Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Στο φως νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονική απόπειρα κατά του Στέφανου Χίου (video)

Ο εκτελεστής είναι ακόμα ελεύθερος!

Ενας ολόκληρος χρόνος έχει περάσει από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του δημοσιογράφου Στέφανου Χίου και ακόμη και σήμερα οι έρευνες παραμένουν στο σκοτάδι και οι αδίστακτοι κακοποιοί, που του έστησαν καρτέρι θανάτου έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια, ελεύθεροι.

Αν και υπήρξαν από την πρώτη στιγμή σημαντικά στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής, οι αστυνομικοί δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κανένα ίχνος τους. Η δολοφονική επίθεση σε βάρος του Στέφανου Χίου έγινε τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου 2020. Και, πριν από λίγα 24ωρα, δόθηκε στη δημοσιότητα ένα νέο ανατριχιαστικό βίντεο, με τον Στέφανο Χίο να περιγράφει καρέ καρέ το πώς έδρασαν οι παραλίγο εκτελεστές του.

Ο δημοσιογράφος περιγράφει λεπτό προς λεπτό την απόπειρα δολοφονίας του, τον πρώτο και τον δεύτερο πυροβολισμό, ενώ βλέπει τα μάτια του δράστη μέσα από την κουκούλα. «Αιμορραγώ (…) το ένστικτο και η θέληση να ζήσω με ξυπνάει από τον λήθαργο του θανάτου» αναφέρει.

Ο δημοσιογράφος δέχτηκε δύο σφαίρες, μία στον λαιμό και μία στον θώρακα, αλλά σώθηκε από θαύμα. Ευτυχώς, το πιστόλι μπλοκάρει και ο εκτελεστής τρέπεται σε φυγή με τον συνεργό του, που τον περίμενε με τη μοτοσικλέτα.

Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα, περιλαμβάνονται φωτογραφίες, πλάνα και καρέ από κάμερες ασφαλείας. Ο δράστης κινείται σκυφτός για να μη γίνει αντιληπτός από το παραλίγο θύμα του. Φοράει γάντια, κουκούλα, μαύρο παντελόνι και μαύρο μπουφάν, όπως είναι οι στολές των ΕΚΑΜ.

Δεν φορά κουκούλα full face, όπως οι κοινοί ποινικοί, αλλά την κουκούλα της ΕΚΑΜ, που επιτρέπει στα μάτια να έχουν καθαρό οπτικό πεδίο. Ο Στέφανος Χίος τον περιγράφει κοντό, με λευκή επιδερμίδα, νεαρό, όχι πάνω από 35 ετών. Είναι μάλλον γυμνασμένος και κρατάει το πιστόλι στο δεξί του χέρι.

Στη μοτοσικλέτα

Ο συνεργός του περιμένει σε κοντινή απόσταση στη μοτοσικλέτα, μέχρι ο εκτελεστής να αδειάσει τις σφαίρες στο σώμα του δημοσιογράφου. Ομως, το πιστόλι μπλοκάρει και ο Στέφανος Χίος σώζεται. Ο δημοσιογράφος διερωτάται στο βίντεο ως προς τις συγκυρίες που ενδεχομένως να τον έσωσαν:

«Περίμενε να σταματήσω και να μπω στο πάρκινγκ για να με πετσοκόψει;
Του χάλασα τα σχέδια που δεν κατέβηκα πεζός από το αυτοκίνητο για να ανοίξω την γκαραζόπορτα, ώστε να με έχει όρθιο εύκολο στόχο και όχι κινούμενο;»

Από τις πρώτες στιγμές μετά την απόπειρα δολοφονίας του, ο Στέφανος Χίος «φωτογράφισε» ως δράστη εν ενεργεία ΕΚΑΜίτη, ενώ στην εφημερίδα «Μακελειό» κατήγγειλε πως η εξόντωσή του ήταν «πολιτικό παρακρατικό σχέδιο, που χρηματοδοτήθηκε από κυβερνητικά κατακάθια που ήθελαν να κλείσουν τη φωνή του “Μακελειού” και τα “ενοχλητικά” δημοσιεύματα που “χάλαγαν” το προφίλ και τις νέες δουλειές».

Αν και τίθεται ζήτημα τρομοκρατικής επίθεσης, και μάλιστα σε βάρος δημοσιογράφου, την αστυνομική έρευνα δεν είχε αναλάβει η Αντιτρομοκρατική.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...