Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Σωματοφύλακας εφοπλιστή στο καρτέρι θανάτου στη γυναίκα του Ντίμη Κορφιάτη

Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εις βάρος γόνου ναυτιλιακής οικογένειας

Εναν χρόνο μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της 37χρονης συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη (τον Ιούνιο του 2020), που και αυτός έπεσε νεκρός από καταιγισμό πυρών τον περασμένο Μάιο, το αιματοβαμμένο κουβάρι της πολύκροτης υπόθεσης αρχίζει να ξετυλίγεται.

Οι Αρχές προχώρησαν σε έξι συλλήψεις για τη δολοφονία της άτυχης ξενοδόχου, μεταξύ των οποίων και του «φουσκωτού» σωματοφύλακα του γνωστού εφοπλιστή Μάρκου Λαιμού! Μάλιστα, η «Espresso» στις 10 Μαΐου πρώτη είχε ρίξει φως στη «σκιά» του γόνου στο ματωμένο «συμβόλαιο».

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι, επίσης, ένας απότακτος αστυνομικός που υπηρετούσε στην Ασφάλεια της Ζακύνθου και έχει καταδικαστεί σε δεύτερο βαθμό σε κάθειρξη 12 ετών για τη ληστεία «μαμούθ», με λεία 550.000 ευρώ, σε βάρος του δημάρχου του νησιού Νικήτα Αρετάκη, καθώς και ο οδηγός του σκάφους που μετέφερε τους εκτελεστές στο νησί.

Οι τρεις από τους έξι συνολικά συλληφθέντες έπεσαν στα χέρια της Ασφάλειας Αττικής προχθές το βράδυ, στο πλαίσιο ευρείας επιχείρησης σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ζακύνθου. Μέσα στη νύχτα, μεταφέρθηκαν με διαδικασίες-εξπρές με ταχύπλοο σκάφος από τη Ζάκυνθο στην Κυλλήνη και από εκεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η επιχείρηση συνεχίστηκε και χθες το πρωί σε άλλες περιοχές, όπου οι Αρχές συνέλαβαν ακόμα δύο άτομα στην Αττική και ένα στον Πύργο. Σε βάρος τους υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι εμπλέκονται στη δολοφονία της 37χρονης ξενοδόχου.

Ολοι οι συλληφθέντες πρόκειται να εξεταστούν και στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του 54χρονου Ντίμη Κορφιάτη στο κέντρο της Ζακύνθου, στις αρχές Μαΐου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη. Αστυνομικές πηγές εκτιμούν ότι πιθανότατα θα ακολουθήσουν και άλλες συλλήψεις.

Η μήνυση που είχε υποβάλει στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ζακύνθου ο ίδιος ο επιχειρηματίας μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση της 37χρονης συζύγου του Χριστίνας Κλουτσινιώτη τον περασμένο Ιούνιο (σ.σ.: σε εκείνη την ενέδρα ο 54χρονος τραυματίστηκε σοβαρά) φαίνεται πως ήταν και εκείνη που «έκαψε» τους συλληφθέντες, βάζοντάς τους από την πρώτη στιγμή στο κάδρο των υπόπτων. Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος επιχειρηματίας είχε ξεδιπλώσει τη δράση του υποκόσμου στο όμορφο νησί του Ιονίου και είχε κατονομάσει συνολικά οκτώ άτομα, που θεωρούσε ότι ήθελαν να τον βγάλουν από τη μέση.

φ1 dimis kathari

Στο Παλαιό Ψυχικό

Συγκεκριμένα, ο 54χρονος είχε κατονομάσει ως εκτελεστή της συζύγου του τον «μπράβο» της ασφάλειας του πασίγνωστου εφοπλιστή, ο οποίος διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό. Στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της 10ης Μαΐου η «Espresso» είχε αποκαλύψει την εμπλοκή του συγκεκριμένου στην υπόθεση-θρίλερ, η επίλυση της οποίας αποτέλεσε στοίχημα για τους αστυνομικούς που διεξάγουν τις έρευνες.

Ο εφοπλιστής Μάρκος Λαιμός φέρεται ότι είχε παραχωρήσει το φουσκωτό σκάφος του στον σωματοφύλακά του, ο οποίος το χρησιμοποίησε για τη διαφυγή των εκτελεστών μετά τη δολοφονική επίθεση. Για τον λόγο αυτόν αργά χθες το απόγευμα εκδόθηκε εις βάρος του ένταλμα σύλληψης και αναζητούνταν!

Ως βασικό συνεργό του σωματοφύλακα ο Κορφιάτης είχε καταγγείλει έναν συντοπίτη του, ο αδελφός του οποίου ήταν body builder και είχε δολοφονηθεί στο νησί το 2017 από έναν συγχωριανό του που αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του body builder είχε καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου μαζί με τον φίλο και κουμπάρο του έξω από το βενζινάδικο του οποίου έγινε η δολοφονία, σε κεντρικό δρόμο του νησιού. Και οι δυο ήταν φίλοι του Ντίμη Κορφιάτη, στον οποίο οι «αντίπαλοί» του… χρέωναν ότι τους ώθησε ψυχολογικά στο έγκλημα.

Στον βασικό κατηγορούμενο είχε επιβληθεί πρωτόδικα κάθειρξη 16 ετών, ενώ στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή έπεσε στα 7 χρόνια, καθώς οι εφέτες έκριναν ότι βρισκόταν σε κατάσταση βρασμού ψυχικής ορμής και ότι «προκλήθηκε από επανειλημμένες απειλές και λοιπές παράνομες πράξεις που είχε τελέσει ο θανών».

Να σημειωθεί ότι τη δεκαετία του ’90 ο πατέρας του body builder είχε μαχαιρώσει μέχρι θανάτου τον πατέρα του κατηγορουμένου, που πριν από λίγο διάστημα απέκτησε ξανά την ελευθερία του.

«Υποψιάζομαι κάποιους»

Με αφορμή την τελευταία εξέλιξη, ο θείος του Ντίμη Κορφιάτη, Στέφανος Στρούζας, ανέφερε σε δηλώσεις του:

«Στο μυαλό μου υπάρχουν διάφορα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας για πιο ασφαλή συμπεράσματα. Ο,τι και να πω είναι πρόωρο. Αυτή την ώρα το μόνο που μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως μιλάμε για μια δικαίωση για τη ζωή αυτής της γυναίκας, που δεν έφταιγε σε τίποτα. Ηταν άδικος ο τρόπος που έφυγε από τη ζωή για εκείνη και τα παιδιά της. Υποψιάζομαι κάποια ονόματα που ίσως να βρίσκονται πίσω από την ιστορία αυτή, αλλά μέχρι εκεί. Η Αστυνομία κινήθηκε γρήγορα, αλλά, αν όλα αυτά είχαν γίνει έναν μήνα νωρίτερα, θα ήταν διαφορετικά όλα».

Με φωνή τρεμάμενη, από τη συγκίνηση, η μητέρα της άτυχης 37χρονης και πεθερά του 54χρονου επιχειρηματία δήλωσε ότι περιμένει να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης της.

Και πρώην αστυνομικός «μπουμπούκι» ανάμεσα στους συλληφθέντες

Μεταξύ των συλληφθέντων για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη είναι ο απότακτος αξιωματικός της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος είχε καταδικαστεί για τη ληστεία των 550.000 ευρώ σε βάρος του εισοδηματία Νικήτα Αρετάκη, ο οποίος στις τελευταίες εκλογές εξελέγη δήμαρχος του νησιού.

Το περιστατικό που είχε συγκλονίσει την τοπική κοινωνία συνέβη στις 19 Απριλίου του 2016. Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Νικήτας Αρετάκης, ενώ περπατούσε σε έναν πεζόδρομο στο κέντρο της πόλης, όρμησε κατά πάνω του ένας άγνωστος άνδρας, ο οποίος δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τον έσπρωξε βίαια και του άρπαξε το δερμάτινο βαλιτσάκι με τα 550.000 ευρώ, τα οποία μετέφερε στην τράπεζα για να τα καταθέσει. Στη συνέχεια, ο νεαρός κακοποιός έφυγε τρέχοντας προς την οδό Τερτσέτη, αφήνοντάς τον σε κατάσταση σοκ.

Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την υπόθεση κατάφεραν τελικά να εντοπίσουν τον Αλβανό δράστη, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα του ανακριτή Ζακύνθου για ληστεία και απλή σωματική βλάβη.

Οι έρευνες

Παράλληλα, οι έρευνες οδήγησαν στη σύλληψη του πρώην αξιωματικού της Ασφάλειας Ζακύνθου, ο οποίος διαπιστώθηκε πως είχε επικοινωνήσει με τον νεαρό Αλβανό τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση και φέρεται ως ιθύνων νους της ληστείας «μαμούθ».

Ο αστυνομικός καταδικάστηκε σε πρώτο βαθμό σε κάθειρξη 20 ετών, όμως στο Εφετείο η ποινή του μειώθηκε στα 12 έτη και αποφυλακίστηκε μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του 54χρονου επιχειρηματία, έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής. Ο Ντίμης Κορφιάτης, ο οποίος είχε καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας και στις δύο δίκες, είχε αναφερθεί στον απόστρατο αστυνομικό στη μήνυσή του: «Υπό διερεύνηση θα πρέπει να τεθεί και ο ρόλος του (αναφέρει όνομα μηνυόμενου) πρώην απόστρατου αστυνομικού, επιδιδόμενου σε σωρεία εγκληματικών πράξεων ενόσω διατελούσε στην υπηρεσία του… Σε βάρος του έχω καταθέσει ως μάρτυρας» ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Το δικηγορικό γραφείο του Αλέξη Κούγια, ο οποίος ανέλαβε τη νομική υπεράσπιση του βασικού υπόπτου στην υπόθεση δολοφονίας της 37χρονης ξενοδόχου, εξέδωσε χθες ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλει παράνομες μεθόδους της ΕΛ.ΑΣ. κατά την προανάκριση, καθώς και καταπάτηση των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου.

{{-PCOUNT-}}23{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...