Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Ένοχη η ομάδα των «σκληρών Κρητικών» για τον θάνατο του Γιακουμάκη

Ένοχοι οι «σκληροί» της Γαλακτοκομικής Σχολής

Ενόχους, όπως και πρωτόδικα, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων τους πέντε από τους οκτώ κατηγορουμένους στην πολύκροτη υπόθεση Γιακουμάκη, ενώ για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους, οι οποίοι εκείνη την περίοδο ήταν ανήλικοι, το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι τέλεσαν τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται. Την ώρα που ανακοινώθηκε η απόφαση, η τραγική μητέρα του αδικοχαμένου Βαγγέλη ξέσπασε σε λυγμούς μέσα στην αγκαλιά του συζύγου της.

Η ομάδα των «σκληρών Κρητικών» κατηγορείται ότι υπέβαλε σε φρικτά βασανιστήρια τον άτυχο 20χρονο κατά τη διάρκεια της φοίτησής του στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, μετά την αγόρευση των συνηγόρων, προχώρησε χθες αργά το μεσημέρι στην ανακοίνωση της απόφασης για τους κατηγορουμένους και αμέσως μετά ο ένας εκ των συνηγόρων ζήτησε την αναγνώριση ελαφρυντικών περιστάσεων, επικαλούμενος τον νέο ποινικό κώδικα όπως τροποποιήθηκε. Η εισαγγελέας -η οποία κατά την προχθεσινή αγόρευσή της είχε ζητήσει για τους κατηγορουμένους η ποινή που θα τους επιβληθεί να είναι ίδια με την πρωτόδικη– πρότεινε για τους πέντε κατηγορουμένους να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο του 2019 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων είχε κρίνει ενόχους οκτώ από τους εννέα «σκληρούς» Κρητικούς, οι οποίοι είχαν καθίσει στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και συγκεκριμένα της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση, σε βάρος του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή.

Χθες, αναφορικά με τους τρεις κατηγορουμένους που ήταν ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης των πράξεων, το δικαστήριο επέβαλε ποινή κοινωνικής εργασίας 150 ωρών στον τόπο διαμονής τους, ενώ για τους άλλους πέντε που είχαν ενηλικιωθεί επέβαλε ποινή φυλάκισης 36 μηνών που μετατράπηκε σε 5 ευρώ την ημέρα, με αναστέλλουσα δύναμη στην ασκηθείσα έφεση.

Επειτα από εξίμισι χρόνια, η αυλαία σε μια από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις στα δικαστικά χρονικά έπεσε. Οι χαροκαμένοι γονείς Μαρία και Ανδρέας Γιακουμάκης, οι οποίοι είχαν δηλώσει «θέλουμε να ακούμε τη λέξη “ένοχοι” γιατί παλέψαμε πολύ να την ακούσουμε αυτήν τη λέξη», πλέον θεωρούν ότι η ψυχή του παιδιού τους δικαιώθηκε.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...