Η απώλεια της παρθενίας έχει… DNA

Ερευνητές εντόπισαν περιοχές στο DNA που καθορίζουν τον χρόνο που θα κάνει κάποιος σεξ για πρώτη φορά

Η χρονική στιγμή που θα κάνει κάποιος σεξ για πρώτη φορά φαίνεται ότι δεν είναι και τόσο πολύ θέμα προσωπικής επιλογής.

Οπως υποστηρίζει διεθνής ομάδα ερευνητών, ο χρόνος που θα χάσει κάποιος την παρθενιά του είναι «γραμμένος» στα γονίδιά του. Στην έρευνα που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Human Behaviour» οι ερευνητές με επικεφαλής την καθηγήτρια στο Leverhulme Centre for Demographic Science του βρετανικού University of Oxford Μελίντα Μιλς αποκαλύπτουν ότι εντόπισαν και τα γονίδια που καθορίζουν τον χρόνο που θα κάνει κάποιος σεξ για πρώτη φορά.

Ειδικότερα η διεθνής ερευνητική ομάδα εντόπισε 371 περιοχές στο DNA του ανθρώπου που «επηρεάζουν περισσότερο από αυτό που συνειδητοποιούμε» την απόφαση για την απώλεια της παρθενίας. Μάλιστα, φαίνεται ότι επηρεάζουν με τον ίδιο τρόπο τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες.

Η ομάδα κατέληξε στα παραπάνω συμπεράσματα μελετώντας τα δεδομένα από 397.338 ανθρώπους από τους οποίους ο 214.547 γυναίκες και οι 182.791 άντρες. Τα προσωπικά στοιχεία τους για την πρώτη φορά που έκαναν σεξ, καθώς και αναλυτικά δεδομένα για το DNA τους, αντλήθηκαν από τη βάση δεδομένων UK Biobank, στην οποία έχουν καταχωριστεί τα προσωπικά δεδομένα για πάνω από 500.000 εθελοντές.

Η έρευνα υπολόγισε ότι οι 371 παραπάνω περιοχές του DNA που αποτελούνται από γονίδια μπορεί να εξηγήσουν την επιλογή του χρόνου της απώλειας της παρθενίας ως και στο 17% των εθελοντών που χρησιμοποιήθηκαν για τις ανάγκες της μελέτης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ