Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Άστραψαν τα φλας σε εκδήλωση εταιρίας ρούχων

Στο event της εταιρίας ρούχων του Νίκολας Γεωργίου συναντήθηκαν...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Η πρωτοποριακή συνεργασία του Lil Koni με το ανθρωποειδές Sophia

Αυτό κι αν είναι είδηση: Ελληνας καλλιτέχνης έκανε ντουέτο...

Aνέστης Μενεξές: Ο party man της Θεσσαλονίκης

Τον Ανέστη Μενεξέ τον γνώρισα ως θαμώνας σε μαγαζί...

Στον εισαγγελέα οι δυο βασικοί ύποπτοι για το θάνατο του Σήφη Βαλυράκη

2 «λαβράκια» στην Ερέτρια!

Ραγδαίες εξελίξεις αναμένονται στο θρίλερ με τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από την προπέλα του φουσκωτού σκάφους του στις 24 Ιανουαρίου σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας, καθώς με εντολή του εισαγγελέα Χαλκίδας κλήθηκαν για ανωμοτί κατάθεση στην τοπική Λιμενική Αρχή δύο πρόσωπα-κλειδιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Star, πρόκειται για τους δύο ψαράδες, τους οποίους είχε κατονομάσει ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης και οι οποίοι θεωρούνται από την οικογένεια του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ βασικοί ύποπτοι για τον θάνατό του. Ο μάρτυρας είχε περιγράψει με λεπτομέρειες στις Αρχές όσα είχε δει να εκτυλίσσονται σε θαλάσσια περιοχή της Ερέτριας το μοιραίο βράδυ της 24ης Ιανουαρίου, λίγες ώρες προτού βρεθεί νεκρός ο Σήφης Βαλυράκης. Οπως είχε πει, είδε να προσεγγίζει το φουσκωτό του 78χρονου πολιτικού ένα αλιευτικό σκάφος, στο οποίο επέβαιναν δύο πρόσωπα που διαπληκτίστηκαν με τον Βαλυράκη και το ένα τον χτύπησε με δύναμη δύο ή τρεις φορές με ένα κοντάρι, που πιθανότατα είχε γάντζο. Στη συνέχεια, έκαναν κύκλους γύρω από το φουσκωτό του 78χρονου και εξαφανίστηκαν. Η συγκεκριμένη μαρτυρία είχε προστεθεί στην κατάθεση ενός φούρναρη από την Ερέτρια, ο οποίος είχε διακρίνει ένα άγνωστο ψαροκάικο να προσεγγίζει το φουσκωτό του αδικοχαμένου πολιτικού, να κάνει κύκλους και να φεύγει, αφού πιο πριν είχε ακούσει τους επιβαίνοντες να λογομαχούν με τον πρώην υπουργό. Ωστόσο, εκείνος δεν είχε δει τους ψαράδες να τον χτυπούν, ούτε είχε διακρίνει ποιο ήταν το σκάφος και ποιοι οι επιβάτες.

skafos valyraki
Το φουσκωτό του Σήφη Βαλυράκη

Είχε κακώσεις

Οι συγγενείς του εκλιπόντος πολιτικού, με πρώτη τη σύζυγό του Μίνα Παπαθεοδώρου, υποστηρίζουν από την πρώτη στιγμή ότι ο θάνατος του αγαπημένου τους οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Δικαίωση για εκείνους είχε αποτελέσει το πόρισμα της καθηγήτριας Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Χαράς Σπηλιοπούλου, η οποία έκανε τη δική της έρευνα για λογαριασμό της οικογένειας του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ. Και αυτό γιατί η ιατροδικαστής κατέληγε στο συμπέρασμα ότι το θύμα είχε κακώσεις στη δεξιά πλευρά του προσώπου του, κυρίως στο μέτωπο, που δεν προέρχονται από την προπέλα, αλλά από αντικείμενο μικρότερου μεγέθους. Επίσης, είχε καταγράψει άλλα δύο τραύματα στην αριστερή παλάμη, στον αντίχειρα και τον δείκτη, που δείχνουν ότι ο Σήφης Βαλυράκης πάλεψε για τη ζωή του. Πιθανότατα προσπάθησε να απωθήσει κοφτερό αντικείμενο που ήρθε πάνω του ή ενδεχομένως κάποιος έστρεψε εναντίον του. Αντιθέτως, ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς, ο οποίος είχε διενεργήσει τη νεκροτομή, δεν είχε αναφέρει την ύπαρξη χτυπημάτων από αιχμηρά αντικείμενα, αλλά είχε επικεντρωθεί στα χτυπήματα από την προπέλα του φουσκωτού, που προκάλεσαν τον θάνατο του πολιτικού.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ελένη Προκοπίου αγκαζέ με τον Δημήτρη της

Μια σπάνια εμφάνιση από μια ακριβοθώρητη ηθοποιό. Τη σπουδαία...

Η διπλή gay ζωή γόνου εφοπλιστή

Νέος, όμορφος, γόνος εφοπλιστικής οικογένειας και ιδιαίτερα προβεβλημένος όχι...

Η Καρρέρ αποκάλυψε το μυστικό μακροζωίας του Μίμη Πλέσσα

Στα μυστικά μακροζωίας του αγαπημένου της συζύγου Μίμη Πλέσσα...

Ο Νίκος Γαρεφαλάκης, που εμφανίστηκε στο «Κωνσταντίνου και Ελένης», ήταν μέλος στη μαφία των 4 τροχών

«Εχει παρατήσει την υποκριτική κι έχει γίνει άλλος άνθρωπος»...