Τα χαρακτηριστικά του προσώπου προδίδουν τη διάθεση για «κέρατο»

Τα μάτια της απιστίας

Οι άνδρες με μακρουλά χαρακτηριστικά προσώπου και μεγάλα μάτια, και οι γυναίκες με λεπτό πρόσωπο και μικρά μάτια είναι οι πιο… άτακτοι σε επίπεδο σεξουαλικής συμπεριφοράς.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας ειδικών από την Αυστραλία που πήραν συνεντεύξεις από ετεροφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες σχετικά με τη διάθεσή τους να εμπλακούν σε σεξουαλική δραστηριότητα εκτός σχέσης. «Οταν ψάχνουμε για νέο σύντροφο μπορεί να αναζητάμε διαφορετικά πράγματα. Κάποιες φορές μπορεί να ζητάμε κάποιον για μακροχρόνια σχέση, όμως άλλες φορές μπορεί απλά να αναζητάμε μια περιπετειούλα. Αποφασίσαμε να δούμε αν οι προθέσεις των ανθρώπων αποκαλύπτονται από το πρόσωπό τους» εξηγεί ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Ίαν Στέφεν, του Πανεπιστημίου Macquarie.

Οι εθελοντές και οι εθελόντριες δέχθηκαν να βγουν φωτογραφίες τους, οι οποίες στη συνέχεια παρουσιάστηκαν σε εθελοντές του άλλου φύλου, ώστε να κρίνουν, μόνο βάσει εμφάνισης, αν είναι από αυτούς ή από αυτές που παίζουν το ερωτικό παιχνίδι χωρίς συστολές. Οι γυναίκες, λοιπόν, έπεσαν μέσα στο εμφανισιακό κριτήριό τους για τους άτακτους άνδρες. Ορθώς διέκριναν ότι αυτοί με τα πιο μακρόστενα πρόσωπα, τα πιο ψηλά μέτωπα, τις μεγαλύτερες μύτες και μάτια ήταν οι πιο… παιχνιδιάρηδες.

Οι άνδρες, αντιθέτως, έπεσαν έξω, καθώς θεωρούσαν ως πιο άτακτες τις γυναίκες με πιο μικρά πρόσωπα και πιο μικρά μάτια και χείλη. Οι ερευνητές συμπέραναν ότι κρίνουν έτσι επειδή θα ήθελαν να είναι έτσι, καθώς υποσυνείδητα αναζητούν τέτοιες γυναίκες για τις «αταξίες» τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ