Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο ντελιβεράς που είχε αφοδεύσει σε ασανσέρ και πασάλειψε τους τοίχους μονοκατοικίας...

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δυόμισι μήνες από εκείνο...

Ένοχος για βιασμό ο Ηλίας Μίχος – Αθώα η μητέρα της 12χρονης...

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Ηλία Μίχο...

H Mαριαγάπη του «GNTM» μίλησε για την περιπέτεια με τον καρκίνο του...

Η Μαριαγάπη Ξυπολιά αποκάλυψε πως πρόλαβε τον καρκίνο του...

Τέταρτο κύμα «τρόμου» – Τζανάκης: «Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι»

Εξαδάκτυλος: Να εμβολιαστούν 700.000 άνω των 50!

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και ο κίνδυνος επέλασης ενός τέταρτου κύματος του κορονοϊού ανησυχούν κυβέρνηση και ειδικούς, οι οποίοι έχουν περάσει για τα καλά από το κλίμα της χαλάρωσης της προηγούμενης περιόδου σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου!

Ωστόσο, κοινός παρονομαστής όλων των παρεμβάσεων είναι η παντελής απουσία συγκεκριμένων προτάσεων και προτροπών και η εμμονή στην ατομική ευθύνη, με την καλλιέργεια του κλίματος φόβου να αποτελεί το ύστατο μέσο προκειμένου να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός, προτού οδηγηθούμε εκ των πραγμάτων σε νέα lockdowns.

«Αν δεν εμβολιαστούν οι 500.000 με 700.000 χιλιάδες πολίτες άνω των 50 που δεν έχουν εμβολιαστεί, το τέταρτο κύμα θα είναι σφοδρό, ενώ αν εμβολιαστούν, θα είναι πιο ήπιο» προειδοποίησε με χθεσινή του παρέμβαση το μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. «Ηδη συζητάμε παρά πολύ το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού για ορισμένες κατηγορίες, όπως τους υγειονομικούς» πρόσθεσε, εκτιμώντας πως τις επόμενες εβδομάδες η μετάλλαξη Δέλτα θα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα.

Την ίδια ώρα, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης προχώρησε σε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τα μέσα Αυγούστου, εκτιμώντας πως είναι πολύ πιθανό το σενάριο των 3.000 κρουσμάτων, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να φτάσουμε και τις 6.000 νέες μολύνσεις ημερησίως!

«Οι ανεμβολίαστοι θα κολλήσουν σχεδόν όλοι. Ενα παιδάκι που θα επιστρέψει σπίτι του από την κατασκήνωση είναι μαθηματικώς βέβαιο ότι θα κολλήσουν όλοι οι οικείοι του με τους οποίους θα έρθει σε επαφή, έστω μερικά λεπτά, αυτό το παιδάκι» προειδοποίησε ο κ. Τζανάκης.

Δυσοίωνη πρόβλεψη για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, που θα φτάσουν και τα 3.500 έως τα μέσα Αυγούστου, αλλά και για 40 θανάτους ημερησίως έκανε και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης. Μιλώντας στο Open υποστήριξε ότι είναι σημαντικό οι τουρίστες να κάνουν δειγματοληπτικά μοριακό τεστ, ώστε να ληφθούν εγκαίρως τοπικά μέτρα, σε περίπτωση που παρουσιάζεται αύξηση του ιικού φορτίου σε μια περιοχή.

Περί μάσκας

Μήνυμα υπέρ της μαζικής χρήσης της μάσκας έστειλε ο παθολόγος – λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος.

«Ζούμε σε μια πανδημία που γίνεται κάθε 100 χρόνια. Πρέπει να εξετάζονται συνεχώς τα δεδομένα και να αναλύονται. Τα μηνύματα πρέπει να είναι σαφή: Φοράμε μάσκες, παρακολουθούμε την πανδημία, τηρούμε τις αποστάσεις, κάνουμε εμβόλια. Βεβαίως, ψυχολογικά δεν είμαστε ευχάριστα, αλλά όταν παίρνουμε αποφάσεις μελετάμε διάφορους δείκτες, όπως τις νοσηλείες, τη διαθεσιμότητα των ΜΕΘ, τους θανάτους. Λέμε στους πολίτες να εμβολιαστούν και να φορούν μάσκες. Το μήνυμα είναι παντού οι μάσκες, εκτός από εξωτερικούς χώρους και όταν βρισκόμαστε σε μεγάλη απόσταση ο ένας από τον άλλο», τόνισε.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....