Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Γιάννης Ευαγγελίδης: Ο αρχηγός της Αστυνομίας του Φώσκολου στο «Καλημέρα ζωή» αναπολεί...

«Η δουλειά κάνει τους άντρες». Αυτός είναι ο τίτλος...

Μυοκτονία και απεντόμωση

Πολύ συχνό φαινόμενο τους καλοκαιρινούς μήνες είναι η εμφάνιση εντόμων. Ο καιρός ζεσταίνει και παράλληλά τα έντομα πολλαπλασιάζονται και αναπτύσσονται πιο γρήγορα σε σύγκριση με άλλες εποχές. Η μόνη λύση για να απαλλαγούμε από αυτά είναι η απεντόμωση. Καλό είναι να γίνεται από την άνοιξη έως το φθινόπωρο.

Προβλήματα από έντομα, όπως είναι οι κοριοί και οι ψύλλοι δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος απεντόμωσης, καθώς η εφαρμογή γίνεται αν υπάρξει προσβολή. Η απεντόμωση καλό είναι να γίνεται προληπτικά, ώστε τα έντομα να μην προλάβουν να φωλιάσουν στο χώρο, γιατί σε αυτή την περίπτωση η αντιμετώπισή τους γίνεται πιο δύσκολη. Όσο αφορά τη μυοκτονία, δεν υπάρχει κατάλληλη περίοδος , αφού τα τρωκτικά κυκλοφορούν όλο τον χρόνο.

Απεντόμωση είναι η διαδικασία ριζικής καταπολέμησης όλων των ειδών των εντόμων ιπτάμενων (μύγες, κουνούπια, κλπ.), ερπόντων και βαδιστικών (ψύλλοι, τσιμπούρια, ψείρες κλπ.), στον χώρο του ενδιαφέροντος σας. Η απεντόμωση είναι απαραίτητη για επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και για επαγγελματικούς και βιομηχανικούς χώρους.

Μυοκτονία είναι η ενέργεια που πραγματοποιείται για την μείωση και τον έλεγχο των τρωκτικών πληθυσμών, ποντικιών και αρουραίων. Ανάλογα με τη φύση του προβλήματος πρέπει να επιλεχτεί και η κατάλληλη μέθοδος για την καταπολέμηση των τρωκτικών. Στόχος της μυοκτονία είναι η πλήρης απαλλαγή από κάθε είδους τρωκτικά που θα εισβάλουν σε ένα χώρο και η λήψη προληπτικών μέτρων για την παρεμπόδιση πιθανής επανεμφάνισης τους. Αφού αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους κινδύνους της δημόσιας υγείας λόγω της μετάδοσης σοβαρών ασθενειών στον άνθρωπο.

cleaning disinfection outside around buildings coronavi 232070 8174 Large

Για την επιτυχή καταπολέμησή τους είναι απαραίτητη η γνώση της βιολογίας τους, του τρόπου εφαρμογής των μέσων καταπολέμησης, η μελέτη και κατανόηση των ιδιαίτερων συνθηκών του χώρου που έχει προσβληθεί από τρωκτικά. Στα βήματα σχεδιασμού και υλοποίησης των προγραμμάτων μυοκτονίας που εφαρμόζετε είναι ο εντοπισμός των σημείων ελέγχου, η δημιουργία προστατευτικού δικτύου με δολώματα και παγίδες σύλληψης, η διεξαγωγή τακτικών επισκέψεων ελέγχου και καταγραφής των ευρημάτων, μέσω εξελιγμένων μηχανογραφημένων συστημάτων, η στατιστική επεξεργασία αυτών και η ενημέρωση και λήψη των απαραίτητων διορθωτικών ενεργειών για την οριστική λύση του προβλήματος.

Επιπλέον, υπάρχει και η επιλογή της βιολογικής μυοκτονίας όπου αποτυπώνονται σε σχέδιο κάτοψης οι ζώνες ασφαλείας των δολωματικών σταθμών σε επιλεγμένα σημεία εξωτερικά, περιμετρικά του κτηρίου καθώς και στην περίφραξη του χώρου, και εσωτερικά με την χρήση παγίδων σύλληψης με κόλλα. Έτσι επιτυγχάνεται η απαλλαγή του χώρου από κάθε είδους τρωκτικά με τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον.

pest worker using sprayer cabinets kitchen 107420 27262 Large

Η εταιρεία HQP παρέχει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα μυοκτονίας και απεντόμωσης το οποίο περιλαμβάνει την πρόληψη, τον έλεγχο και την καταστολή τρωκτικών και εντόμων. Ένα σωστά σχεδιασμένο πρόγραμμα απεντόμωσης βασίζεται στις ανάγκες και στις ιδιομορφίες του χώρου αλλά και το είδος του προβλήματος. Περιλαμβάνει την επίσκεψη στον επιθυμητό χώρο από έμπειρους τεχνικούς. Επιθεώρηση και αυτοψία του χώρου για τυχόν υπάρχουσες κτηριακές ελλείψεις (τρύπες, κενά σε πόρτες-παράθυρα, παράλειψη καθαριότητας και γενικά κακοτεχνίες). Επιθεώρηση για εστίες μόλυνσης (σημείων με πιθανή δύσκολη πρόσβαση) και ταυτοποίηση εντόμου-τρωκτικού.

Οι τεχνικοί επιλέγουν την κατάλληλη μέθοδο αντιμετώπισης σε συνεννόηση με τον πελάτη και με διασφάλιση ότι οι ανάγκες του είναι σύμφωνες με την υφιστάμενη νομοθεσία, όπου και εφόσον υπάρχει προγραμματίζουν την υλοποίηση του στόχου.

Η HQP αναλαμβάνει καθαρισμό κτηρίων, μελέτη και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας, υπηρεσίες απολύμανσης, συντήρηση κτιριακών υποδομών, εκτίμηση ακινήτων, σύνταξη τεχνικών εκθέσεων αυτοψίας, κατασκευή- συντήρηση ακινήτων, ποιοτικό έλεγχο πυροσβεστήρων, υπηρεσίες μελέτης και συντήρησης περιβάλλοντα χώρου. Διαρκείς στόχος της εταιρείας είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...