Έρευνα: Μέχρι το τέλος του αιώνα αρκετοί άνθρωποι θα φτάνουν τα 130 χρόνια ζωής

Ο αριθμός των ανθρώπων που ξεπερνούν τα 100 είναι σε άνοδο εδώ και δεκαετίες

Ίσως πρέπει να δούμε πολύ πιο σοβαρά το Συνταξιοδοτικό, καθώς, όπως προκύπτει από νέα έρευνα, μέχρι το τέλος του αιώνα όλο και πιο πολλοί από εμάς θα… καβατζώνουμε τα 130! Ο αριθμός των ανθρώπων που ξεπερνούν τα 100 είναι σε άνοδο εδώ και δεκαετίες. Φέτος μόνο, στον πλανήτη υπάρχουν πάνω από μισό εκατομμύριο άνθρωποι που πια δεν χαίρονται όταν ακούνε την ευχή «να τα εκατοστήσεις»!

Υπάρχουν ωστόσο πολύ λιγότεροι «σουπεραιωνόβιοι», δηλαδή άνθρωποι που ζουν στα 110 ή ακόμα περισσότερο, όπως εξηγούν οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Ωστόσο, ακραίες μακροζωίες, όπως αυτή της Ζαν Καλμάν στη Γαλλία, που πέθανε στα 122 της το 1997, ή του εν ζωή 118χρονου Κέιν Τανάκα στην Ιαπωνία, θα συνεχίσουν να αυξάνονται σταδιακά μέχρι το τέλος του αιώνα, σύμφωνα με τους ερευνητές, που εκτιμούν ότι είναι δυνατόν να φτάσει κανείς στα 125 ή στα 130.

Ωστόσο, δεν διευκρινίζουν αν αυτές οι ηλικίες θα γίνουν πολύ κοινές, αλλά βάσει των στατιστικών τους μοντέλων καταλήγουν ότι μέχρι το 2100 θα υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος που θα έχει… καβατζώσει τα 130! Εμείς, οι γεννημένοι το 1970, παρά τις πανδημίες, τις οικονομικές κρίσεις κ.λπ., μπορεί και να αποδειχθούμε πολύ γερά σκαριά!

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ