε έρθει στη χώρα μας για διακοπές στις 5 Ιουλίου του 2020 και εξαφανίστηκε μυστηριωδώς στις 21 Αυγούστου, έχοντας ενημερώσει πιο πριν ότι θα πήγαινε για διαλογισμό. Στις 7 Μαΐου φέτος, παιδιά που έπαιζαν στα μισογκρεμισμένα κτίρια της πρώην έπαυλης Μαυρομιχάλη εντόπισαν μέσα σε μια υδατοδεξαμενή έναν ανθρώπινο σκελετό και ειδοποίησαν έντρομα τους γείτονες, οι οποίοι, με τη σειρά τους, ενημέρωσαν την Αστυνομία. Τα οστά εστάλησαν για ταυτοποίηση DNA και πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι ανήκουν στον άτυχο Τζόις, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του, που ήλπιζε να βρεθεί ζωντανός.

φ1

Ακόμη πιο σοκαριστικό, όμως, είναι ότι ο 27χρονος επί μέρες καλούσε σε βοήθεια μέσα από την υδατοδεξαμενή, η οποία έμελλε να γίνει ο υγρός τάφος του, αλλά κανείς δεν τον άκουγε! Αδιάψευστα στοιχεία του μαρτυρικού τέλους του είναι οι φράσεις που πρόλαβε να χαράξει με μια κοφτερή πέτρα στα τοιχώματα της δεξαμενής, όπου βρέθηκε ο σκελετός του, οι οποίες αποτελούν και τα τελευταία σημάδια της ύπαρξής του.

Ανατριχίλα

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, οι οποίοι ερεύνησαν την άδεια υδατοδεξαμενή, βάθους πέντε μέτρων, ένιωσαν ανατριχίλα όταν διάβασαν πάνω στα τοιχώματά της τη φράση «Here since 21.08.2020» «Εδώ από τις 21.08.2020»), την οποία έγραψε ο 27χρονος για να δηλώσει ότι βρισκόταν εκεί παγιδευμένος από την ημέρα που εξαφανίστηκε!

φ2 scaled

Στις φωτογραφίες-ντοκουμέντα, που παρουσίασε η εκπομπή «Φως στο τούνελ», διακρίνονται επίσης οι κάθετες γραμμές που τραβούσε ο άτυχος χορευτής, μετρώντας τις ημέρες που περνούσε αβοήθητος μέσα στη «φυλακή» του. Ο ίδιος εκτιμάται ότι άντεξε χωρίς τροφή και νερό για περίπου οκτώ ημέρες. Οταν ένιωσε το τέλος να πλησιάζει, έγραψε: «Tried everything…» «Εκανα ό,τι μπορούσα…»)! Εκείνες τις εφιαλτικές ώρες έστειλε και ένα μήνυμα στην οικογένειά του, χαράσσοντας τα ονόματα του αδελφού του, Ρικ, και της αδελφής του, Τίφανι: «Love you family, papa, Rick, Tiffany» («Σε αγαπώ οικογένεια, μπαμπά, Ρικ, Τίφανι»).

Σοκαρισμένος από αυτήν την εξέλιξη, ο δικηγόρος της οικογένειας του 27χρονου Γάλλου, Χαράλαμπος Τσιανάκας, ανέφερε σε ζωντανή σύνδεση με την εκπομπή μέσω Skype: «Ο Τζόις είχε μαρτυρικό θάνατο και αυτό πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένειά του, που ήρθε στην Ελλάδα για να λάβει τις απαντήσεις που ζητούσε. Από κάποια στοιχεία που βρέθηκαν στην υδατοδεξαμενή και ερευνούν οι Αρχές, δεν πιστεύουμε πως ήταν ατύχημα. Θεωρώ πως τις επόμενες ημέρες θα έχουμε εξελίξεις». Ενα από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους συγγενείς του άτυχου χορευτή είναι γιατί χρειάστηκε να περάσουν σχεδόν εννέα μήνες για να βρεθεί νεκρός, λίγα μέτρα από το σημείο όπου χάθηκε «Γιατί δεν έψαξαν από την πρώτη στιγμή στον συγκεκριμένο χώρο; Γιατί περίμεναν να περάσει όλο αυτό το διάστημα; Θα θέλαμε όλοι όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση να καταθέσουν από την αρχή.

Δεν είμαι απλώς λυπημένη, είμαι και πάρα πολύ θυμωμένη γιατί κανένας δεν έκανε κάτι όλο αυτό το διάστημα για να μας βοηθήσει να τον βρούμε» είχε αναφέρει η μητέρα του Τζόις, μιλώντας στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη.

https://www.youtube.com/watch?v=G74Pk3oXwGY

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Μπαμ στην TV με τη Μαρίνα του «Σκορπιού» και την Πέπη Τσεσμελή

Ολη η αλήθεια για την απολυμένη εργαζόμενη του music...